stdClass Object ( [id] => 1029404 [title] => GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH Brak je mrak film [alias] => gospodin-i-gospoda-smith-brak-je-mrak-film [catid] => 286 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Stakleni pir proslavili su "Gospodin i gospođa Smith" (2005.) ovog lipnja. Film "Mr. and Mrs. Smith", koji je "spojio" Brada Pitta i Angelinu Jolie, krenuo je u kina prije ravno 15 godina i ostvario najbolje vikend-otvaranje mjeseca, bolje i od blockbustera "Batman: Početak".

Scenarist Simon Kinberg kao da je znao da će se "Gospodin i gospođa Smith" suočiti s "Batmanom" na kinoblagajnama. John Smith (Pitt) opisao je svoju suprugu (Jolie) kao "Batmana za računala", ne znajući da je posao s kompjutorima samo krinka – Jane je špijunka/plaćena ubojica baš poput njega, njezina muža s kojim je u braku "pet ili šest godina".

---

FILM: Mr and Mrs Smith; akcijska komedija; SAD, 2005. REŽIJA: Doug Liman ULOGE: Brad Pitt, Angelina Jolie OCJENA: ****

---

Ono što Kinberg i redatelj Doug Liman nisu znali kad su 2004. udarili prvu klapu filma jest da će Brad i Angelina postati par na snimanju – Brangelina. Premda, sve je nekako vodilo tome kad su Pitt i Jolie prihvatili uloge i za "Mr. and Mrs. Smith" se poklopile (super)zvijezde.

Najpoželjniji glumac i glumica na svijetu. Zlatni dečko, tada sretno oženjen s Jennifer Aniston, i divlja djevojka, friško razvedena od Billyja Boba Thorntona. Megazvijezde Hollywooda, oboje privlačni i magnetični, na vrhuncu seksepila. Zapaljiv je to kemijski spoj.

Kemija je planula ispred kamera i preselila se "behind the cameras". Ljubav je sišla s filmskog ekrana u stvarni život. Ironija je da se zamalo nije ni dogodila. Za glavne uloge u "Gospodinu i gospođi Smith" razmatrali su se Johnny Depp i Catherine Zeta-Jones, čak i Will Smith i Cate Blanchett. Tek potom u najuži su krug ušli Pitt i Nicole Kidman, a Jolie je slovila kao "rezerva".

Da Kidman nije odustala od projekta zbog snimanja "Stepfordskih supruga", tko zna bi li se Brad i Angelina sparili u Brangelinu, najslavniji (filmski) par 21. stoljeća. Sudbina je, međutim, htjela da se sretnu i ostalo je povijest koja, nažalost, nije ispisala "happy end" kao u "Mr. and Mrs. Smith".

Petnaest ili šesnaest godina poslije Pitt i Jolie više nisu zajedno. Je li se takav scenarij mogao "pročitati" u "Gospodinu i gospođi Smith", filmu koji kao svojevrsni neslužbeni nastavak "Istinitih laži" govori upravo o muško-ženskim odnosima, braku (u krizi) i bračnim "ulogama"? I jesu li Brad i Angelina mogli spasiti brak ponovno gledajući "Mr. and Mrs. Smith"?

Naime, Johnov prijatelj i kolega (Vince Vaughn) zloguko je prognozirao da će njegov brak s Jane trajati najviše šest mjeseci, oni se sami pitaju "hoće li priča imati sretan kraj" (on) i odgovaraju "sretni krajevi su samo priče koje još nisu dovršene" (ona), a bračni savjetnik im govori da će "uvijek biti izazova i prijetnji, no zajedno ih možete prebroditi".

Jane i Johna u prvoj sceni "indie" štiha zatječemo upravo kod bračnog savjetnika. Bračno savjetovanje je prilika da "zavire u motor" i daju brak na servis ("promjena ulja" itd.). "Pa dobro, podignimo haubu", kaže savjetnik i pita ih koliko su sretan par na ljestvici od jedan do deset te koliko često prakticiraju seks.

"Ne razumijem pitanje", Jane će mrtva ozbiljna u sceni koja bračnu komediju akcijsko-romantičnog filma boji u crno ("Zavjese su bile užasne...", "Nišaniš loše kao što kuhaš, dušo...", "Što ti se dogodilo? Moja žena!"), nakon čega slijedi flashback njihova upoznavanja u Kolumbiji, Bogoti, prije pet ili šest godina.

Pitt je faca, a Jolie doista izgleda kao "jutro na Božić" i živa je vatra, kao da je Lara Croft postala ženski James Bond. Zajedno žare i pale ekranom, tako da nam je teško povjerovati u bračnu monotoniju Johna i Jane, kao i to da su uspjeli lagati jedno drugome i skrivati prave identitete špijuna-ubojica koji rade za konkurentske agencije, arsenale oružja također (on u šupi, ona ispod pećnice).

