StoryEditorOCM
Književnostraspričana subota

Nastavak ‘otočne turneje‘ splitskog Pričigina, u subotu petero majstora usmenog pripovijedanja nastupa pred Korčulanima

Piše Kultura SD
7. svibnja 2024. - 10:29

Omiljeni splitski festival pričanja priča Pričigin nastavlja "otočnu turneju" i ovog vikenda gostuje u Korčuli. U subotu, 11. svibnja 2024., s početkom u 19 sati u maloj dvorani Centra za kulturu Korčula, Obala korčulanskih brodograditelja bb, nastupit će neki od najvrsnijih pripovjedačica i pripovjedača proteklih 17 godina splitskog Pričigina: Tanja Mravak, Aleksandra Kardum, Lana Iljadica, Marinko Koščec i Siniša Kekez, pod voditeljskom palicom umjetničke direktorice festivala Patricije Horvat.

Pričat će se po pravilima Pričigina - desetak minuta, bez čitanja - i na različite teme, koje će obuhvatiti prošlost, sadašnjost i budućnost.

Bit će to nastavak projekta "Pričigin na otocima", pokrenutog prošle godine, kada su organizatori, svjesni velike popularnosti festivala širom Hrvatske, odlučili iskoračiti iz Splita ne samo virtualno nego i uživo, dolaskom na otoke i neposrednim kontaktom s lokalnom publikom. Želja im je pružiti otočanima kvalitetan kulturni sadržaj i nesvakidašnju zabavu te uspostaviti svojevrsni most usmene kulture prenoseći s otoka na otok priče koje stvaraju domaći autori‑pripovjedači.

Pričigin je u proteklih godinu dana gostovao na Cresu i Lošinju (dva puta), Rabu i Hvaru, a ovo će biti prvo gostovanje na Korčuli. Za organizatore je to prilika da festival pretvore u cjelogodišnji događaj i omoguće pričiginski doživljaj i onima koji u ožujku ne mogu provesti pet festivalskih dana u Splitu.

Korčulanskoj publici pričiginaši obećavaju večer punu emocija i smijeha.

Ulaz je besplatan, kako je to pravilo od osnivanja Pričigina.

Korčulansko izdanje festivala "Pričigin na otocima" organizira Udruga Pričigin u partnerstvu s Centrom za kulturu Korčula.

image

Patricija Horvat, voditeljica i umjetnička direktorica Pričigina

Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 10:25