StoryEditorOCM
HranaSvježe iz Tommyja

Ili ga volite jesti ili ne, ali zdravstvene koristi ovog povrća nitko ne može osporiti

Piše Sponzorirani članak
28. srpnja 2022. - 08:00

Netko će reći dinja, drugi je, pak, zovu catom. No, kako god je zvali (tu su i imena poput pipun, pikun ili milun odnosno melon) ne može se poreći kako je slatka. Nekima i previše slatka zbog čega se ljudi dijele na one koji ili vole ili ne vole catu. Em je slatka, em je stara. Naime, smatra se kako dinja potječe iz Azije, gdje su je u Kini poznavali tisuću godina prije naše ere, a ovo se povrće (da, iz porodice tikvovki) spominje i u Bibliji. Naime, upravo je dinja jedna od namirnica za kojom su Izraelci čeznuli za vrijeme svojeg 40-godišnjeg lutanja pustinjom. Dinju su poznavali i Rimljani koji nisu mogli zamisliti svoje gozbe bez nje (između ostalog, naravno).

Baš kao lubenica i breskva, i dinja je simbol ljeta i kao takva predstavlja idealnu namirnicu za ove vrele...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2024 02:04