No, što je brak nego "mreža laži", kako zaključi John kad padnu bračne maske. Liman i Kinberg, dakle, potenciraju rečenicu iz "Čovjeka bez lica" Johna Wooa – "laži, obmane, dvosmislene poruke... ovo postaje pravi brak". Potenciraju i taj film, i to ne samo akcijski u atraktivno koreografiranim scenama "vuovskog" baleta sa strojnicama, "čehovljevski" najavljenog Johnovom i Janeinom "zdravicom za izbjegavanje metaka".

Brak je mrak film: "Gospodin i gospođa Smith" je, poput "Face/Off" (i "True Lies"), iznimno zabavan i iznenađujuće pametan blockbuster o glumi i igranju uloga, čime nadilazi "tabloidnost" kinohita čije su snimanje opsjedali "paparazzi". Prema van (susjedi/okolina) i prema unutra (brak) John i Jane nose masku i pretvaraju se da su nešto što nisu.

Veza ovo dvoje ljudi izgrađena je na lažima i najintrigantniji dijelovi "Mr. and Mrs. Smith" tiču se rječkanja Johna i Jane na temu što je u braku (bilo) stvarno, a što glumljeno i dio nečije krinke. Naročito danas, na metarazini, gledano kroz prizmu glumaca koji su odglumili brak u filmu i njihove se stvarne ličnosti možda zrcale u likovima (oboje često izbivaju izvan kuće, tj. na službenom su putu, putovanjima/snimanjima).

Zamislivo je da Angelina u stvarnosti izgovara Janeinu rečenicu: "Među nama je ogroman prostor koji se puni stvarima koje ne govorimo jedno drugome", što bračni savjetnik smatra definicijom braka. I sam film "pretvara" se i obnaša dvostruku ulogu, spajajući "Istinite laži" s "Časti Prizzijevih" i "Ratom Roseovih", odnosno preslikavajući brak Johna i Jane.

To je romantična (crna) komedija koja se pretvara da je akcijski spektakl ili obratno – akcija koja se pretvara da je crnohumorni rom-com. Kako je brak žanrova i likova prilično identičan, počivajući na (bračnoj) akciji, komediji i kemiji, film još uvijek dobro funkcionira i mogao bi dočekati i srebrni, zlatni i dijamantni pir, ako već neće Pitt i Jolie koji su doživjeli gašenje iskre kao John i Jane, ali nisu je uspjeli ponovno upaliti.

U filmu se iskra pali vatrometom akcije i eksplozija, kad meci polete i njih dvoje se nađu u afrodizijačkoj unakrsnoj vatri i životnoj opasnosti. Kiss, kiss, bang, bang. Jer, "takav je brak, pucaš kako ide". Akcija je terapija,, a bračne i borilačke vještine se ljube i spašavaju brak barem na filmu.

Par će, za početak, sparirati (šakama, puškama) i u tom procesu preurediti kuću, da bi se potom ujedinili protiv zajedničkog neprijatelja. Nisu Brad i Angelina trebali napraviti nešto slično, dakako, no možda su trebali snimiti nastavak "Gospodina i gospođe Smith" umjesto tešku dramu "Uz more" te egzorcirati bračne demone i riješiti domestikalne probleme na nešto lepršaviji, manje depresivan način.

Bila bi to "lijepa simetrija", ravna onoj iz filma kad Jane zatraži razvod na istom mjestu gdje ju je John zaprosio. Filmsku romansu i hollywoodsku fantaziju koja je postala stvarnost trebalo je vratiti natrag u film. Sretan kraj su nedovršene priče.

---

Oscari i dolari

Brad Pitt
- 4 nominacije za Oscara (sporedna uloga "12 majmuna", "Igra pobjednika" i "Bilo jednom u... Hollywoodu", glavna uloga "Neobična priča o Benjaminu Buttonu")
- 1 osvojeni Oscar (sporedna uloga, "Bilo jednom u... Hollywoodu", 2019.)
- najveći honorari: 20 milijuna dolara za "Gospodina i gospođu Smith", 17,5 za "Troju"
- zarada filmova u američkim kinima: 1,9 milijardi dolara
- zarada filmova u svjetskim kinima: 5 milijardi dolara
Angelina Jolie
- 2 nominacije za Oscara (sporedna uloga "Prekinuta mladost", glavna uloga "Zamjena")
- 1 osvojeni Oscar (sporedna uloga, "Prekinuta mladost", 1999.)
- najveći honorari: 20 milijuna dolara za "Salt", 15 za "Gospodaricu zla"
- zarada filmova u američkim kinima: 1,3 milijardi dolara
- zarada filmova u svjetskim kinima: 3,6 milijardi dolara

