stdClass Object ( [id] => 1282307 [title] => Spustili smo zastor na još jedno izdanje oktanskog spektakla Slobodne Dalmacije u City Centru One [alias] => spustili-smo-zastor-na-jos-jedno-izdanje-oktanskog-spektakla-slobodne-dalmacije-u-city-centru-one [catid] => 299 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Najveći auto-moto salon u Dalmaciji, koji je održan dvanaestu godinu zaredom, od 12. do 16. travnja, usprkos manjem broju izlagača zbog priličnih problema i nesigurnosti na tržištima, zaslužuje sve pohvale.

Komplimenti idu na račun samih izlagača vozila koji su smogli snage i sredstava i došli na ovaj spektakl, kao i organizatora Slobodne Dalmacije i domaćina City Centera one, koji je “udomio” paradu oktanskih i električnih ljepotana. Pri tome treba istaknuti kako je samo Slobodna Dalmacija uspjela zadržati neprekidnu tradiciju održavanja ove velike manifestacije koja je ušla u dvanaestu godinu, što nije uspjelo nikome u Lijepoj našoj, pa čak ni Zagrebu. Jasno je zbog čega onda moramo njegovati tu žilavost dalmatinske automobilske branše.

No bolje da umre selo nego običaji. Otprilike tako bi se mogla parafrazirati priča s auto moto salonom. Priča Slobodne Dalmacije i City Centera one traje i dalje zajedno, brodimo i uporno Splitu i Dalmaciji serviramo dašak glamura, usprkos i unatoč vrlo turbulentnim i jako teškim vremenima. Sigurno je da bi se moglo u budućnosti opet sve vratiti na one razine od prije nekoliko godina pa da samo manjak raspoloživih adekvatnih pozicija unutar najomiljenijega trgovačkog centra u Dalmaciji bude razlog da izložba najnovijih automobila ne bude još glamuroznija i spektakularnija.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Do tada svim partnerima iz autokuća možemo poželjeti da iskoriste ovaj zamah koji se događa u ovoj godini i da prodaja bude na razinama kada neće biti potrebno se “rastezati” kako bi se zadovoljili svi aspekti vezani uz jednu ovakvu feštu. Unatoč svemu može kazati da su oni entuzijasti auto industrije, željni noviteta, imali što vidjeti. Ako nije bilo kvantiteta, bilo je kvalitete. I to one koja je “našem čoviku” jako poznata. Nisu to neke egzotične marke, koje se samo vide na webu, već one koje su na našim cestama tradicija.

Imali smo dosta toga vidjeti od partnera-izlagača, ATT Suzuki je igrao na sigurnu kartu, što zapravo nije niti neočekivano, C-Cross i Vitara su automobili koji odavno imaju svoje mjesto u garažama mnogih naših sugrađana. Uz njih je bio izložen mali ljepotan Swift koji je idealan za “drugo vozilo” u obitelji i onda kada je potrebno obaviti posao s kratkom relacijom.

Jaka priča je vezana uz Toyotu koja je svjetska klasa, a i u Splitu je imao svoje jake adute, tri hibrida: Corolla TS, C-HR, Corolla Cross i jedan koji nije, Yaris Cross. Imena su to svima poznata, vjerujemo da nezadovoljnih vlasnika ovih automobila gotovo i nema. Malo je onih koji nakon kupnje Toyote ne ostanu vezani uz marku i kvalitetu. Uostalom prodaja Toyote se potvrđuje iz mjeseca u mjesec na hrvatskom tržištu, a zbog raznovrsnosti u gami gotovo pa da im reklama nije niti potrebna. Kako sami u Toyoti kažu, naša kvaliteta je najbolja reklama.

Mazda nam se predstavila s dva SUV-a, kuća Automobilia nam je predstavila CX-30 i CX-60. Kompaktni SUV CX-30 osmišljen kako bi zadovoljio sve potrebe, od vanjske jedinstvene ljepote do elegantne i povezane unutrašnjosti. Kada sjedite za volanom Mazde CX-60, odmah se osjeti inspiracija elegantnom i odvažnom vožnjom. U Mazdi su se baš posvetili stvaranju savršenom doživljaju na cesti.

Uz društvo iz Japana smjestila se i korejska marka Kia koja je zapravo predstavila dobro poznate modele, vrlo popularne na našim cestama Peta generacija već poznatog modela Sorenta, izuzetno traženog Sportagea i novog XCeeda. Pouzdani, idealni za grad, ali i za otvorenu vožnju.

Renault sa svojom sestrinskom tvrtkom Dacijom branio je boje mainstreama. Europe. Autokuća Gašperov je “na teren” izvela novitet Austral, potom dva SUV/cross Megane Conquest i dobro poznati Captur, ali i dva “električara” Twingo i Megane koji su idealno pogođeni za gradsku vožnju. Ako je već Renault cjenovno viši razred, onda je Dacia odličan izbor. Prvenstveno što nas se čini da su neopravdano podcijenjeni modeli koji dolaze od ovog brenda u vlasništvu Francuza. Ako volite avanture i priželjkujete obiteljski automobil, onda su Duster i Jogger ispred drugog modela. Sandero Stepway odličan je crossover savršenih dimenzija za splitske ulice, a opet iznimno prostran i udoban.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Kad se kupuje razumom, onda se bira Volvo, dva modela XC40 i XC60 izložila je tvrtka Damor Auto. Ovi SUV-ovi svakako su odličan izbor i za gradsku vožnju, ali i za putovanja. Primjereni su veličinom i cijenom, a spadaju u srednje luksuznu klasu, idealni obiteljski automobil.

