StoryEditor
KazališteNaj, naj festival

Ako laže Melita, ne laže žiri: predstava splitskoga kazališta lutaka u Zagrebu nagrađena za režiju, scenski pokret, kostimografiju i žensku ulogu

8. ožujka 2020. - 15:50

Na 20. međunarodnom “Naj, naj, naj festivalu” u Zagrebu proglašene su nagrade od kojih su čak četiri dodijeljene predstavi “Lažeš, Melita” Gradskog kazališta lutaka Split, prema romanu Ivana Kušana i u dramatizaciji Ivane Vuković.

Stručni žiri u sastavu Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Renata Carola Gatica, redateljica i Igor Vikić, urednik kulture, splitskoj je predstavi dodijelio sljedeće nagrade:

Nagradu za najbolju režiju Ivanu Plazibatu, Nagradu za najbolju glumicu Ana Mariji Veselčić za ulogu Melite, Nagradu za najbolji scenski pokret Damiru Klemeniću i Nagradu za najbolju kostimografiju Ani Marin.

“Lažeš, Melita“ premijerno je izvedena u listopadu 2019. godine, a odigrana je 48 puta za čak 7561 gledatelja, a uvrštena je i u program ovogodišnjeg Festivala hrvatske drame za djecu “Mali Marulić”.

U predstavi uz nagrađenu Ana Mariju Veselčić uloge tumače i Tvrtko Štajcer, Ivan Medić, Branimir Rakić, Sara Ivelić, Milana Buzolić-Vučica, Milena Blažanović, Franjo Đaković i Nika Petrović. Ovogodišnje jubilarno izdanje “Naj, naj, naj festivala” održalo se u Zagrebu u sklopu projekta “#naNAJjače protiv vršnjačkog nasilja”, a tijekom 5 dana izvedeno je 8 predstava u konkurenciji za nagrade iz Hrvatske i inozemstva u selekciji izbornice Željke Turčinović. • j.parić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 12:03