StoryEditorOCM
Kazalištesredišnji događaj

Večer francuske šansone u HNK Split: u nedjelju nastupa Ibrica Jusić i pobjednici ranijih natjecanja mladih glazbenika

Piše KUTLURA SD
21. studenog 2023. - 14:30

Središnji događaj Dana francuske kulture jest Večer francuske šansone u HNK Split: u nedjelju 26. 11. s početkom u 20 sati na sceni HNK Split nastupit će Ibrica Jusić, uz pobjednike ranijih natjecanja mladih glazbenika, dok će u natjecateljskom dijelu šansone izvoditi novi mladi talenti

Program jubilarnih 30. Dana francuskog jezika i kulture jučer je predstavljen u HNK Split. Manifestaciju, čiji je cilj popularizacija francuskog jezika i kulture, predstavila je Nansi Ivanišević, ravnateljica Prokulture – Split, jednoga od suorganizatora programa, uz Francusko veleposlanstvo u RH i Francuski institut u Zagrebu.

U nedjelju 26. studenog s početkom u 20 sati na sceni HNK Split nastupit će Ibrica Jusić, uz pobjednike ranijih natjecanja mladih glazbenika, dok će u natjecateljskom dijelu šansone nastupiti novi mladi talenti, otkrivajući kroz glazbu i ljubav prema francuskom jeziku i kulturi, istaknula je Nansi Ivanišević.

Na konferenciji za medije istaknuto je kako je i ovogodišnji program sastavljen od niza kulturnih događanja: od izložbi, koncerta klasične glazbe, kazališta, filma, crtanog filma, čitanja priča za djecu, specijaliziranih predavanja o jeziku i kulturi, do onih posvećenih povijesti hrvatsko francuskih odnosa: - Dani su već započeli solističkim recitalom Tomislava Damjanovića u Hrvatskom domu te prisjećanjem na Georges Mariea Chenua, prvoga francuskog veleposlanika u RH, a danas otvaramo i izložbu francuske umjetnice Betty Flores koja već dvadeset godina djeluje u Hrvatskoj – istakla je Nansi Ivanišević, kao središnji događaj najavivši Večer francuske šansone u HNK Split, tradicionalni koncert na kojem su ranijih godina nastupala i imena poput Vice Vukova, Arsena Dedića, Tereze Kesovije…

Intendant HNK Split Vicko Bilandžić naglasio je zadovoljstvo što splitski teatar i ove godine može biti partner organizatorima u ovom događanju: - Neke tradicije ne treba mijenjati, a ova je zasigurno jedna od njih – rekao je Bilandžić na press konferenciji.

Partneri u ovogodišnjoj manifestaciji, uz HNK Split, su brojne kulturne i obrazovne organizacije: HD Split, GK Marka Marulića, Sveučilište u Zadru, Škola za grafiku i dizajn Split, OGŠ Lovre pl Matačića Omiš, Kulturni centar za djecu Bravo Split, Kuća jezika i kulture Peristil i Onaion u Omišu, 16. gimnazija Zagreb, Karla, kao i medijske kuće TV5 MONDE, HRT, Radio Brač i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 00:48