---

---

Kronologija veze

Simpatični alternativni završetak "Gospodina i gospođe Smith", koji možete pronaći na YouTubeu, najavio je prinovu. Tako je i bilo. Brad se razveo od Jennifer Aniston krajem 2005., a Angelina je otkrila da je trudna početkom 2006. sa Shiloh Jolie-Pitt. Nakon tri godine par je dobio blizance (Vivienne i Know). Osim bioloških potomaka, zajedno su posvojili i troje djece, Maddoxa, Zaharu i Paxa. Nakon devetogodišnje veze vjenčali su se, konačno, 2014. u Francuskoj, ali brak nije dugo trajao – razišli su se nakon dvije godine.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CINEMARK OBLJETNICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [extra_fields_search] => CINEMARK OBLJETNICA 1 1 1 1 1 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2020-06-24 13:21:00 [created_by] => 3175 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2020-07-01 05:50:11 [modified_by] => 3175 [publish_up] => 2020-06-29 17:46:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 44 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 286 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz svijeta filma i televizije. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, kultura, film, tv [secure] => 0 [page_title] => Film & TV [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968428.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13974264.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968426.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968424.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968440.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13974266.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968436.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968432.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968434.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968422.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968438.jpg","\/images\/slike\/2020\/06\/24\/13968430.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1394x906","k_13968428_1280.jpg":"1280x1280","k_13968428_1024.jpg":"1024x1024","k_13968428_640.jpg":"640x640","k_13968428_480.jpg":"480x480","k_13968428_340.jpg":"340x340","k_13968428_220.jpg":"220x220","o_13968428_1280.jpg":"1280x831","o_13968428_1024.jpg":"1024x665","o_13968428_640.jpg":"640x415","o_13968428_480.jpg":"480x311","o_13968428_340.jpg":"340x220","o_13968428_220.jpg":"220x142","h_13968428_1280.jpg":"1280x854","h_13968428_1024.jpg":"1024x683","h_13968428_640.jpg":"640x427","h_13968428_480.jpg":"480x320","h_13968428_340.jpg":"340x227","h_13968428_220.jpg":"220x147","pp_13968428_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968428_1024.jpg":"805x1024","pp_13968428_640.jpg":"503x640","pp_13968428_480.jpg":"377x480","pp_13968428_340.jpg":"267x340","pp_13968428_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1777x755","k_13974264_1280.jpg":"1280x1280","k_13974264_1024.jpg":"1024x1024","k_13974264_640.jpg":"640x640","k_13974264_480.jpg":"480x480","k_13974264_340.jpg":"340x340","k_13974264_220.jpg":"220x220","o_13974264_1280.jpg":"1280x543","o_13974264_1024.jpg":"1024x435","o_13974264_640.jpg":"640x271","o_13974264_480.jpg":"480x203","o_13974264_340.jpg":"340x144","o_13974264_220.jpg":"220x93","h_13974264_1280.jpg":"1280x854","h_13974264_1024.jpg":"1024x683","h_13974264_640.jpg":"640x427","h_13974264_480.jpg":"480x320","h_13974264_340.jpg":"340x227","h_13974264_220.jpg":"220x147","pp_13974264_1280.jpg":"1006x1280","pp_13974264_1024.jpg":"805x1024","pp_13974264_640.jpg":"503x640","pp_13974264_480.jpg":"377x480","pp_13974264_340.jpg":"267x340","pp_13974264_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1397x904","k_13968426_1280.jpg":"1280x1280","k_13968426_1024.jpg":"1024x1024","k_13968426_640.jpg":"640x640","k_13968426_480.jpg":"480x480","k_13968426_340.jpg":"340x340","k_13968426_220.jpg":"220x220","o_13968426_1280.jpg":"1280x828","o_13968426_1024.jpg":"1024x662","o_13968426_640.jpg":"640x414","o_13968426_480.jpg":"480x310","o_13968426_340.jpg":"340x220","o_13968426_220.jpg":"220x142","h_13968426_1280.jpg":"1280x854","h_13968426_1024.jpg":"1024x683","h_13968426_640.jpg":"640x427","h_13968426_480.jpg":"480x320","h_13968426_340.jpg":"340x227","h_13968426_220.jpg":"220x147","pp_13968426_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968426_1024.jpg":"805x1024","pp_13968426_640.jpg":"503x640","pp_13968426_480.jpg":"377x480","pp_13968426_340.jpg":"267x340","pp_13968426_220.jpg":"173x220"},{"size0":"930x1367","k_13968424_1280.jpg":"1280x1280","k_13968424_1024.jpg":"1024x1024","k_13968424_640.jpg":"640x640","k_13968424_480.jpg":"480x480","k_13968424_340.jpg":"340x340","k_13968424_220.jpg":"220x220","o_13968424_1280.jpg":"1280x1881","o_13968424_1024.jpg":"1024x1505","o_13968424_640.jpg":"640x940","o_13968424_480.jpg":"480x705","o_13968424_340.jpg":"340x499","o_13968424_220.jpg":"220x323","h_13968424_1280.jpg":"1280x854","h_13968424_1024.jpg":"1024x683","h_13968424_640.jpg":"640x427","h_13968424_480.jpg":"480x320","h_13968424_340.jpg":"340x227","h_13968424_220.jpg":"220x147","pp_13968424_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968424_1024.jpg":"805x1024","