Mercedesov štand je privlačio mnoštvo svojom glamuroznom ponudom koju je izložila “Jolly Autoline”. Prvi među njima SUV GLC, najnovije tehnologije i primamljivog dizajna. Istina za ovakvu “mašinu” treba izdvojiti novca kao otprilike za jedan manji stančić, oko 90.000 eura, ali to je ipak Mercedes. Uz C-klasu i GLB, našla su se još tri modela, ali na električni pogon: EQS, EQE i EQA. To je iskorak koji poznata marka iz Stuttgarta želi napraviti u susret budućim vremenima.

Život uz more, toplija vremena, uže prometnice, potreba za pristupačnim parkingom sve su to razlozi zbog čega se zapravo želi imati motocikl ili skuter, a njih je nakon godinu dana stanka na Salon donijela tvrtka ATT Suzuki. A ponuda je bila izuzetno dobra od talijanskih skutera Lamberta i Malaguti, preko klasika Burgmana 400 ili GSX-S 1000, GSX-R 125. Pravi znalci dobro znaju za ove marke.

Prošetali smo tako još jednom u kompletu kroz cijeli 12. salon Slobodne Dalmacije i City Centera, zaključili ovogodišnju priču. I bila je uspješna, u matične se kuće ne vraćaju jedan Swift i S-Cross koji su našli nove vlasnike, izgleda kako će i neki ostali automobili iz Cityja uskoro na cestu, a riječ je o nekoliko Mercedesa. Potvrdili su nam iz Jollyja rezervacije za dva električna modela, EQA i EQS, a vrlo lako je moguće da i to ne bude konačna brojka. Sigurno da je ljudima ovakav jedinstveni salon približio sve ili, bolje rečeno, učinio jednostavnijim razgledavanje i informiranje. Bit će toga još. Svim partnerima želimo puno uspjeha u ovoj godini, što bolje poslovne rezultate.

Potpuno razumljivo je zapitati se to jer organizirati ovakav događaj svakako nije lagana stvar, ali Slobodna Dalmacija i City Center one još su jednom pokazali kako se može.

– Kao i svake godine do sada, vrlo dobro organizirana ekipa Slobodne Dalmacije uspjela je popuniti sve raspoložive pozicije dostupne na dva kata. S obzirom na to da je u pitanju izrazito zahtjevna manifestacija, bitno je imati pouzdane partnere pa jedino zahvaljujući skladnoj suradnji rezultat može biti zadovoljavajući, ne samo s organizacijske strane, već i strane posjetitelja koji dolaze u centar po novo iskustvo – zaključila je Ana Čaljkušić Grmuša, voditeljica City Centera one.

Spuštamo zavjesu, vozite polako i sigurno, želimo vam mnogo prijeđenih kilometara. I družimo se i dogodine, na još jednoj fešti oktana, na istom mjestu u otprilike isto vrijeme. Rezervirajte taj tjedan u travnju 2024.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
------
image








 

Nikola Vilić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"12. AUTO-MOTO SALON"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7577"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => 12. AUTO-MOTO SALON 2 0 7577 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-04-18 10:56:42 [created_by] => 3199 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-04-18 12:00:00 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-04-18 12:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 137 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 299 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [getCategoryIdFromPath] => 0 [getFeedByRelatedModules] => 0 [theme] => default [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--automoto [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Specijalni prilog Slobodne Dalmacije iz auto moto svijeta [menu-meta_keywords] => specijalni prilog, zanimljivosti, auto moto [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Auto moto [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Spustili smo zastor na još jedno izdanje oktanskog spektakla Slobodne Dalmacije u City Centru One [metakey] => auto salon [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24699637.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24699639.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24699640.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24699641.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706014.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706021.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706020.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706019.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706018.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706017.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706016.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706015.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706022.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706023.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706024.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706025.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706026.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24706027.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24699634.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/18\/24698896.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","


