StoryEditorOCM
Auto motoveliki posao

Napredna rješenja mobilnosti: AutoWallis postaje uvoznik električnih gospodarskih vozila kineske grupe Geely za Hrvatsku

Piše Robert Radica
18. travnja 2024. - 17:22

Grupacija AutoWallis sa sjedištem u Budimpešti dodatno je ojačala svoj međunarodni tržišni položaj sklapanjem ekskluzivnog ugovora o distribuciji u osam država srednje i istočne Europe za brand gospodarskih vozila Farizon koje proizvodi grupacija Geely Auto Group. Kineska grupacija Geely jedan je od najvećih proizvođača vozila na svijetu, lider u inovacijama automobilske industrije koje obuhvaćaju tehnologije samovozećih, električnih i hibridnih vozila i druga napredna rješenja mobilnosti.

Grupacija AutoWallis sklopila je još jedan važan ugovor, ovaj put s jednim od najvećih svjetskih proizvođača vozila, grupacijom Zhejiang Geely Holding (Geely Auto) Group, čime je osigurala ekskluzivnu distribuciju gospodarskih vozila Farizon u 8 država u regiji (Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Sloveniji).

Prvi put predstavljen 2016. godine u vlasništvu grupacije Geely Auto Group, Farizon je prvi kineski brand gospodarskih vozila koji nudi sveobuhvatan asortiman proizvoda temeljenih na novim izvorima energije kao što su teška i laka gospodarska vozila i autobusi i prvi teški kamion na svijetu koji upotrebljava metanol M100 kao pogonsko gorivo. Farizon je predan postizanju zelenog prijevoza bez emisija i u tu je svrhu razvio vlastite pogonske sustave. Nakon uspjeha u Aziji, brand je ušao na međunarodna tržišta i sada je prisutan u Južnoj Americi, na Bliskom istoku i u jugoistočnoj Aziji, a 2024. godine započeo je širenje na Europu.

Voditelj operacija grupacije AutoWallis u Hrvatskoj, Damir Domitran, najavio je da će distribucija vozila Farizon započeti u drugoj polovici 2024. s modelima V6E i SuperVan. „Kao član grupacije Geely, jednog od vodećih kineskih visokotehnoloških izvoznih poduzeća koje godišnje prodaje gotovo 3 milijuna vozila širom svijeta, Farizon je dio iste obitelji kao i drugi poznati kvalitetni brandovi kao što su Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus i Aston Martin. Kupcima će na jesen biti dostupan novi SuperVan koji savršeno kombinira vrhunske tehnologije s jedinstvenom, fleksibilnom arhitekturom, atraktivnim specifikacijama i konkurentnim tržišnim položajem. Brand je preuzeo vodeći položaj po inovacijama u automobilskoj industriji koje uključuju tehnologije samovozećih vozila, pogone na nove izvore energije i druga napredna rješenja mobilnosti”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 16:33