pp_13968424_640.jpg":"503x640","pp_13968424_480.jpg":"377x480","pp_13968424_340.jpg":"267x340","pp_13968424_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1280x720","k_13968440_1280.jpg":"1280x1280","k_13968440_1024.jpg":"1024x1024","k_13968440_640.jpg":"640x640","k_13968440_480.jpg":"480x480","k_13968440_340.jpg":"340x340","k_13968440_220.jpg":"220x220","o_13968440_1280.jpg":"1280x720","o_13968440_1024.jpg":"1024x576","o_13968440_640.jpg":"640x360","o_13968440_480.jpg":"480x270","o_13968440_340.jpg":"340x191","o_13968440_220.jpg":"220x123","h_13968440_1280.jpg":"1280x854","h_13968440_1024.jpg":"1024x683","h_13968440_640.jpg":"640x427","h_13968440_480.jpg":"480x320","h_13968440_340.jpg":"340x227","h_13968440_220.jpg":"220x147","pp_13968440_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968440_1024.jpg":"805x1024","pp_13968440_640.jpg":"503x640","pp_13968440_480.jpg":"377x480","pp_13968440_340.jpg":"267x340","pp_13968440_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1522x999","k_13974266_1280.jpg":"1280x1280","k_13974266_1024.jpg":"1024x1024","k_13974266_640.jpg":"640x640","k_13974266_480.jpg":"480x480","k_13974266_340.jpg":"340x340","k_13974266_220.jpg":"220x220","o_13974266_1280.jpg":"1280x840","o_13974266_1024.jpg":"1024x672","o_13974266_640.jpg":"640x420","o_13974266_480.jpg":"480x315","o_13974266_340.jpg":"340x223","o_13974266_220.jpg":"220x144","h_13974266_1280.jpg":"1280x854","h_13974266_1024.jpg":"1024x683","h_13974266_640.jpg":"640x427","h_13974266_480.jpg":"480x320","h_13974266_340.jpg":"340x227","h_13974266_220.jpg":"220x147","pp_13974266_1280.jpg":"1006x1280","pp_13974266_1024.jpg":"805x1024","pp_13974266_640.jpg":"503x640","pp_13974266_480.jpg":"377x480","pp_13974266_340.jpg":"267x340","pp_13974266_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1500x1000","k_13968436_1280.jpg":"1280x1280","k_13968436_1024.jpg":"1024x1024","k_13968436_640.jpg":"640x640","k_13968436_480.jpg":"480x480","k_13968436_340.jpg":"340x340","k_13968436_220.jpg":"220x220","o_13968436_1280.jpg":"1280x853","o_13968436_1024.jpg":"1024x682","o_13968436_640.jpg":"640x426","o_13968436_480.jpg":"480x320","o_13968436_340.jpg":"340x226","o_13968436_220.jpg":"220x146","h_13968436_1280.jpg":"1280x854","h_13968436_1024.jpg":"1024x683","h_13968436_640.jpg":"640x427","h_13968436_480.jpg":"480x320","h_13968436_340.jpg":"340x227","h_13968436_220.jpg":"220x147","pp_13968436_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968436_1024.jpg":"805x1024","pp_13968436_640.jpg":"503x640","pp_13968436_480.jpg":"377x480","pp_13968436_340.jpg":"267x340","pp_13968436_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1397x903","k_13968432_1280.jpg":"1280x1280","k_13968432_1024.jpg":"1024x1024","k_13968432_640.jpg":"640x640","k_13968432_480.jpg":"480x480","k_13968432_340.jpg":"340x340","k_13968432_220.jpg":"220x220","o_13968432_1280.jpg":"1280x827","o_13968432_1024.jpg":"1024x661","o_13968432_640.jpg":"640x413","o_13968432_480.jpg":"480x310","o_13968432_340.jpg":"340x219","o_13968432_220.jpg":"220x142","h_13968432_1280.jpg":"1280x854","h_13968432_1024.jpg":"1024x683","h_13968432_640.jpg":"640x427","h_13968432_480.jpg":"480x320","h_13968432_340.jpg":"340x227","h_13968432_220.jpg":"220x147","pp_13968432_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968432_1024.jpg":"805x1024","pp_13968432_640.jpg":"503x640","pp_13968432_480.jpg":"377x480","pp_13968432_340.jpg":"267x340","pp_13968432_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","k_13968434_1280.jpg":"1280x1280","k_13968434_1024.jpg":"1024x1024","k_13968434_640.jpg":"640x640","k_13968434_480.jpg":"480x480","k_13968434_340.jpg":"340x340","k_13968434_220.jpg":"220x220","o_13968434_1280.jpg":"1280x720","o_13968434_1024.jpg":"1024x576","o_13968434_640.jpg":"640x360","o_13968434_480.jpg":"480x270","o_13968434_340.jpg":"340x191","o_13968434_220.jpg":"220x123","h_13968434_1280.jpg":"1280x854","h_13968434_1024.jpg":"1024x683","h_13968434_640.jpg":"640x427","h_13968434_480.jpg":"480x320","h_13968434_340.jpg":"340x227","h_13968434_220.jpg":"220x147","pp_13968434_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968434_1024.jpg":"805x1024","pp_13968434_640.jpg":"503x640","pp_13968434_480.jpg":"377x480","pp_13968434_340.jpg":"267x340","pp_13968434_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x667","k_13968422_1280.jpg":"1280x1280","k_13968422_1024.jpg":"1024x1024","k_13968422_640.jpg":"640x640","k_13968422_480.jpg":"480x480","k_13968422_340.jpg":"340x340","k_13968422_220.jpg":"220x220","o_13968422_1280.jpg":"1280x444","o_13968422_1024.jpg":"1024x355","o_13968422_640.jpg":"640x222","o_13968422_480.jpg":"480x166","o_13968422_340.jpg":"340x118","o_13968422_220.jpg":"220x76","h_13968422_1280.jpg":"1280x854","h_13968422_1024.jpg":"1024x683","h_13968422_640.jpg":"640x427","h_13968422_480.jpg":"480x320","h_13968422_340.jpg":"340x227","h_13968422_220.jpg":"220x147","pp_13968422_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968422_1024.jpg":"805x1024","pp_13968422_640.jpg":"503x640","pp_13968422_480.jpg":"377x480","pp_13968422_340.jpg":"267x340","pp_13968422_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1243","k_13968438_1280