StoryEditorOCM
Izbori 2021odjeci sjednice

Pametno za Split i Dalmaciju: Žao nam je što se nas gura kao pomagače Keruma zbog neuspjeha izmjena GUP-a, jer to nismo. I glasajte za našeg Jakova!

Piše Tanja Giovanelli
14. travnja 2021. - 15:42

Da se ne ubrajaju među oporbu koja na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije htjela raspravljati o izmjenama i dopunama GUP-a, ističu u stranci Pametno za Split i Dalmaciju, navodeći kako su razočarani medijskim napisima koji tvrde suprotno, jer u potpunosti podržavaju dokument u čijoj je izradi sudjelovalo ˝Društvo arhitekata Split˝.

- Kako kod oporbe nije bilo jedinstva oko tih točaka održan je sastanak svih oporbenih stranaka dan prije sjednice Gradskog vijeća. Svi su imali svoje razloge, koje poštujemo, zbog čega ne žele raspravljati o izmjenama i dopunama GUP-a. Mi smo im iznijeli naše i potvrdili sudjelovanje u raspravi- navode u priopćenju, te dodaju kako su i prije same točke zatražili pauzu od 10 minuta kako bi po povratku u vijećnicu obrazložili stav stranke, dajući ostatku oporbe vremena za razmišljanje i eventualnu promjenu mišljenja, koja, kažu nažalost nije uslijedila.

Kako dalje navode, u vijećnicu je nakon pauze izbrojeno 15 vijećnika od potrebnih 18 pa kvoruma za raspravu nije bilo, stoga su napustili sjednicu koja je time završena.

- Žao nam je što se nas gura kao pomagače Keruma zbog neuspjeha ove točke, jer to nismo. Dapače, ˝Društvo arhitekata Split˝ je bilo zastupljeno i na sjednici i zna naš stav, kao i svi oni koji su ga htjeli saznati. Uvijek ćemo biti u zaštiti javnog dobra umjesto politikantstva - zaključuju u ovoj stranci, pozivajući građane na podršku Jakovu Prkiću, njihovom kandidatu za gradonačelnika, te listi koalicije Pametno SD, Možemo! i Nova ljevica na sljedećim lokalnim izborima.

image
Pokušaji dogovora oporbenih vijećnika uoči jučerašnje sjednice
Paun Paunović/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:20