StoryEditorOCM
Društvena mrežaSVE ZBOG SELFIEJA

Pogledajte u čemu se majstor krenuo penjati na vrh visok skoro 3000 metara: ‘Više me ništa ne može iznenaditi‘

Piše MOZAIK SD
30. kolovoza 2024. - 16:26

Da nemamo samo mi u Hrvatskoj problema s osobama koje se neadekvatno pripreme za odlazak u planine dokaz je i jedna objava austrijskog planinarskog vodiča. On je na Facebooku  podijelio video mladića koji se penje na planinsku stanicu Zugspitze u sandalama Birkenstock. U komentarima je započela žestoka rasprava.

Video, koji je austrijski planinski vodič objavio na Facebooku, već je pregledan 1,5 milijuna puta.

image

Mnogi se usuđuju popeti s neprikladnom obućom

Screenshot Facebook Bergfuehrer.com

Iz godine u godinu više od pola milijuna ljudi posjećuje planinsku stanicu Zugspitze, a mnogi žele nastaviti do najviše točke u Njemačkoj na 2962 metra. Ali često nemaju prikladnu opremu. Mnogi turisti, privučeni pogledom i šansom za savršen selfie koji će objaviti na nekoj društvenoj mreži, usuđuju se popeti s neprikladnom obućom.

Video pokazuje upravo to: lagane sandale i nepromišljenost mladića. Planinar je zapanjen komentirao scenu: "Više me ništa ne može iznenaditi." Reakcije su podijeljene. Dok mnogi tvrde da će sve biti u redu, drugi kritiziraju nedostatak pripreme. Jedno je sigurno: stručnjaci preporučuju čvrste planinske čizme za posljednjih nekoliko metara Zugspitzeu. Sigurnost na prvom mjestu – bez obzira na to koliko je fotografija spektakularna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 05:26