stdClass Object ( [id] => 282628 [title] => 2Cellos: Voljeli bismo nastupiti sa Stingom, njegov glas bi se odlično uklopio uz zvuk čela [alias] => 2cellos-voljeli-bismo-nastupiti-sa-stingom-njegov-glas-bi-se-odlicno-uklopio-uz-zvuk-cela [catid] => 256 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Stjepan Hauser i Luka Šulić ili Luka Šulić i Stjepan Hauser, sasvim je svejedno kada razgovarate s jednim od najpoznatijih svjetskih glazbenih dueta – 2Cellos. Uoči njihovog velikog koncerta u Zadru u sklopu Terraneo Summer Break programa na antičkom Forumu 14. kolovoza - odakle je prije deset godina zapravo i krenula cijela priča o “dva violončela” - razgovarali smo s popularnim dvojcem o njihovim glazbenim počecima, karijeri i planovima za budućnost. Luka ili Stjepan, Stjepan ili Luka, na pitanja su odgovarali kroz jedan glas, kao jedinstveni 2Cellos.

Nedavno ste izjavili da ste se upoznali u Zadru i da se od tada zajedno družite i svirate. Kako je izgledao taj susret u Zadru, kada je to bilo i gdje? Navodno ste se zajedno i opijali?

- Zadar je jako značajan grad za nas jer je upravo tamo sve počelo, od tamo sežu korijeni 2Cellos! Naime, prije nešto više od deset godina, dok smo još bili tinejdžeri u srednjoj školi, tamo su se održavali seminari “Strings Only”, koje smo obojica pohađali, i tamo smo se Luka i ja po prvi put počeli družiti, opijati, svirati zajedno, nadmetati, sve je počelo u Zadru! Odmah se osjetila velika kemija između nas dvojice, veliko prijateljstvo, ali i rivalstvo i neka luda napetost...

Po cijele dane bi vježbali, stalno smo imali na oku jedan drugoga, tko je bolji, tko više vježba, obojica smo bili nabrijani, ambiciozni, ludi za glazbom i čelom, a navečer bi se napili i svirali zajedno!
Znalo bi se napiti cijelo društvo, a Luka i ja bi se izolirali od svih i išli bi svirati duete, mrtvi pijani. To su bili prvi zvuci 2Cellos, nije zvučalo bog zna šta, al’ je bilo srčano! Prije dvije godine smo prvi put nastupali u Zadru kao 2Cellos i jedva čekamo ponovno doći u grad za koji nas veže toliko sjećanja.



Što Zadranima spremate ovaj put?
- Ovoga puta uz naš standardni repertoar koji seže od klasike do najžešćeg rokanja, svirat ćemo i neke stvari s našeg novog albuma “Celloverse”, koje još nismo svirali u Hrvatskoj. Od zadnjeg puta kad smo svirali u Zadru, jako nam je napredovao show. I mi smo napredovali svirački, kao performeri i u svakom drugom pogledu, tako da jedva čekamo prezentirati to u Zadru.

Imate li neki poseban, zajednički ili pojedinačni, ritual pred nastup: muziku, hranu... nešto treće?
- Volimo popiti Red Bull prije samog koncerta, pomogne nam da razvalimo do kraja, jer mi dajemo svoj maksimum na svakom koncertu, a potrebno je strahovito puno energije i snage za odraditi taj show. Nije se dobro prežderavat uoči samog nastupa, ali zato sve nadoknadimo nakon koncerta! A odmah nakon koncerta u garderobi volimo popit pivo za opuštanje i navijemo si neku domaću glazbu da nas vrati u naše krajeve. Ali u Zadru to neće bit potrebno jer smo ovdje u Hrvatskoj! Nema nikakvog posebnog rituala, izađemo na pozornicu i damo 200 posto, bez puno filozofije i rasprave.

