StoryEditor
KazališteOnline premijera

Hvaljeni i nagrađivani ‘Glazbatorij‘ Gradskoga kazališta lutaka Split večeras na internetu za zabavu i poduku i za sve uzraste

Piše Jasmina Parić
10. travnja 2020. - 12:19

GKL Split, u sklopu projekta “Kazalište na daljinu”, danas u 18 sati nudi publici novu online premijeru, predstavu “Glazbatorij”.

Autori su Ksenija Zec i Saša Božić, a u predstavi nastupaju Nikša Arčanin, Milana Buzolić-Vučica, Marko Petrić i Petar Konkoj.

Gledatelji se upoznaju s elementima koji tvore glazbu, kao što su ritam, melodija i instrumenti, i ulaze u svijet klasične glazbe.

Izvođači u “Glazbatoriju”, uz ustrajnu vježbu, doveli su svoja tijela do razine spremnosti uz koju mogu zadovoljiti i najteže zadatke koje pred glumca postavlja suvremeni teatar. Sama kondicija i spretnost ne bi značili ništa da nisu, svi redom, i izuzetno muzikalni, pa su pokret i ples sljubili s glazbom u nerazdvojnu cjelinu.

Ksenija Zec i Saša Božić podijelili su predstavu na nekoliko efektnih scena: borba s jastukom i pidžamom, spremanje doručka u kuhinji uz ritmičko lupanje posuđem, hvatanje bumbara, gužva na ulici i sat u glazbenoj školi.

Duhovito naglašavaju kako je glazba svuda oko nas, kako se svi zvukovi mogu shvatiti kao glazba i u glazbu se sve može pretvoriti – pa tako ona postaje i ostaje nerazdvojni dio života.

Predstava je osvojila brojne nagrade. Premijerno je izvedena 2013. godine, a link za gledanje je na službenoj stranici teatra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2021 10:31