.jpg":"1280x1280","k_13968438_1024.jpg":"1024x1024","k_13968438_640.jpg":"640x640","k_13968438_480.jpg":"480x480","k_13968438_340.jpg":"340x340","k_13968438_220.jpg":"220x220","o_13968438_1280.jpg":"1280x828","o_13968438_1024.jpg":"1024x662","o_13968438_640.jpg":"640x414","o_13968438_480.jpg":"480x310","o_13968438_340.jpg":"340x220","o_13968438_220.jpg":"220x142","h_13968438_1280.jpg":"1280x854","h_13968438_1024.jpg":"1024x683","h_13968438_640.jpg":"640x427","h_13968438_480.jpg":"480x320","h_13968438_340.jpg":"340x227","h_13968438_220.jpg":"220x147","pp_13968438_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968438_1024.jpg":"805x1024","pp_13968438_640.jpg":"503x640","pp_13968438_480.jpg":"377x480","pp_13968438_340.jpg":"267x340","pp_13968438_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1396x899","k_13968430_1280.jpg":"1280x1280","k_13968430_1024.jpg":"1024x1024","k_13968430_640.jpg":"640x640","k_13968430_480.jpg":"480x480","k_13968430_340.jpg":"340x340","k_13968430_220.jpg":"220x220","o_13968430_1280.jpg":"1280x824","o_13968430_1024.jpg":"1024x659","o_13968430_640.jpg":"640x412","o_13968430_480.jpg":"480x309","o_13968430_340.jpg":"340x218","o_13968430_220.jpg":"220x141","h_13968430_1280.jpg":"1280x854","h_13968430_1024.jpg":"1024x683","h_13968430_640.jpg":"640x427","h_13968430_480.jpg":"480x320","h_13968430_340.jpg":"340x227","h_13968430_220.jpg":"220x147","pp_13968430_1280.jpg":"1006x1280","pp_13968430_1024.jpg":"805x1024","pp_13968430_640.jpg":"503x640","pp_13968430_480.jpg":"377x480","pp_13968430_340.jpg":"267x340","pp_13968430_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 104 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [description] => [parent] => 256 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"256","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8001189 Threads: 4 Questions: 1595907407 Slow queries: 4878895 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112431186 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 43 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 286 [name] => Film & TV [alias] => film-tv [parent] => 256 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /kultura/film-tv ) ) [link] => /kultura/film-tv/gospodin-i-gospoda-smith-brak-je-mrak-film-1029404 [printLink] => /kultura/film-tv/gospodin-i-gospoda-smith-brak-je-mrak-film-1029404?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 233802 [name] => CINEMARK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => cinemark [link] => /tag/cinemark ) [1] => stdClass Object ( [id] => 609934 [name] => CINEMARK OBLJETNICA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-07 14:17:41 [main_article_id] => 0 [alias] => cinemark-obljetnica [link] => /tag/cinemark-obljetnica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 16300 [name] => Akcijskifilmovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => akcijskifilmovi [link] => /tag/akcijskifilmovi ) [3] => stdClass Object ( [id] => 609933 [name] => romantični filmovi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-07 14:16:51 [main_article_id] => 0 [alias] => romanticni-filmovi [link] => /tag/romanticni-filmovi ) [4] => stdClass Object ( [id] => 609941 [name] => komedije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-06-07 14:28:03 [main_article_id] => 0 [alias] => komedije [link] => /tag/komedije ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CINEMARK OBLJETNICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH Brak je mrak film [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3175 [name] => Marko Njegić [username] => marko-njegi [email] => marko-njegi@sd.hr [password] => $2y$10$InymkgzsoQ8yBIABvfFbSu.rpTzqylffc4TDDFaRUJ8zdZUOeS5dS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-njegic-3175 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1693 [gender] => m [description] => [image] => 1693.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1693.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968428.jpg [galleryCount] => 12 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968428.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13974264.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968426.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968424.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968440.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13974266.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968436.jpg [title] => ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968432.jpg [title] => ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968434.jpg [title] => ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968422.jpg [title] => ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968438.jpg [title] => ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2020/06/24/13968430.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Stakleni pir proslavili su "Gospodin i gospođa Smith" (2005.) ovog lipnja. Film "Mr. and Mrs. Smith", koji je "spojio" Brada Pitta i Angelinu Jolie, krenuo je u kina prije ravno 15 godina i ostvario najbolje vikend-otvaranje mjeseca, bolje i od blockbustera "Batman: Početak".