Kako stojite s tremom pred nastup? Je li veća kada izvodite koncert klasike ili koncert suvremenih obrada?
- Treme uopće nema, nikad, zato jer nam je gušt i veliko veselje izlaziti na pozornicu i svirati za naše obožavatelje. Zna biti samo uzbuđenje i adrenalin, a to nam pomaže da koncert bude nabrijaniji, intenzivniji, luđi!
Kada sviramo ovdje u našim krajevima onda je više adrenalina, jer nam je jako stalo ostaviti dobar dojam i odsvirati što bolje našim ljudima, a tako će bit i u Zadru!

Koliko vas je izvođenje obrada, po kojima ste postali poznati u cijelom svijetu, udaljilo od klasičnih glazbenih izvora? Kako na vaše suvremene obrade i energične nastupe gledaju vaše kolege klasičari? Jeste li za njih glazbeno “propali” ili “uspjeli”?
- Nije nas nimalo udaljilo, dapače još nas je više zbližilo klasičnim korijenima! Sada imamo prilike svirati klasičnu glazbu u najprestižnijim klasičnim dvoranama diljem svijeta, surađivati s najvećim zvijezdama klasične glazbe, svirati uz najbolje dirigente i orkestre. Imamo bezbroj opcija koje prije nismo imali kada smo svirali samo klasiku.
Na svakom našem koncertu sviramo i klasična djela i tako približavamo masama i tu glazbu. Reakcije su redovito fenomenalne, počnemo koncert klasikom i završimo klasikom i ljudi su oduševljeni u istoj mjeri kao i našim obradama.
Zbog obrada koje radimo i zbog načina na koji ih radimo, kako ih sviramo i prezentiramo, dobili smo respekt mnogih, pa tako i klasičnih glazbenika koji u potpunosti podržavaju to što radimo, pa se često događa da bi se i oni htjeli pridružit toj zabavi i zasvirat s nama.



S kojim ste glazbenikom/glazbenicom/grupom imali najugodniju, a s kojim najneobičniju suradnju?
- Imamo samo pozitivna iskustva sa svima s kojima smo surađivali i uvijek je sve prošlo u odličnoj atmosferi, prijateljski i opušteno, bez obzira na to radilo se o pop ikoni, rock zvijezdi, klasičnom glazbeniku, opernoj divi, uvijek se spojimo na onoj osobnoj ljudskoj razini.

S kim biste željeli svirati, snimati ili nastupiti, a niste još imali priliku? Je li vas ikad netko odbio za suradnju ili vi njega?
- Zbilja smo imali sreću surađivati s fenomenalnim glazbenicima diljem svijeta, s najvećim svjetskim zvijezdama i legendarnim muzičarima, i prezadovoljni smo postignutim. Ako bismo baš mogli birat s kim još surađivat, voljeli bi napraviti nešto uvrnuto sa nekim kao npr. Eminem, ili sa Stingom, njegov glas bi se odlično uklopio uz zvuk čela. A na pozornici bismo voljeli nastupiti uz The Rolling Stones, AC/DC i U2.

Koliko vam se privatni život promijenio nakon što ste postali planetarno popularni? Jeste li se uspjeli materijalno zbrinuti?
- Privatan život gotovo da i nemamo, budući da smo već četiri i pol godine bez prestanka u poslu. Odmah na samom početku nastao je totalni kaos i od tog trenutka nije prestao već se samo povećava, tako da vlada totalna ludnica u našim životima. Ali ipak želimo malo usporit ovaj luđački tempo i početi mirnije živjeti, jer imati više od 200 letova godišnje je ipak malo previše.

A što se tiče novca, imamo tu sreću da smo jako skromni te nismo nimalo promijenili životni stil od prije, i dalje se ponašamo kao siromašni studenti, bez obzira na to što se situacija potpuno promijenila.



U kojoj zemlji imate najviše fanova i što su najotkačenije napravili na nekom vašem koncertu? Pred kojim ste najvećim auditorijem nastupali?
- Na početku smo u Americi i Japanu imali najviše fanova, ali sada se i Europa budi te je sve veći broj fanova, tako da smo imali unaprijed rasprodane velike turneje u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Rusiji, Grčkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, itd. Evo, nedavno je u Rimu jedna naša fanica bila stoti put na našem koncertu, pa smo mi nju iznenadili tortom!