\n
\n
\n
\n
\n
\n
\n\u00a0<\/p>","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1098","hd_24699637_1920.jpg":"1920x1080","k_24699637_1280.jpg":"1280x1280","k_24699637_1024.jpg":"1024x1024","k_24699637_640.jpg":"640x640","k_24699637_480.jpg":"480x480","k_24699637_340.jpg":"340x340","k_24699637_220.jpg":"220x220","o_24699637_1280.jpg":"1280x732","o_24699637_1024.jpg":"1024x585","o_24699637_640.jpg":"640x366","o_24699637_480.jpg":"480x274","o_24699637_340.jpg":"340x194","o_24699637_220.jpg":"220x125","h_24699637_1280.jpg":"1280x854","h_24699637_1024.jpg":"1024x683","h_24699637_640.jpg":"640x427","h_24699637_480.jpg":"480x320","h_24699637_340.jpg":"340x227","h_24699637_220.jpg":"220x147","pp_24699637_1280.jpg":"1280x1628","pp_24699637_1024.jpg":"1024x1303","pp_24699637_640.jpg":"640x814","pp_24699637_480.jpg":"480x611","pp_24699637_340.jpg":"340x432","pp_24699637_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24699639_1920.jpg":"1920x1080","k_24699639_1280.jpg":"1280x1280","k_24699639_1024.jpg":"1024x1024","k_24699639_640.jpg":"640x640","k_24699639_480.jpg":"480x480","k_24699639_340.jpg":"340x340","k_24699639_220.jpg":"220x220","o_24699639_1280.jpg":"1280x853","o_24699639_1024.jpg":"1024x682","o_24699639_640.jpg":"640x426","o_24699639_480.jpg":"480x320","o_24699639_340.jpg":"340x226","o_24699639_220.jpg":"220x146","h_24699639_1280.jpg":"1280x854","h_24699639_1024.jpg":"1024x683","h_24699639_640.jpg":"640x427","h_24699639_480.jpg":"480x320","h_24699639_340.jpg":"340x227","h_24699639_220.jpg":"220x147","pp_24699639_1280.jpg":"1280x1628","pp_24699639_1024.jpg":"1024x1303","pp_24699639_640.jpg":"640x814","pp_24699639_480.jpg":"480x611","pp_24699639_340.jpg":"340x432","pp_24699639_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1017","hd_24699640_1920.jpg":"1920x1080","k_24699640_1280.jpg":"1280x1280","k_24699640_1024.jpg":"1024x1024","k_24699640_640.jpg":"640x640","k_24699640_480.jpg":"480x480","k_24699640_340.jpg":"340x340","k_24699640_220.jpg":"220x220","o_24699640_1280.jpg":"1280x678","o_24699640_1024.jpg":"1024x542","o_24699640_640.jpg":"640x339","o_24699640_480.jpg":"480x254","o_24699640_340.jpg":"340x180","o_24699640_220.jpg":"220x116","h_24699640_1280.jpg":"1280x854","h_24699640_1024.jpg":"1024x683","h_24699640_640.jpg":"640x427","h_24699640_480.jpg":"480x320","h_24699640_340.jpg":"340x227","h_24699640_220.jpg":"220x147","pp_24699640_1280.jpg":"1280x1628","pp_24699640_1024.jpg":"1024x1303","pp_24699640_640.jpg":"640x814","pp_24699640_480.jpg":"480x611","pp_24699640_340.jpg":"340x432","pp_24699640_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24699641_1920.jpg":"1920x1080","k_24699641_1280.jpg":"1280x1280","k_24699641_1024.jpg":"1024x1024","k_24699641_640.jpg":"640x640","k_24699641_480.jpg":"480x480","k_24699641_340.jpg":"340x340","k_24699641_220.jpg":"220x220","o_24699641_1280.jpg":"1280x853","o_24699641_1024.jpg":"1024x682","o_24699641_640.jpg":"640x426","o_24699641_480.jpg":"480x320","o_24699641_340.jpg":"340x226","o_24699641_220.jpg":"220x146","h_24699641_1280.jpg":"1280x854","h_24699641_1024.jpg":"1024x683","h_24699641_640.jpg":"640x427","h_24699641_480.jpg":"480x320","h_24699641_340.jpg":"340x227","h_24699641_220.jpg":"220x147","pp_24699641_1280.jpg":"1280x1628","pp_24699641_1024.jpg":"1024x1303","pp_24699641_640.jpg":"640x814","pp_24699641_480.jpg":"480x611","pp_24699641_340.jpg":"340x432","pp_24699641_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24706014_1920.jpg":"1920x1080","k_24706014_1280.jpg":"1280x1280","k_24706014_1024.jpg":"1024x1024","k_24706014_640.jpg":"640x640","k_24706014_480.jpg":"480x480","k_24706014_340.jpg":"340x340","k_24706014_220.jpg":"220x220","o_24706014_1280.jpg":"1280x853","o_24706014_1024.jpg":"1024x682","o_24706014_640.jpg":"640x426","o_24706014_480.jpg":"480x320","o_24706014_340.jpg":"340x226","o_24706014_220.jpg":"220x146","h_24706014_1280.jpg":"1280x854","h_24706014_1024.jpg":"1024x683","h_24706014_640.jpg":"640x427","h_24706014_480.jpg":"480x320","h_24706014_340.jpg":"340x227","h_24706014_220.jpg":"220x147","pp_24706014_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706014_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706014_640.jpg":"640x814","pp_24706014_480.jpg":"480x611","pp_24706014_340.jpg":"340x432","pp_24706014_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1204","hd_24706021_1920.jpg":"1920x1080","k_24706021_1280.jpg":"1280x1280","k_24706021_1024.jpg":"1024x1024","k_24706021_640.jpg":"640x640","k_24706021_480.jpg":"480x480","k_24706021_340.jpg":"340x340","k_24706021_220.jpg":"220x220","o_24706021_1280.jpg":"1280x802","o_24706021_1024.jpg":"1024x642","o_24706021_640.jpg":"640x401","o_24706021_480.jpg":"480x301","o_24706021_340.jpg":"340x213","o_24706021_220.jpg":"220x137","h_24706021_1280.jpg":"1280x854","h_24706021_1024.jpg":"1024x683","h_24706021_640.jpg":"640x427","h_24706021_480.jpg":"480x320","h_24706021_340.jpg":"340x227","h_24706021_220.jpg":"220x147","pp_24706021_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706021_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706021_640.jpg":"640x814","pp_24706021_480.jpg":"480x611","pp_24706021_340.jpg":"340x432","pp_24706021_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1236","hd_24706020_1920.jpg":"1920x1080","k_24706020_1280.jpg":"1280x1280","k_24706020_1024.jpg":"1024x1024","k_24706020_640.jpg":"640x640","k_24706020_480.jpg":"480x480","k_24706020_340.jpg":"340x340","k_24706020_220.jpg":"220x220","o_24706020_1280.jpg":"1280x824","o_24706020_1024.jpg":"1024x659","o_24706020_640.jpg":"640x412","o_24706020_480.jpg":"480x309","o_24706020_340.jpg":"340x218","o_24706020_220.jpg":"220x141","h_24706020_1280.jpg":"1280x854","h_24706020_1024.jpg":"1024x683","h_24706020_640.jpg":"640x427","h_24706020_480.jpg":"480x320","h_24706020_340.jpg":"340x227","h_24706020_220.jpg":"220x147","pp_24706020_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706020_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706020_640.jpg":"640x814","pp_24706020_480.jpg":"480x611","pp_24706020_340.jpg":"340x432","pp_24706020_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1255","hd_24706019_1920.jpg":"1920x1080","k_24706019_1280.jpg":"1280x1280","k_24706019_1024.jpg":"1024x1024","k_24706019_640.jpg":"640x640","k_24706019_480.jpg":"480x480","k_24706019_340.jpg":"340x340","k_24706019_220.jpg":"220x220","o_24706019_1280.jpg":"1280x836","o_24706019_1024.jpg":"1024x669","o_24706019_640.jpg":"640x418","o_24706019_480.jpg":"480x313","o_24706019_340.jpg":"340x222","o_24706