StoryEditorOCM

Influencerica izazvala raspravu o tome smiju li odrasli naručivati s dječjeg jelovnika: ‘Toliko je nepristojno...‘

Piše MOZAIK SD
20. travnja 2024. - 17:00

TikTok influencerica Vanessa von Schwarz nije mogla ni pretpostaviti kako će naručivanjem pizze sa sirom s dječjim jelovnikom pokrenuti raspravu.

U videu koji je prikupio milijune pregleda, Von Schwarz tvrdi da ju je osoblje hotela pitalo o njezinoj narudžbi dječje pizze u hotelsku sobu.

image
Shutterstock

"Trenutno sam u Japanu i upravo sam naručila poslugu u sobu", rekla je.

"Djevojka koja je donijela jelo u moju sobu, otvorila je vrata i pitala: ‘Gdje je dijete?‘ Naručili ste s dječjeg jelovnika?"

"Je li stvarno loše ako naručim dječju pizzu i pomfrit?", pitala je.

"Dopustite mi da uživam u obroku svoje djece u miru!"

"Je li protuzakonito naručiti s dječjeg jelovnika kao odrasla osoba?", dopisala je.

Nakon što je objavila videozapis s natpisom "Osjećam se osuđivano", stotine ljudi komentali su o tome treba li odraslima dopustiti naručiti dječje obroke.

"Mrzim kad restorani ne dopuštaju odraslima da naručuju s dječjeg jelovnika, iako znam da to donekle ima veze sa sniženim cijenama, ali čak ću i dodatno platiti za to, samo sam izbirljiv", komentirala je jedna osoba.

Drugi korisnik se složio: "Toliko je nepristojno što ponekad ne mogu naručiti s dječjeg jelovnika. Nije da sam švorc, nego ponekad nisam toliko gladan da bih mogao pojesti cijeli obrok pa bih zato želio uzeti manji."

Međutim, drugi korisnici rekli su da su neka mjesta protiv posluživanja dječjih obroka odraslima jer zapravo ne zarađuju na njima i jednostavno ih služe kako bi privukli obitelji koje će kupovati i obroke za odrasle po punoj cijeni.

"Pa obično barem tamo gdje radim, ne zarađujemo na dječjem jelovniku i imamo ga samo tako da privučemo obitelji, a odrasli se neće morati brinuti hoće li otići negdje drugdje zbog svoje djece", rekla je druga osoba.

image
Shutterstock

"The Washington Post" je izvijestio o kontroverzi oko dječjih obroka. Ispitani su razlozi zbog kojih su odrasli zainteresirani za naručivanje iz dječjih jelovnika.

Postoji očigledan razlog: jelo je jeftinije. Ako biste godinu dana naručivali s dječjih jelovnika u restoranima, uštedjeli biste značajnu količinu novca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:36