Jeste li ikada skladali neku svoju klasičnu ili suvremenu kompoziciju i izveli je na koncertu?
- Jesmo, evo na zadnjem albumu imamo “Celloverse”, tako se zove i album, a izveli smo je prvi put uživo nedavno u Suntory Hallu u Tokiju, čuvenoj dvorani za klasičnu glazbu, i to u aranžmanu za dva čela i gudački orkestar.

Već deset godina zajedno svirate, do kada planirate nastupati? Je li vam dosadilo?
- Kao 2Cellos smo četiri i pol godine na sceni, a nastupati planiramo dok smo živi. To je naš život, to smo mi, čelo je postalo dio nas, produžetak našeg tijela. Ne bismo mogli živjeti bez glazbe.

Izuzev ovakvih intervjua, postoji li “cijena” popularnosti koju plaćate?
- A bilo je svakakvih neugodnih trenutaka sa psihopatima, stalkerima, lažnim profilima na internetu, pa je dolazilo do problema i nesporazuma da je čak i policija morala intervenirati, ali što si poznatiji moraš sve više biti spreman na takve situacije. To jednostavno ide uz to, moraš se paziti i čuvati.

Koji je od vas bolji čelist?
- On misli da je on bolji, ja mislim da sam ja bolji, i to je super. Funkcionira!

Gdje se vidite za 30 godina?
- Na pozornici, na moru, s obiteljima, sretni, puni ljubavi i sreće!

IVICA NEVEŠČANIN

Za petu obljetnicu veliki koncert

Radimo polako pjesmu po pjesmu bez žurbe i jurnjave, ne razmišljamo toliko o albumu kao cjelini već se želimo fokusirati na to da napravimo jedan aranžman onako vrhunski, s nekom revolucionarnom idejom, aranžman koji će zbilja imati u sebi nešto posebno, nesvakidašnje, i to popratiti nekim videom koji će imati zanimljivu priču i poruku. I tako temeljito pjesmu po pjesmu, dok ih se ne skupi dovoljno za album. Sljedeće godine slavit ćemo petu godišnjicu postojanja pa planiramo napraviti veliki koncert koji bi trebao biti naš najveći spektakl do sada. Želimo da to bude ovdje u Hrvatskoj, ali ne znamo još detalje.

Ulaznice kupite on-line

Ulaznice za veliki koncert 2Cellosa u Zadru u sklopu Terraneo Summer Break programa, koji će se održati u petak 14. kolovoza na drevnom Forumu, možete kupiti on-line preko portala croatia-tickets.com.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uoči koncerta u zadru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2015-08-10 14:26:54 [created_by] => 32 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2015-08-11 16:28:14 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2015-08-10 22:01:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 3129 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 256 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--kultura [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz kulture. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, film, tv, književnosti, glazba, kazalište, slikarstvo, arhitektura [secure] => 0 [page_title] => Kultura [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Small [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2015/08/10/Panorama/koncert_2cellos15-090714_thumb.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "712x421" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 256 [name] => Kultura [alias] => kultura [description] => [parent] => 240 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 19 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7990253 Threads: 5 Questions: 1594437688 Slow queries: 4873560 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112392280 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /kultura ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /kultura/2cellos-voljeli-bismo-nastupiti-sa-stingom-njegov-glas-bi-se-odlicno-uklopio-uz-zvuk-cela-282628 [printLink] => /kultura/2cellos-voljeli-bismo-nastupiti-sa-stingom-njegov-glas-bi-se-odlicno-uklopio-uz-zvuk-cela-282628?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 232099 [name] => 2cellos [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => 2cellos [link] => /tag/2cellos ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uoči koncerta u zadru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => 2Cellos: Voljeli bismo nastupiti sa Stingom, njegov glas bi se odlično uklopio uz zvuk čela [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-18-46-28-32 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/10/Panorama/koncert_2cellos15-090714_thumb.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2015/08/10/Panorama/koncert_2cellos15-090714_thumb.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}Stjepan Hauser i Luka Šulić ili Luka Šulić i Stjepan Hauser, sasvim je svejedno kada razgovarate s jednim od najpoznatijih svjetskih glazbenih dueta – 2Cellos. Uoči njihovog velikog koncerta u Zadru u sklopu Terraneo Summer Break programa na antičkom Forumu 14. kolovoza - odakle je prije deset godina zapravo i krenula cijela priča o “dva violončela” - razgovarali smo s popularnim dvojcem o njihovim glazbenim počecima, karijeri i planovima za budućnost. Luka ili Stjepan, Stjepan ili Luka, na pitanja su odgovarali kroz jedan glas, kao jedinstveni 2Cellos.