019_220.jpg":"220x143","h_24706019_1280.jpg":"1280x854","h_24706019_1024.jpg":"1024x683","h_24706019_640.jpg":"640x427","h_24706019_480.jpg":"480x320","h_24706019_340.jpg":"340x227","h_24706019_220.jpg":"220x147","pp_24706019_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706019_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706019_640.jpg":"640x814","pp_24706019_480.jpg":"480x611","pp_24706019_340.jpg":"340x432","pp_24706019_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1339","hd_24706018_1920.jpg":"1920x1080","k_24706018_1280.jpg":"1280x1280","k_24706018_1024.jpg":"1024x1024","k_24706018_640.jpg":"640x640","k_24706018_480.jpg":"480x480","k_24706018_340.jpg":"340x340","k_24706018_220.jpg":"220x220","o_24706018_1280.jpg":"1280x892","o_24706018_1024.jpg":"1024x714","o_24706018_640.jpg":"640x446","o_24706018_480.jpg":"480x334","o_24706018_340.jpg":"340x237","o_24706018_220.jpg":"220x153","h_24706018_1280.jpg":"1280x854","h_24706018_1024.jpg":"1024x683","h_24706018_640.jpg":"640x427","h_24706018_480.jpg":"480x320","h_24706018_340.jpg":"340x227","h_24706018_220.jpg":"220x147","pp_24706018_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706018_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706018_640.jpg":"640x814","pp_24706018_480.jpg":"480x611","pp_24706018_340.jpg":"340x432","pp_24706018_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24706017_1920.jpg":"1920x1080","k_24706017_1280.jpg":"1280x1280","k_24706017_1024.jpg":"1024x1024","k_24706017_640.jpg":"640x640","k_24706017_480.jpg":"480x480","k_24706017_340.jpg":"340x340","k_24706017_220.jpg":"220x220","o_24706017_1280.jpg":"1280x853","o_24706017_1024.jpg":"1024x682","o_24706017_640.jpg":"640x426","o_24706017_480.jpg":"480x320","o_24706017_340.jpg":"340x226","o_24706017_220.jpg":"220x146","h_24706017_1280.jpg":"1280x854","h_24706017_1024.jpg":"1024x683","h_24706017_640.jpg":"640x427","h_24706017_480.jpg":"480x320","h_24706017_340.jpg":"340x227","h_24706017_220.jpg":"220x147","pp_24706017_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706017_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706017_640.jpg":"640x814","pp_24706017_480.jpg":"480x611","pp_24706017_340.jpg":"340x432","pp_24706017_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1189","hd_24706016_1920.jpg":"1920x1080","k_24706016_1280.jpg":"1280x1280","k_24706016_1024.jpg":"1024x1024","k_24706016_640.jpg":"640x640","k_24706016_480.jpg":"480x480","k_24706016_340.jpg":"340x340","k_24706016_220.jpg":"220x220","o_24706016_1280.jpg":"1280x792","o_24706016_1024.jpg":"1024x634","o_24706016_640.jpg":"640x396","o_24706016_480.jpg":"480x297","o_24706016_340.jpg":"340x210","o_24706016_220.jpg":"220x136","h_24706016_1280.jpg":"1280x854","h_24706016_1024.jpg":"1024x683","h_24706016_640.jpg":"640x427","h_24706016_480.jpg":"480x320","h_24706016_340.jpg":"340x227","h_24706016_220.jpg":"220x147","pp_24706016_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706016_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706016_640.jpg":"640x814","pp_24706016_480.jpg":"480x611","pp_24706016_340.jpg":"340x432","pp_24706016_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_24706015_1920.jpg":"1920x1080","k_24706015_1280.jpg":"1280x1280","k_24706015_1024.jpg":"1024x1024","k_24706015_640.jpg":"640x640","k_24706015_480.jpg":"480x480","k_24706015_340.jpg":"340x340","k_24706015_220.jpg":"220x220","o_24706015_1280.jpg":"1280x1920","o_24706015_1024.jpg":"1024x1536","o_24706015_640.jpg":"640x960","o_24706015_480.jpg":"480x720","o_24706015_340.jpg":"340x510","o_24706015_220.jpg":"220x330","h_24706015_1280.jpg":"1280x854","h_24706015_1024.jpg":"1024x683","h_24706015_640.jpg":"640x427","h_24706015_480.jpg":"480x320","h_24706015_340.jpg":"340x227","h_24706015_220.jpg":"220x147","pp_24706015_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706015_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706015_640.jpg":"640x814","pp_24706015_480.jpg":"480x611","pp_24706015_340.jpg":"340x432","pp_24706015_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24706022_1920.jpg":"1920x1080","k_24706022_1280.jpg":"1280x1280","k_24706022_1024.jpg":"1024x1024","k_24706022_640.jpg":"640x640","k_24706022_480.jpg":"480x480","k_24706022_340.jpg":"340x340","k_24706022_220.jpg":"220x220","o_24706022_1280.jpg":"1280x853","o_24706022_1024.jpg":"1024x682","o_24706022_640.jpg":"640x426","o_24706022_480.jpg":"480x320","o_24706022_340.jpg":"340x226","o_24706022_220.jpg":"220x146","h_24706022_1280.jpg":"1280x854","h_24706022_1024.jpg":"1024x683","h_24706022_640.jpg":"640x427","h_24706022_480.jpg":"480x320","h_24706022_340.jpg":"340x227","h_24706022_220.jpg":"220x147","pp_24706022_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706022_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706022_640.jpg":"640x814","pp_24706022_480.jpg":"480x611","pp_24706022_340.jpg":"340x432","pp_24706022_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1120","hd_24706023_1920.jpg":"1920x1080","k_24706023_1280.jpg":"1280x1280","k_24706023_1024.jpg":"1024x1024","k_24706023_640.jpg":"640x640","k_24706023_480.jpg":"480x480","k_24706023_340.jpg":"340x340","k_24706023_220.jpg":"220x220","o_24706023_1280.jpg":"1280x746","o_24706023_1024.jpg":"1024x597","o_24706023_640.jpg":"640x373","o_24706023_480.jpg":"480x280","o_24706023_340.jpg":"340x198","o_24706023_220.jpg":"220x128","h_24706023_1280.jpg":"1280x854","h_24706023_1024.jpg":"1024x683","h_24706023_640.jpg":"640x427","h_24706023_480.jpg":"480x320","h_24706023_340.jpg":"340x227","h_24706023_220.jpg":"220x147","pp_24706023_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706023_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706023_640.jpg":"640x814","pp_24706023_480.jpg":"480x611","pp_24706023_340.jpg":"340x432","pp_24706023_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1163","hd_24706024_1920.jpg":"1920x1080","k_24706024_1280.jpg":"1280x1280","k_24706024_1024.jpg":"1024x1024","k_24706024_640.jpg":"640x640","k_24706024_480.jpg":"480x480","k_24706024_340.jpg":"340x340","k_24706024_220.jpg":"220x220","o_24706024_1280.jpg":"1280x775","o_24706024_1024.jpg":"1024x620","o_24706024_640.jpg":"640x387","o_24706024_480.jpg":"480x290","o_24706024_340.jpg":"340x205","o_24706024_220.jpg":"220x133","h_24706024_1280.jpg":"1280x854","h_24706024_1024.jpg":"1024x683","h_24706024_640.jpg":"640x427","h_24706024_480.jpg":"480x320","h_24706024_340.jpg":"340x227","h_24706024_220.jpg":"220x147","pp_24706024_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706