StoryEditorOCM
Kazališteteatar uz more

Evo što nas sve čeka u srpnju: doza smijeha Gorana Vinčića, premijera Jagode Kumrić i Petre Kraljev, popularna komedija "Budala za večeru" te posebno izdanje "Arsenovog ferala"

Piše pr
5. srpnja 2023. - 15:57

Vrući srpanj je pred nama, kako kalendarski tako i na Teatru uz more jer popularni kazališni festival ovog mjeseca donosi ponešto za svakog ljubitelja smijeha i kazališne pozornice.

10. srpnja u Split stiže jedan od najpopularnijih stand-up komičara Goran Vinčić.

Publiku osvaja na pozornicama diljem Hrvatske ali i s malih ekrana kao zvijezda emisije "Stanje nacije". Skoro pa da nema mjesta u Hrvatskoj u kojem ovaj mladi komičar publiku nije nasmijao do suza a sada garantira dobro druženje na ljetnoj sceni u Lori.

Još jedna premijera u bogatom repertoaru Teatra uz more najavljena je za srpanj. Riječ je o najnovijoj komediji B GLAD Produkcije "Kad udari južina" u kojoj igraju mlade, talentirane splitske Jagoda Kumrić i Petra Kraljev. Osim rodnog Splita veže ih dakako i glumački poziv pa su rado viđeni gosti na TV ekranima, posebice kao zvijezde vrlo popularne serije "Kumovi". 13. srpnja po prvi put gledati će publiku u oči na premijernoj izvedbi komedije "Kad udari južina" koja je rasprodana već deset dana do izvedbe.

Organizatori su stoga s popularnim glumicama dogovorili NOVI TERMIN pa komediju "Kad udari južina" možete pogledati i 26. srpnja na Teatru uz more.

"Naravno da smo jako sretne zbog rasprodane premijere. Jagoda i ja uživamo u glumačkom poslu i radimo ga svim srcem a upravo ovakvi trenuci najveći su nam poticaj da idemo dalje. Vjerovale smo od početka u splitsku publiku i sad jedva čekamo 13. srpnja i predivnu publiku Teatra uz more." - Petra Kraljev

Jedna od najpopularnijih komedija u Hrvatskoj konačno stiže u Split. Komediju "Budala za večeru" na Teatru uz more odigrat će 17. srpnja kazalište Virovitica. 

Komedija zabune "Budala za večeru" bezvremenska je predstava koja se poigrava vječno suprostavljenim svjetovima dobra i zla a njenu popularnost potvrđuje i filmska ekranizacija popularne kazališne komedije.

Okrutna igra bahatih prijatelja zahtjeva da se pronađe najveća budala koju će potom ismijavati. Ali "budala" ponekad nosi grešku koja će cijelu igru preokrenuti.

Prvi je ovo službeni posjet kazališta Virovitica našem gradu što će,vjerujemo, publika dodatno nagraditi toplim dočekom.

 

Na samom kraju srpnja očekuje nas posebna glazbeno poetska večer. 28. srpnja velikom Arsenu u spomen za 85. rođendan HNK Šibenik i njihovi gosti održat će "Arsenov feral".

HNK Šibenik i Teatar uz more zajedničkim snagama prisjetiti će se  jednog od najvećih bardova hrvatske kulture, velikog Arsena Dedića, čiji je bogat glazbeni i pjesnički opus i ranije neraskidivo povezivao Split i Šibenik. Kako i priliči posebnosti velikog jubileja "Arsenov feral" ovog puta zasjati će još svečanijim sjajem a na pozornici ansamblu HNK Šibenik pridružit će se i legendarni Ivo Pattiera

 

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 15:29