Nedavno ste izjavili da ste se upoznali u Zadru i da se od tada zajedno družite i svirate. Kako je izgledao taj susret u Zadru, kada je to bilo i gdje? Navodno ste se zajedno i opijali?

- Zadar je jako značajan grad za nas jer je upravo tamo sve počelo, od tamo sežu korijeni 2Cellos! Naime, prije nešto više od deset godina, dok smo još bili tinejdžeri u srednjoj školi, tamo su se održavali seminari “Strings Only”, koje smo obojica pohađali, i tamo smo se Luka i ja po prvi put počeli družiti, opijati, svirati zajedno, nadmetati, sve je počelo u Zadru! Odmah se osjetila velika kemija između nas dvojice, veliko prijateljstvo, ali i rivalstvo i neka luda napetost...

Po cijele dane bi vježbali, stalno smo imali na oku jedan drugoga, tko je bolji, tko više vježba, obojica smo bili nabrijani, ambiciozni, ludi za glazbom i čelom, a navečer bi se napili i svirali zajedno!
Znalo bi se napiti cijelo društvo, a Luka i ja bi se izolirali od svih i išli bi svirati duete, mrtvi pijani. To su bili prvi zvuci 2Cellos, nije zvučalo bog zna šta, al’ je bilo srčano! Prije dvije godine smo prvi put nastupali u Zadru kao 2Cellos i jedva čekamo ponovno doći u grad za koji nas veže toliko sjećanja.



Što Zadranima spremate ovaj put?
- Ovoga puta uz naš standardni repertoar koji seže od klasike do najžešćeg rokanja, svirat ćemo i neke stvari s našeg novog albuma “Celloverse”, koje još nismo svirali u Hrvatskoj. Od zadnjeg puta kad smo svirali u Zadru, jako nam je napredovao show. I mi smo napredovali svirački, kao performeri i u svakom drugom pogledu, tako da jedva čekamo prezentirati to u Zadru.

Imate li neki poseban, zajednički ili pojedinačni, ritual pred nastup: muziku, hranu... nešto treće?
- Volimo popiti Red Bull prije samog koncerta, pomogne nam da razvalimo do kraja, jer mi dajemo svoj maksimum na svakom koncertu, a potrebno je strahovito puno energije i snage za odraditi taj show. Nije se dobro prežderavat uoči samog nastupa, ali zato sve nadoknadimo nakon koncerta! A odmah nakon koncerta u garderobi volimo popit pivo za opuštanje i navijemo si neku domaću glazbu da nas vrati u naše krajeve. Ali u Zadru to neće bit potrebno jer smo ovdje u Hrvatskoj! Nema nikakvog posebnog rituala, izađemo na pozornicu i damo 200 posto, bez puno filozofije i rasprave.

Kako stojite s tremom pred nastup? Je li veća kada izvodite koncert klasike ili koncert suvremenih obrada?
- Treme uopće nema, nikad, zato jer nam je gušt i veliko veselje izlaziti na pozornicu i svirati za naše obožavatelje. Zna biti samo uzbuđenje i adrenalin, a to nam pomaže da koncert bude nabrijaniji, intenzivniji, luđi!
Kada sviramo ovdje u našim krajevima onda je više adrenalina, jer nam je jako stalo ostaviti dobar dojam i odsvirati što bolje našim ljudima, a tako će bit i u Zadru!