024_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706024_640.jpg":"640x814","pp_24706024_480.jpg":"480x611","pp_24706024_340.jpg":"340x432","pp_24706024_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24706025_1920.jpg":"1920x1080","k_24706025_1280.jpg":"1280x1280","k_24706025_1024.jpg":"1024x1024","k_24706025_640.jpg":"640x640","k_24706025_480.jpg":"480x480","k_24706025_340.jpg":"340x340","k_24706025_220.jpg":"220x220","o_24706025_1280.jpg":"1280x853","o_24706025_1024.jpg":"1024x682","o_24706025_640.jpg":"640x426","o_24706025_480.jpg":"480x320","o_24706025_340.jpg":"340x226","o_24706025_220.jpg":"220x146","h_24706025_1280.jpg":"1280x854","h_24706025_1024.jpg":"1024x683","h_24706025_640.jpg":"640x427","h_24706025_480.jpg":"480x320","h_24706025_340.jpg":"340x227","h_24706025_220.jpg":"220x147","pp_24706025_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706025_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706025_640.jpg":"640x814","pp_24706025_480.jpg":"480x611","pp_24706025_340.jpg":"340x432","pp_24706025_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24706026_1920.jpg":"1920x1080","k_24706026_1280.jpg":"1280x1280","k_24706026_1024.jpg":"1024x1024","k_24706026_640.jpg":"640x640","k_24706026_480.jpg":"480x480","k_24706026_340.jpg":"340x340","k_24706026_220.jpg":"220x220","o_24706026_1280.jpg":"1280x853","o_24706026_1024.jpg":"1024x682","o_24706026_640.jpg":"640x426","o_24706026_480.jpg":"480x320","o_24706026_340.jpg":"340x226","o_24706026_220.jpg":"220x146","h_24706026_1280.jpg":"1280x854","h_24706026_1024.jpg":"1024x683","h_24706026_640.jpg":"640x427","h_24706026_480.jpg":"480x320","h_24706026_340.jpg":"340x227","h_24706026_220.jpg":"220x147","pp_24706026_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706026_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706026_640.jpg":"640x814","pp_24706026_480.jpg":"480x611","pp_24706026_340.jpg":"340x432","pp_24706026_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1226","hd_24706027_1920.jpg":"1920x1080","k_24706027_1280.jpg":"1280x1280","k_24706027_1024.jpg":"1024x1024","k_24706027_640.jpg":"640x640","k_24706027_480.jpg":"480x480","k_24706027_340.jpg":"340x340","k_24706027_220.jpg":"220x220","o_24706027_1280.jpg":"1280x817","o_24706027_1024.jpg":"1024x653","o_24706027_640.jpg":"640x408","o_24706027_480.jpg":"480x306","o_24706027_340.jpg":"340x217","o_24706027_220.jpg":"220x140","h_24706027_1280.jpg":"1280x854","h_24706027_1024.jpg":"1024x683","h_24706027_640.jpg":"640x427","h_24706027_480.jpg":"480x320","h_24706027_340.jpg":"340x227","h_24706027_220.jpg":"220x147","pp_24706027_1280.jpg":"1280x1628","pp_24706027_1024.jpg":"1024x1303","pp_24706027_640.jpg":"640x814","pp_24706027_480.jpg":"480x611","pp_24706027_340.jpg":"340x432","pp_24706027_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x974","hd_24699634_1920.jpg":"1920x1080","k_24699634_1280.jpg":"1280x1280","k_24699634_1024.jpg":"1024x1024","k_24699634_640.jpg":"640x640","k_24699634_480.jpg":"480x480","k_24699634_340.jpg":"340x340","k_24699634_220.jpg":"220x220","o_24699634_1280.jpg":"1280x649","o_24699634_1024.jpg":"1024x519","o_24699634_640.jpg":"640x324","o_24699634_480.jpg":"480x243","o_24699634_340.jpg":"340x172","o_24699634_220.jpg":"220x111","h_24699634_1280.jpg":"1280x854","h_24699634_1024.jpg":"1024x683","h_24699634_640.jpg":"640x427","h_24699634_480.jpg":"480x320","h_24699634_340.jpg":"340x227","h_24699634_220.jpg":"220x147","pp_24699634_1280.jpg":"1280x1628","pp_24699634_1024.jpg":"1024x1303","pp_24699634_640.jpg":"640x814","pp_24699634_480.jpg":"480x611","pp_24699634_340.jpg":"340x432","pp_24699634_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1164","hd_24698896_1920.jpg":"1920x1080","k_24698896_1280.jpg":"1280x1280","k_24698896_1024.jpg":"1024x1024","k_24698896_640.jpg":"640x640","k_24698896_480.jpg":"480x480","k_24698896_340.jpg":"340x340","k_24698896_220.jpg":"220x220","o_24698896_1280.jpg":"1280x776","o_24698896_1024.jpg":"1024x620","o_24698896_640.jpg":"640x388","o_24698896_480.jpg":"480x291","o_24698896_340.jpg":"340x206","o_24698896_220.jpg":"220x133","h_24698896_1280.jpg":"1280x854","h_24698896_1024.jpg":"1024x683","h_24698896_640.jpg":"640x427","h_24698896_480.jpg":"480x320","h_24698896_340.jpg":"340x227","h_24698896_220.jpg":"220x147","pp_24698896_1280.jpg":"1280x1628","pp_24698896_1024.jpg":"1024x1303","pp_24698896_640.jpg":"640x814","pp_24698896_480.jpg":"480x611","pp_24698896_340.jpg":"340x432","pp_24698896_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 299 [name] => Auto moto [alias] => auto-moto [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8047928 Threads: 5 Questions: 1601637961 Slow queries: 4897227 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112576720 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 31 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /auto-moto ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 299 [name] => Auto moto [alias] => auto-moto [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /auto-moto ) ) [link] => /auto-moto/spustili-smo-zastor-na-jos-jedno-izdanje-oktanskog-spektakla-slobodne-dalmacije-u-city-centru-one-1282307 [printLink] => /auto-moto/spustili-smo-zastor-na-jos-jedno-izdanje-oktanskog-spektakla-slobodne-dalmacije-u-city-centru-one-1282307?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 311679 [name] => auto salon [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => auto-salon [link] => /tag/auto-salon ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Spustili smo zastor na još jedno izdanje oktanskog spektakla Slobodne Dalmacije u City Centru One [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3199 [name] => Robert Radica [username] => robert-radica [email] => robert-radica@sd.hr [password] => $2y$10$spMeJSNS1kDesrXuOTyCNOgAt89WFIxuCgdF0BPBnyEcAbP180HNC [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/robert-radica-3199 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1717 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/f828e17e708f36d4850c05932a261cba?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24699637.jpg [galleryCount] => 20 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Joško Ponoš/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24699637.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24699639.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24699640.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24699641.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix








