StoryEditorOCM
Glazbauho kritike

Energični Veton Marevci, dirigent kojega je glazbeni Split željno iščekivao, u debiju se suočio s problemima puhačkog ansambla HNK-a Split

Piše Karmen Širović
22. ožujka 2021. - 14:32
Gounodova skladba donijela je skladnu boju protagonista, mnogo jasnije i preciznije nastupe te najvjernije praćenje dirigentove vizije  Luna J. Stamenković

Iako je u Split stigao s prvim danima minule jeseni, dirigent Veton Marevci tek je ovog vikenda ostvario debitantski nastup u splitskom teatru na Koncertu puhačkog ansambla HNK-a Split.

Karlovčaninu s diplomom zagrebačke Muzičke akademije iz klase Uroša Lajovica i Mladena Tarbuka u Splitu se zaredalo nekoliko pehova. Zaposlen je na čelu zbora, pjevačkog korpusa koji prema uputama epidemiologa treba udaljiti članove na čak četiri metra, čime glazbeno-scenske, ali i koncertne izvedbe postaju gotovo neizvedive.

Splitskoj publici trebao se predstaviti na koncertu u povodu Dušnog dana, ali je u jeku pogoršanja epidemiološke slike otkazana izvedba "Rekvijema za zbor i orkestar u c-molu" Luigija Cherubinija.

Kako nastupi zbora još uvijek nisu "sigurni", Marevci se primio puhača....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 04:03