Scenarist Simon Kinberg kao da je znao da će se "Gospodin i gospođa Smith" suočiti s "Batmanom" na kinoblagajnama. John Smith (Pitt) opisao je svoju suprugu (Jolie) kao "Batmana za računala", ne znajući da je posao s kompjutorima samo krinka – Jane je špijunka/plaćena ubojica baš poput njega, njezina muža s kojim je u braku "pet ili šest godina".

---

FILM: Mr and Mrs Smith; akcijska komedija; SAD, 2005. REŽIJA: Doug Liman ULOGE: Brad Pitt, Angelina Jolie OCJENA: ****

---

Ono što Kinberg i redatelj Doug Liman nisu znali kad su 2004. udarili prvu klapu filma jest da će Brad i Angelina postati par na snimanju – Brangelina. Premda, sve je nekako vodilo tome kad su Pitt i Jolie prihvatili uloge i za "Mr. and Mrs. Smith" se poklopile (super)zvijezde.

Najpoželjniji glumac i glumica na svijetu. Zlatni dečko, tada sretno oženjen s Jennifer Aniston, i divlja djevojka, friško razvedena od Billyja Boba Thorntona. Megazvijezde Hollywooda, oboje privlačni i magnetični, na vrhuncu seksepila. Zapaljiv je to kemijski spoj.

Kemija je planula ispred kamera i preselila se "behind the cameras". Ljubav je sišla s filmskog ekrana u stvarni život. Ironija je da se zamalo nije ni dogodila. Za glavne uloge u "Gospodinu i gospođi Smith" razmatrali su se Johnny Depp i Catherine Zeta-Jones, čak i Will Smith i Cate Blanchett. Tek potom u najuži su krug ušli Pitt i Nicole Kidman, a Jolie je slovila kao "rezerva".

Da Kidman nije odustala od projekta zbog snimanja "Stepfordskih supruga", tko zna bi li se Brad i Angelina sparili u Brangelinu, najslavniji (filmski) par 21. stoljeća. Sudbina je, međutim, htjela da se sretnu i ostalo je povijest koja, nažalost, nije ispisala "happy end" kao u "Mr. and Mrs. Smith".