 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706014.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706021.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706020.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706019.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706018.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706017.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706016.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706015.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706022.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706023.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706024.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706025.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706026.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24706027.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24699634.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/18/24698896.jpg [title] => Joško Ponoš/Cropix ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Najveći auto-moto salon u Dalmaciji, koji je održan dvanaestu godinu zaredom, od 12. do 16. travnja, usprkos manjem broju izlagača zbog priličnih problema i nesigurnosti na tržištima, zaslužuje sve pohvale.

Komplimenti idu na račun samih izlagača vozila koji su smogli snage i sredstava i došli na ovaj spektakl, kao i organizatora Slobodne Dalmacije i domaćina City Centera one, koji je “udomio” paradu oktanskih i električnih ljepotana. Pri tome treba istaknuti kako je samo Slobodna Dalmacija uspjela zadržati neprekidnu tradiciju održavanja ove velike manifestacije koja je ušla u dvanaestu godinu, što nije uspjelo nikome u Lijepoj našoj, pa čak ni Zagrebu. Jasno je zbog čega onda moramo njegovati tu žilavost dalmatinske automobilske branše.

No bolje da umre selo nego običaji. Otprilike tako bi se mogla parafrazirati priča s auto moto salonom. Priča Slobodne Dalmacije i City Centera one traje i dalje zajedno, brodimo i uporno Splitu i Dalmaciji serviramo dašak glamura, usprkos i unatoč vrlo turbulentnim i jako teškim vremenima. Sigurno je da bi se moglo u budućnosti opet sve vratiti na one razine od prije nekoliko godina pa da samo manjak raspoloživih adekvatnih pozicija unutar najomiljenijega trgovačkog centra u Dalmaciji bude razlog da izložba najnovijih automobila ne bude još glamuroznija i spektakularnija.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Do tada svim partnerima iz autokuća možemo poželjeti da iskoriste ovaj zamah koji se događa u ovoj godini i da prodaja bude na razinama kada neće biti potrebno se “rastezati” kako bi se zadovoljili svi aspekti vezani uz jednu ovakvu feštu. Unatoč svemu može kazati da su oni entuzijasti auto industrije, željni noviteta, imali što vidjeti. Ako nije bilo kvantiteta, bilo je kvalitete. I to one koja je “našem čoviku” jako poznata. Nisu to neke egzotične marke, koje se samo vide na webu, već one koje su na našim cestama tradicija.

