StoryEditor
Kazalištekućna premijera

Izolacija ne znači da ne možete provesti glamuroznu večer kod kuće i kulturno se uzdizati: uživajte u posebnom poklonu splitskog HNK

Piše PSD
21. ožujka 2020. - 17:34

Hrvatski građani, kao i mnogi diljem svijeta, do daljnjega su zbog pandemije koronavirusa osuđeni na boravak iza zatvorenih vrata svojih domova i društvenu izolaciju.

Koliko god pomisao na ovu činjenicu djelovala tjeskobno, apsolutno svaki građanin treba biti svjestan da na ovaj način čuvamo svoje zdravlje, kao i zdravlje ostalih članova društva, a na koncu i živote.

Srećom, da bismo lakše prebrodili ovu krizu, mnogi su se potrudili olakšati i uljepšati život građanima u ovom vrlo specifičnom periodu, a među njima je i ekipa splitskog HNK koji su na podizanju zajedničkog duha odlučili poraditi, a kako drugačije, nego kulturnim uzdizanjem.

Građanima su stoga odlučili pokloniti dozu virtualnog baleta, snimku predstave Piazzolla/Stravinki, uz glazbene teme Četiri godišnja doba Buenos Airesa Astora Piazzole i Posvećenje proljeća Igora Stravinskog, kojim možete začiniti večer kod kuće, a ako vam treba dašak prave atmosfere, nitko vam ne brani da iz ormara izvučete svečanu toaletu ili odijelo i zamišljate da ste u najboljoj loži.

Dapače, uz  kućnu 'premijeru' možete se počastiti i čašom finog vina ili drugog gušta po izboru i makar nakratko zaboraviti na misli koje nas sve okupiraju ovih dana. 

Važno se povremeno opustiti i sačuvati zdrav duh, stoga uživajte u ovom poklonu splitskog HNK. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 05:44