Petnaest ili šesnaest godina poslije Pitt i Jolie više nisu zajedno. Je li se takav scenarij mogao "pročitati" u "Gospodinu i gospođi Smith", filmu koji kao svojevrsni neslužbeni nastavak "Istinitih laži" govori upravo o muško-ženskim odnosima, braku (u krizi) i bračnim "ulogama"? I jesu li Brad i Angelina mogli spasiti brak ponovno gledajući "Mr. and Mrs. Smith"?

Naime, Johnov prijatelj i kolega (Vince Vaughn) zloguko je prognozirao da će njegov brak s Jane trajati najviše šest mjeseci, oni se sami pitaju "hoće li priča imati sretan kraj" (on) i odgovaraju "sretni krajevi su samo priče koje još nisu dovršene" (ona), a bračni savjetnik im govori da će "uvijek biti izazova i prijetnji, no zajedno ih možete prebroditi".

Jane i Johna u prvoj sceni "indie" štiha zatječemo upravo kod bračnog savjetnika. Bračno savjetovanje je prilika da "zavire u motor" i daju brak na servis ("promjena ulja" itd.). "Pa dobro, podignimo haubu", kaže savjetnik i pita ih koliko su sretan par na ljestvici od jedan do deset te koliko često prakticiraju seks.

"Ne razumijem pitanje", Jane će mrtva ozbiljna u sceni koja bračnu komediju akcijsko-romantičnog filma boji u crno ("Zavjese su bile užasne...", "Nišaniš loše kao što kuhaš, dušo...", "Što ti se dogodilo? Moja žena!"), nakon čega slijedi flashback njihova upoznavanja u Kolumbiji, Bogoti, prije pet ili šest godina.

Pitt je faca, a Jolie doista izgleda kao "jutro na Božić" i živa je vatra, kao da je Lara Croft postala ženski James Bond. Zajedno žare i pale ekranom, tako da nam je teško povjerovati u bračnu monotoniju Johna i Jane, kao i to da su uspjeli lagati jedno drugome i skrivati prave identitete špijuna-ubojica koji rade za konkurentske agencije, arsenale oružja također (on u šupi, ona ispod pećnice).

No, što je brak nego "mreža laži", kako zaključi John kad padnu bračne maske. Liman i Kinberg, dakle, potenciraju rečenicu iz "Čovjeka bez lica" Johna Wooa – "laži, obmane, dvosmislene poruke... ovo postaje pravi brak". Potenciraju i taj film, i to ne samo akcijski u atraktivno koreografiranim scenama "vuovskog" baleta sa strojnicama, "čehovljevski" najavljenog Johnovom i Janeinom "zdravicom za izbjegavanje metaka".

Brak je mrak film: "Gospodin i gospođa Smith" je, poput "Face/Off" (i "True Lies"), iznimno zabavan i iznenađujuće pametan blockbuster o glumi i igranju uloga, čime nadilazi "tabloidnost" kinohita čije su snimanje opsjedali "paparazzi". Prema van (susjedi/okolina) i prema unutra (brak) John i Jane nose masku i pretvaraju se da su nešto što nisu.

Veza ovo dvoje ljudi izgrađena je na lažima i najintrigantniji dijelovi "Mr. and Mrs. Smith" tiču se rječkanja Johna i Jane na temu što je u braku (bilo) stvarno, a što glumljeno i dio nečije krinke. Naročito danas, na metarazini, gledano kroz prizmu glumaca koji su odglumili brak u filmu i njihove se stvarne ličnosti možda zrcale u likovima (oboje često izbivaju izvan kuće, tj. na službenom su putu, putovanjima/snimanjima).

Zamislivo je da Angelina u stvarnosti izgovara Janeinu rečenicu: "Među nama je ogroman prostor koji se puni stvarima koje ne govorimo jedno drugome", što bračni savjetnik smatra definicijom braka. I sam film "pretvara" se i obnaša dvostruku ulogu, spajajući "Istinite laži" s "Časti Prizzijevih" i "Ratom Roseovih", odnosno preslikavajući brak Johna i Jane.

To je romantična (crna) komedija koja se pretvara da je akcijski spektakl ili obratno – akcija koja se pretvara da je crnohumorni rom-com. Kako je brak žanrova i likova prilično identičan, počivajući na (bračnoj) akciji, komediji i kemiji, film još uvijek dobro funkcionira i mogao bi dočekati i srebrni, zlatni i dijamantni pir, ako već neće Pitt i Jolie koji su doživjeli gašenje iskre kao John i Jane, ali nisu je uspjeli ponovno upaliti.