Imali smo dosta toga vidjeti od partnera-izlagača, ATT Suzuki je igrao na sigurnu kartu, što zapravo nije niti neočekivano, C-Cross i Vitara su automobili koji odavno imaju svoje mjesto u garažama mnogih naših sugrađana. Uz njih je bio izložen mali ljepotan Swift koji je idealan za “drugo vozilo” u obitelji i onda kada je potrebno obaviti posao s kratkom relacijom.

Jaka priča je vezana uz Toyotu koja je svjetska klasa, a i u Splitu je imao svoje jake adute, tri hibrida: Corolla TS, C-HR, Corolla Cross i jedan koji nije, Yaris Cross. Imena su to svima poznata, vjerujemo da nezadovoljnih vlasnika ovih automobila gotovo i nema. Malo je onih koji nakon kupnje Toyote ne ostanu vezani uz marku i kvalitetu. Uostalom prodaja Toyote se potvrđuje iz mjeseca u mjesec na hrvatskom tržištu, a zbog raznovrsnosti u gami gotovo pa da im reklama nije niti potrebna. Kako sami u Toyoti kažu, naša kvaliteta je najbolja reklama.

Mazda nam se predstavila s dva SUV-a, kuća Automobilia nam je predstavila CX-30 i CX-60. Kompaktni SUV CX-30 osmišljen kako bi zadovoljio sve potrebe, od vanjske jedinstvene ljepote do elegantne i povezane unutrašnjosti. Kada sjedite za volanom Mazde CX-60, odmah se osjeti inspiracija elegantnom i odvažnom vožnjom. U Mazdi su se baš posvetili stvaranju savršenom doživljaju na cesti.

Uz društvo iz Japana smjestila se i korejska marka Kia koja je zapravo predstavila dobro poznate modele, vrlo popularne na našim cestama Peta generacija već poznatog modela Sorenta, izuzetno traženog Sportagea i novog XCeeda. Pouzdani, idealni za grad, ali i za otvorenu vožnju.

Renault sa svojom sestrinskom tvrtkom Dacijom branio je boje mainstreama. Europe. Autokuća Gašperov je “na teren” izvela novitet Austral, potom dva SUV/cross Megane Conquest i dobro poznati Captur, ali i dva “električara” Twingo i Megane koji su idealno pogođeni za gradsku vožnju. Ako je već Renault cjenovno viši razred, onda je Dacia odličan izbor. Prvenstveno što nas se čini da su neopravdano podcijenjeni modeli koji dolaze od ovog brenda u vlasništvu Francuza. Ako volite avanture i priželjkujete obiteljski automobil, onda su Duster i Jogger ispred drugog modela. Sandero Stepway odličan je crossover savršenih dimenzija za splitske ulice, a opet iznimno prostran i udoban.

---

image
Jakov Prkić/Cropix
---

Kad se kupuje razumom, onda se bira Volvo, dva modela XC40 i XC60 izložila je tvrtka Damor Auto. Ovi SUV-ovi svakako su odličan izbor i za gradsku vožnju, ali i za putovanja. Primjereni su veličinom i cijenom, a spadaju u srednje luksuznu klasu, idealni obiteljski automobil.

