StoryEditorOCM
Društvena mrežaAPSURDNI ZAKONI

Putujete u Dubai? Oprezno, odmor vam može postati noćna mora; američka studentica dobila godinu dana zatvora zbog ovoga

Piše MOZAIK SD
4. listopada 2023. - 17:23

Jednogodišnja zatvorska kazna izrečena američkoj studentici u Dubaiju zbog trivijalnog zločina dodirivanja zaštitara zračne luke upozorenje je milijunima turista koji putuju u tu strogu arapsku državu, ustvrdila je poznata aktivistica.

Radha Stirling, koja vodi skupinu za pritisak na Zatvorene u Dubaiju, rekla je da je kazna izrečena Elizabeth Polanco De Los Santos odličan primjer kako odmor u Ujedinjenim Arapskim Emiratima može završiti kao noćna mora.

image
Nicolas Economou/Nurphoto Via Afp

Govoreći za strane medije upozorila je da bi putovanje u zemlju moglo završiti kao ‘karta u jednom smjeru‘ za zatvor.

Stirling je rekla da su se britanski turisti u prošlosti ogriješili o oštre zakone u pustinjskom raju poznatom po svom blještavilu i glamuru i omiljenom od strane mnoštva utjecajnih osoba.

‘Turisti su osjetljivi na osvetoljubive, lažne i nedokazane optužbe zbog kojih bi mogli čamiti u ozloglašenim zatvorima‘, rekla je Stirling. ‘Oni su osjetljivi na sheme iznude kao što vidimo od osoblja zračne luke, agenata za iznajmljivanje automobila, taksista i tako dalje.‘ Dodala je: ‘Za mnoge turiste putovanje u Dubai može biti jednosmjerna karta za zatvor. ‘ prenosi Dailymail.

Studentica De Los Santos iz New Yorka optužena je za ‘napad i vrijeđanje‘ službenika tijekom 10-satnog zaustavljanja u međunarodnoj zračnoj luci zemlje nakon leta iz Turske gdje je bila podvrgnuta medicinskom zahvatu.

Nakon što se medicinski steznik postavljen nakon operacije pojavio na sigurnosnom uređaju u zračnoj luci, bila je prisiljena skinuti se polugola kako bi dokazala osoblju što nosi. Budući da nije mogla vratiti korzet na mjesto, ispružila je ruku i dotaknula ruku zaštitarke kako bi dobila pomoć.

image
Karim Sahib/Afp

Nakon što je novčano kažnjena zbog incidenta u srpnju, studentica se žalila na odluku suda, a ovaj je tjedan De Los Santos saznala da je osuđena na godinu dana zatvora. Ranije ove godine još jedan američki posjetitelj Tierra Allen zatvoren je nakon što je optužen da je vikao na osoblje rent-a-cara. Stirling je vodila kampanju za oslobađanje De Los Santos.

Rekla je: ‘Nedavni slučajevi visokog profila Elizabeth Polanco De Los Santos i Tierra Allen služe kao primjeri onoga što se svakodnevno događa u Dubaiju.

‘Vodstvo je potrošilo milijarde na reklamiranje glamuroznog grada britanskoj i američkoj publici, u potpunosti se oslanjajući na naivnost posjetitelja i investitora da donesu dolare. ‘U isto vrijeme, rukovodstvo je učinilo vrlo malo da mjesto učini sigurnim za same ljude koje namame. Za mnoge turiste putovanje u Dubai može biti karta u jednom smjeru.‘ izjavila je tom prilikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2024 07:17