StoryEditor
Kulturalutkari punih vitrina

'Mali rakun' u Split iz Čakovca donio šest nagrada, uključujući i one za najbolju predstavu, režiju i glavnu ulogu

Piše R.K.
19. listopada 2019. - 14:55


Predstava “Mali rakun” Gradskog kazališta lutaka Split dobila je čak šest nagrada na u petak završenom 22. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra Assitej u Čakovcu.

“Mali rakun” nagrađen je za najbolju predstavu u cjelini, Ljudmila Fedorova nagrađena je za najbolju režiju, Petri Kovačić za ulogu Rakuna Mrvice dobila je nagradu za najbolju žensku ulogu, Aleksandra Kovalskaja za najbolju scenografiju, a Lucijan Roki za najbolje oblikovanje svjetla. osim toga, nagradu za najbolje glumačko ostvarenje ansambla “Mali rakun” GKL-a Split ravnopravno dijeli s ansamblom predstave “Avanture maloga Juju” GKL Rijeka.

- “Mali rakun” reprezentativni je primjer kvalitetne ansambl-predstave. Estetskim i produkcijskim dosezima podiže letvicu lutkarskih izvedbi za djecu i mlade. Ujednačenom i preciznom izvedbom oduševili su publiku, ali i žiri 22. Assiteja. Njihov je izričaj precizan, čist i komunicira s publikom na jedinstven način. Pokazali su i dokazali, da se bez obzira na uzrast publike, mogu stvarati visoko profesionalne predstave i smatramo da su svojim izričajem doprinijeli razvoju nove kazališne publike, naveo je u obrazloženju žiri koji je radio u sastavu Areta Ćurković, Mia Krajcar i Paolo Tišljarić.

Predstava “Mali rakun” premijerno je izvedena u ožujku 2019. godine i od tada je odigrana više od pedeset puta na sceni GKL-a i na gostovanjima, a gledalo ju je gotovo devet tisuća gledatelja. Naravno, bit će toga još, "Mali rakun" nastavit će rasti.

Inače, Hrvatski festival Assitej ogranak je svjetske asocijacije profesionalnih kazališta za djecu i mlade Assitej. Održan je od 14. do 18. listopada u Čakovcu, a tijekom četiri dana izvedeno je deset predstava u konkurenciji i izboru ovogodišnjeg selektora Darija Harjačeka.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. srpanj 2021 10:03