Mercedesov štand je privlačio mnoštvo svojom glamuroznom ponudom koju je izložila “Jolly Autoline”. Prvi među njima SUV GLC, najnovije tehnologije i primamljivog dizajna. Istina za ovakvu “mašinu” treba izdvojiti novca kao otprilike za jedan manji stančić, oko 90.000 eura, ali to je ipak Mercedes. Uz C-klasu i GLB, našla su se još tri modela, ali na električni pogon: EQS, EQE i EQA. To je iskorak koji poznata marka iz Stuttgarta želi napraviti u susret budućim vremenima.

Život uz more, toplija vremena, uže prometnice, potreba za pristupačnim parkingom sve su to razlozi zbog čega se zapravo želi imati motocikl ili skuter, a njih je nakon godinu dana stanka na Salon donijela tvrtka ATT Suzuki. A ponuda je bila izuzetno dobra od talijanskih skutera Lamberta i Malaguti, preko klasika Burgmana 400 ili GSX-S 1000, GSX-R 125. Pravi znalci dobro znaju za ove marke.

Prošetali smo tako još jednom u kompletu kroz cijeli 12. salon Slobodne Dalmacije i City Centera, zaključili ovogodišnju priču. I bila je uspješna, u matične se kuće ne vraćaju jedan Swift i S-Cross koji su našli nove vlasnike, izgleda kako će i neki ostali automobili iz Cityja uskoro na cestu, a riječ je o nekoliko Mercedesa. Potvrdili su nam iz Jollyja rezervacije za dva električna modela, EQA i EQS, a vrlo lako je moguće da i to ne bude konačna brojka. Sigurno da je ljudima ovakav jedinstveni salon približio sve ili, bolje rečeno, učinio jednostavnijim razgledavanje i informiranje. Bit će toga još. Svim partnerima želimo puno uspjeha u ovoj godini, što bolje poslovne rezultate.

Potpuno razumljivo je zapitati se to jer organizirati ovakav događaj svakako nije lagana stvar, ali Slobodna Dalmacija i City Center one još su jednom pokazali kako se može.

– Kao i svake godine do sada, vrlo dobro organizirana ekipa Slobodne Dalmacije uspjela je popuniti sve raspoložive pozicije dostupne na dva kata. S obzirom na to da je u pitanju izrazito zahtjevna manifestacija, bitno je imati pouzdane partnere pa jedino zahvaljujući skladnoj suradnji rezultat može biti zadovoljavajući, ne samo s organizacijske strane, već i strane posjetitelja koji dolaze u centar po novo iskustvo – zaključila je Ana Čaljkušić Grmuša, voditeljica City Centera one.

Spuštamo zavjesu, vozite polako i sigurno, želimo vam mnogo prijeđenih kilometara. I družimo se i dogodine, na još jednoj fešti oktana, na istom mjestu u otprilike isto vrijeme. Rezervirajte taj tjedan u travnju 2024.

---

image
Joško Ponoš/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
------
image








 

Nikola Vilić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Jakov Prkić/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
------
image
Joško Ponoš/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Joško Ponoš/Cropix Joško Ponoš/Cropix Joško Ponoš/Cropix Nikola Vilić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Joško Ponoš/Cropix Joško Ponoš/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/auto-moto/spustili-smo-zastor-na-jos-jedno-izdanje-oktanskog-spektakla-slobodne-dalmacije-u-city-centru-one-1282307 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=35e93c321eb516e7c7ad721c5ee5ca92b2319493 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Spustili+smo+zastor+na+jo%C5%A1+jedno+izdanje+oktanskog+spektakla+Slobodne+Dalmacije+u+City+Centru+One&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fauto-moto%2Fspustili-smo-zastor-na-jos-jedno-izdanje-oktanskog-spektakla-slobodne-dalmacije-u-city-centru-one-1282307 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fauto-moto%2Fspustili-smo-zastor-na-jos-jedno-izdanje-oktanskog-spektakla-slobodne-dalmacije-u-city-centru-one-1282307 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"12. AUTO-MOTO SALON"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7577"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Auto moto12. AUTO-MOTO SALON

Spustili smo zastor na još jedno izdanje oktanskog spektakla Slobodne Dalmacije u City Centru One

18. travnja 2023. - 14:00

Najveći auto-moto salon u Dalmaciji, koji je održan dvanaestu godinu zaredom, od 12. do 16. travnja, usprkos manjem broju izlagača zbog priličnih problema i nesigurnosti na tržištima, zaslužuje sve pohvale.

Komplimenti idu na račun samih izlagača vozila koji su smogli snage i sredstava i došli na ovaj spektakl, kao i organizatora Slobodne Dalmacije i domaćina City Centera one, koji je “udomio” paradu oktanskih i električnih ljepotana. Pri tome treba istaknuti kako je samo Slobodna Dalmacija uspjela zadržati neprekidnu tradiciju održavanja ove velike manifestacije koja je ušla u dvanaestu godinu, što nije uspjelo nikome u Lijepoj našoj, pa čak ni Zagrebu. Jasno je zbog čega onda moramo njegovati tu žilavost dalmatinske automobilske branše.

No bolje da umre selo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 12:47