Koliko vas je izvođenje obrada, po kojima ste postali poznati u cijelom svijetu, udaljilo od klasičnih glazbenih izvora? Kako na vaše suvremene obrade i energične nastupe gledaju vaše kolege klasičari? Jeste li za njih glazbeno “propali” ili “uspjeli”?
- Nije nas nimalo udaljilo, dapače još nas je više zbližilo klasičnim korijenima! Sada imamo prilike svirati klasičnu glazbu u najprestižnijim klasičnim dvoranama diljem svijeta, surađivati s najvećim zvijezdama klasične glazbe, svirati uz najbolje dirigente i orkestre. Imamo bezbroj opcija koje prije nismo imali kada smo svirali samo klasiku.
Na svakom našem koncertu sviramo i klasična djela i tako približavamo masama i tu glazbu. Reakcije su redovito fenomenalne, počnemo koncert klasikom i završimo klasikom i ljudi su oduševljeni u istoj mjeri kao i našim obradama.
Zbog obrada koje radimo i zbog načina na koji ih radimo, kako ih sviramo i prezentiramo, dobili smo respekt mnogih, pa tako i klasičnih glazbenika koji u potpunosti podržavaju to što radimo, pa se često događa da bi se i oni htjeli pridružit toj zabavi i zasvirat s nama.



S kojim ste glazbenikom/glazbenicom/grupom imali najugodniju, a s kojim najneobičniju suradnju?
- Imamo samo pozitivna iskustva sa svima s kojima smo surađivali i uvijek je sve prošlo u odličnoj atmosferi, prijateljski i opušteno, bez obzira na to radilo se o pop ikoni, rock zvijezdi, klasičnom glazbeniku, opernoj divi, uvijek se spojimo na onoj osobnoj ljudskoj razini.

S kim biste željeli svirati, snimati ili nastupiti, a niste još imali priliku? Je li vas ikad netko odbio za suradnju ili vi njega?
- Zbilja smo imali sreću surađivati s fenomenalnim glazbenicima diljem svijeta, s najvećim svjetskim zvijezdama i legendarnim muzičarima, i prezadovoljni smo postignutim. Ako bismo baš mogli birat s kim još surađivat, voljeli bi napraviti nešto uvrnuto sa nekim kao npr. Eminem, ili sa Stingom, njegov glas bi se odlično uklopio uz zvuk čela. A na pozornici bismo voljeli nastupiti uz The Rolling Stones, AC/DC i U2.

Koliko vam se privatni život promijenio nakon što ste postali planetarno popularni? Jeste li se uspjeli materijalno zbrinuti?
- Privatan život gotovo da i nemamo, budući da smo već četiri i pol godine bez prestanka u poslu. Odmah na samom početku nastao je totalni kaos i od tog trenutka nije prestao već se samo povećava, tako da vlada totalna ludnica u našim životima. Ali ipak želimo malo usporit ovaj luđački tempo i početi mirnije živjeti, jer imati više od 200 letova godišnje je ipak malo previše.

A što se tiče novca, imamo tu sreću da smo jako skromni te nismo nimalo promijenili životni stil od prije, i dalje se ponašamo kao siromašni studenti, bez obzira na to što se situacija potpuno promijenila.



U kojoj zemlji imate najviše fanova i što su najotkačenije napravili na nekom vašem koncertu? Pred kojim ste najvećim auditorijem nastupali?
- Na početku smo u Americi i Japanu imali najviše fanova, ali sada se i Europa budi te je sve veći broj fanova, tako da smo imali unaprijed rasprodane velike turneje u Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Rusiji, Grčkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, itd. Evo, nedavno je u Rimu jedna naša fanica bila stoti put na našem koncertu, pa smo mi nju iznenadili tortom!

Jeste li ikada skladali neku svoju klasičnu ili suvremenu kompoziciju i izveli je na koncertu?
- Jesmo, evo na zadnjem albumu imamo “Celloverse”, tako se zove i album, a izveli smo je prvi put uživo nedavno u Suntory Hallu u Tokiju, čuvenoj dvorani za klasičnu glazbu, i to u aranžmanu za dva čela i gudački orkestar.