U filmu se iskra pali vatrometom akcije i eksplozija, kad meci polete i njih dvoje se nađu u afrodizijačkoj unakrsnoj vatri i životnoj opasnosti. Kiss, kiss, bang, bang. Jer, "takav je brak, pucaš kako ide". Akcija je terapija,, a bračne i borilačke vještine se ljube i spašavaju brak barem na filmu.

Par će, za početak, sparirati (šakama, puškama) i u tom procesu preurediti kuću, da bi se potom ujedinili protiv zajedničkog neprijatelja. Nisu Brad i Angelina trebali napraviti nešto slično, dakako, no možda su trebali snimiti nastavak "Gospodina i gospođe Smith" umjesto tešku dramu "Uz more" te egzorcirati bračne demone i riješiti domestikalne probleme na nešto lepršaviji, manje depresivan način.

Bila bi to "lijepa simetrija", ravna onoj iz filma kad Jane zatraži razvod na istom mjestu gdje ju je John zaprosio. Filmsku romansu i hollywoodsku fantaziju koja je postala stvarnost trebalo je vratiti natrag u film. Sretan kraj su nedovršene priče.

---

Oscari i dolari

Brad Pitt
- 4 nominacije za Oscara (sporedna uloga "12 majmuna", "Igra pobjednika" i "Bilo jednom u... Hollywoodu", glavna uloga "Neobična priča o Benjaminu Buttonu")
- 1 osvojeni Oscar (sporedna uloga, "Bilo jednom u... Hollywoodu", 2019.)
- najveći honorari: 20 milijuna dolara za "Gospodina i gospođu Smith", 17,5 za "Troju"
- zarada filmova u američkim kinima: 1,9 milijardi dolara
- zarada filmova u svjetskim kinima: 5 milijardi dolara
Angelina Jolie
- 2 nominacije za Oscara (sporedna uloga "Prekinuta mladost", glavna uloga "Zamjena")
- 1 osvojeni Oscar (sporedna uloga, "Prekinuta mladost", 1999.)
- najveći honorari: 20 milijuna dolara za "Salt", 15 za "Gospodaricu zla"
- zarada filmova u američkim kinima: 1,3 milijardi dolara
- zarada filmova u svjetskim kinima: 3,6 milijardi dolara

---

---

Kronologija veze

Simpatični alternativni završetak "Gospodina i gospođe Smith", koji možete pronaći na YouTubeu, najavio je prinovu. Tako je i bilo. Brad se razveo od Jennifer Aniston krajem 2005., a Angelina je otkrila da je trudna početkom 2006. sa Shiloh Jolie-Pitt. Nakon tri godine par je dobio blizance (Vivienne i Know). Osim bioloških potomaka, zajedno su posvojili i troje djece, Maddoxa, Zaharu i Paxa. Nakon devetogodišnje veze vjenčali su se, konačno, 2014. u Francuskoj, ali brak nije dugo trajao – razišli su se nakon dvije godine.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>












[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/film-tv/gospodin-i-gospoda-smith-brak-je-mrak-film-1029404 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0a2384681b0cc7ebc9d64279bc19eb5ad5865088 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=GOSPODIN+I+GOSPO%C4%90A+SMITH+Brak+je+mrak+film&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fgospodin-i-gospoda-smith-brak-je-mrak-film-1029404 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2Ffilm-tv%2Fgospodin-i-gospoda-smith-brak-je-mrak-film-1029404 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => CINEMARK OBLJETNICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) )
StoryEditorOCM
Film & TVCINEMARK OBLJETNICA

GOSPODIN I GOSPOĐA SMITH Brak je mrak film

29. lipnja 2020. - 19:46

Stakleni pir proslavili su "Gospodin i gospođa Smith" (2005.) ovog lipnja. Film "Mr. and Mrs. Smith", koji je "spojio" Brada Pitta i Angelinu Jolie, krenuo je u kina prije ravno 15 godina i ostvario najbolje vikend-otvaranje mjeseca, bolje i od blockbustera "Batman: Početak".

Scenarist Simon Kinberg kao da je znao da će se "Gospodin i gospođa Smith" suočiti s "Batmanom" na kinoblagajnama. John Smith (Pitt) opisao je svoju suprugu (Jolie) kao "Batmana za računala", ne znajući da je posao s kompjutorima samo krinka – Jane je špijunka/plaćena ubojica baš poput njega, njezina muža s kojim je u braku "pet ili šest godina".

Ono što Kinberg i redatelj Doug Liman nisu znali kad su 2004. udarili prvu klapu filma jest da će Brad i Angelina postati par na snimanju – Brangelina. Pre...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 23:48