StoryEditorOCM
Kazališteraznovrstan program

Teatar uz more i ovog studenog pobrinut će se da Splićani itekako uživaju u kazališnoj jeseni

Piše pr
3. studenog 2023. - 14:09

Lora će prštati smijehom uz niz izvrsnih komedija koje ovaj kazališni festival ne prestaje dovoditi u naš grad. A na repertoaru su i predstave za djecu.

Komedija "Ljubav na prvi pogled" čuvenog komediografa Fadila Hadžića prepuna ljubavnih zapleta i peripetija dovodi dva velika glumačka imena, Matiju Prskalo i Zijada Gračića 7. studenog u 20 h ponovno u Split.

U potrazi za trećim suprugom gospođa udovica daje oglas u novinama ni ne sluteći što sve krije fini gospodin koji se na njega javio.

U nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera, vrsni glumački duo pobrinut će se za sjajno provedenu večer uz obilje smijeha.

16. studenog vrijeme je za novu izvedbu popularne komedije "Kad udari južina". Predstava u 20 sati već je rasprodana no otvoren je novi termin u 18 sati. Izvrsna je to prilika za sve koji još nisu ulovili ulaznice za emotivnu komediju o prijateljstvu u izvedbi Petre Kraljev i Jagode Kumrić jer kako doznajemo od organizatora u ovoj godini više ih nećemo imati priliku vidjeti u Splitu.

Nova komedija provokativnog naslova "Dođi gola na večeru" stiže 17. studenog u 20 h u izvedbi HNK Šibenik. Režiju potpisuje Nina Kleflin a glume Donat Zeko, Ana Perković, Bojan Brajčić, Franka Klarić, Oriana Kunčić i Krešimir Jelić.

“Dođi gola na večeru“ ljubavna je priča o prevari i suludom vrtlogu laži iz kojeg se sve teže ispetljati. Svaka nova laž gradi još višu kulu od karata koja se na kraju mora raspasti. Ova zapetljana situacija možda likovima donosi tragediju ali gledateljima smijeh i vrhunsku komediju.

27. studenog u goste nam stiže Teatar Cirkus Punkt s čak dvije predstave za djecu za različite uzraste:

U jutarnjem terminu u 9 sati Marijana Matković izvest će predstavu za djecu "U mojim snovima" namijenjenu nižim razredima osnovnih škola.

U predstavi pratimo mladu djevojku koja zapada u najčudnije situacije; ostaje bez glasa na vlastitom opernom koncertu, svira na imaginarnim instrumentima, šeće nevidljivog psa, misli da je najbolja mađioničarka na svijetu...a kad ono...NIJE! Sve to bez konkretnih riječi i teksta izvedeno je kroz klaunovsku igru koju klaunesa Marijana Matković izvodi besprijekorno spajajući glazbu, emociju i pokret u nezaboravnu priču za sve spavače i one koji su spremni probuditi se.

U 13:45 vrijeme je za sasvim posebnu predstavu naziva „Generacija X Y Z" u izvedbi Lidije Kraljić, Ivane Pedljo, Marijane Matoković/Katarine Arbanas.

„Generacija X Y Z" predstava je za djecu viših razreda osnovne škole koja prati priču tri djevojke različitih generacija s njihovim brigama koje su ponekad različite ali često iste. Koliko su različiti glazbeni i modni trendovi, način života i tehnološke inovacije u 80-ima, 90-ima i 00-ima toliko su neke brige svima zajedničke.„Generacija X Y Z" jedinstvena je predstava koja spaja različite izvedbene umjetnosti - glumu, fizički teatar, ples, parkour i akrobacije i time je jedinstvena ovakva predstava u kojoj djeca uživaju. 

Večernji termin rezerviran je za odličnu komediju za odrasle - "Testosteron".

Spoj dva izvrsna kazališta Teatra Exit i Ludens Teatra 27. studenog u 20 h dovest će do eksplozije smijeha i "Testosterona" u Lori.

Jesmo li robovi razuma ili biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom?

Na ova pitanja odgovore će ponuditi vrhunska glumačka ekipa Enes Vejzović, Sven Šestan, Hrvoje Klobučar, Filip Križan, Ivica Pucar, Ivan Simon i Ivan Grčić/Matija Gašpari.

Najnoviju hormonsku komediju obožava podjednako i muški i ženski spol upoznajući pokretačku snagu koja određuje rodno ponašanje - Testosteron! Muški hormon čini likove robovima bioloških refleksa te je najvažniji čimbenik za njihove odluke. Inteligentni i briljantni,a  istovremeno urnebesni dijalozi te sjajna gluma, osigurat će visoku razinu endorfina svima u publici.

A cijela priče započinje kao svadba iz pakla... 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 05:18