Već deset godina zajedno svirate, do kada planirate nastupati? Je li vam dosadilo?
- Kao 2Cellos smo četiri i pol godine na sceni, a nastupati planiramo dok smo živi. To je naš život, to smo mi, čelo je postalo dio nas, produžetak našeg tijela. Ne bismo mogli živjeti bez glazbe.

Izuzev ovakvih intervjua, postoji li “cijena” popularnosti koju plaćate?
- A bilo je svakakvih neugodnih trenutaka sa psihopatima, stalkerima, lažnim profilima na internetu, pa je dolazilo do problema i nesporazuma da je čak i policija morala intervenirati, ali što si poznatiji moraš sve više biti spreman na takve situacije. To jednostavno ide uz to, moraš se paziti i čuvati.

Koji je od vas bolji čelist?
- On misli da je on bolji, ja mislim da sam ja bolji, i to je super. Funkcionira!

Gdje se vidite za 30 godina?
- Na pozornici, na moru, s obiteljima, sretni, puni ljubavi i sreće!

IVICA NEVEŠČANIN

Za petu obljetnicu veliki koncert

Radimo polako pjesmu po pjesmu bez žurbe i jurnjave, ne razmišljamo toliko o albumu kao cjelini već se želimo fokusirati na to da napravimo jedan aranžman onako vrhunski, s nekom revolucionarnom idejom, aranžman koji će zbilja imati u sebi nešto posebno, nesvakidašnje, i to popratiti nekim videom koji će imati zanimljivu priču i poruku. I tako temeljito pjesmu po pjesmu, dok ih se ne skupi dovoljno za album. Sljedeće godine slavit ćemo petu godišnjicu postojanja pa planiramo napraviti veliki koncert koji bi trebao biti naš najveći spektakl do sada. Želimo da to bude ovdje u Hrvatskoj, ali ne znamo još detalje.

Ulaznice kupite on-line

Ulaznice za veliki koncert 2Cellosa u Zadru u sklopu Terraneo Summer Break programa, koji će se održati u petak 14. kolovoza na drevnom Forumu, možete kupiti on-line preko portala croatia-tickets.com.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/kultura/2cellos-voljeli-bismo-nastupiti-sa-stingom-njegov-glas-bi-se-odlicno-uklopio-uz-zvuk-cela-282628 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9e1ca40efd0b301cd30d8165a928f49c1acadb7f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=2Cellos%3A+Voljeli+bismo+nastupiti+sa+Stingom%2C+njegov+glas+bi+se+odli%C4%8Dno+uklopio+uz+zvuk+%C4%8Dela+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2F2cellos-voljeli-bismo-nastupiti-sa-stingom-njegov-glas-bi-se-odlicno-uklopio-uz-zvuk-cela-282628 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fkultura%2F2cellos-voljeli-bismo-nastupiti-sa-stingom-njegov-glas-bi-se-odlicno-uklopio-uz-zvuk-cela-282628 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => uoči koncerta u zadru [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Kulturauoči koncerta u zadru

2Cellos: Voljeli bismo nastupiti sa Stingom, njegov glas bi se odlično uklopio uz zvuk čela

Piše PSD.
11. kolovoza 2015. - 00:01
Stjepan Hauser i Luka Šulić ili Luka Šulić i Stjepan Hauser, sasvim je svejedno kada razgovarate s jednim od najpoznatijih svjetskih glazbenih dueta – 2Cellos. Uoči njihovog velikog koncerta u Zadru u sklopu Terraneo Summer Break programa na antičkom Forumu 14. kolovoza - odakle je prije deset godina zapravo i krenula cijela priča o “dva violončela” - razgovarali smo s popularnim dvojcem o njihovim glazbenim počecima, karijeri i planovima za budućnost. Luka ili Stjepan, Stjepan ili Luka, na pitanja su odgovarali kroz jedan glas, kao jedinstveni 2Cellos.

Nedavno ste izjavili da ste se upoznali u Zadru i da se od tada zajedno družite i svirate. Kako je izgledao taj susret u Zadru, kada je to bilo i gdje? Navodno ste se zajedno i opijali?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 20:46