StoryEditorOCM
Izbori 2021‘PROVJERENO‘

Kerum predstavio svoj program uz podršku supruge Fani i djece: To sam htio napraviti iza 2013. godine, ali nažalost bila su dva eksperimenta...

Piše I.P.
5. svibnja 2021. - 14:49

Kandidat HGS-a za splitskog gradonačelnika Željko Kerum je u srijedu predstavio predizborni program naziva "Provjereno", a svojim dolaskom su ga podržali i supruga Fani i djeca.

- Nas čeka gradilište. Grad treba pokrenuti i ići u razvoj s ljudima koji znaju, žele i koji imaju plan i program – kazao je Kerum.

Na izradi programa su, dodao je, sudjelovali projektant Boženko Jelić i Ivica Martinić, koji su osmislili rješenja za probleme s prometnom infrastrukturom.

image
Boženko Jelić i Željko Kerum
Duje Klaric/Cropix

- Ovo sam htio napraviti iza 2013. godine nadalje, ali nažalost bila su dva eksperimenta koji nisu bili stručni ni sposobni i nisu pokrenuli ništa. Grad i Županija moraju biti zajedno da pokrenu promet koji nam je bitan, čim dođemo u Županiju i Banovinu, prvo trebamo riješiti prometnice, odlaganje otpada i ostalo. Treće jako bitno su socijalne prilike ili neprilike. Moramo voditi računa o nezaposlenima, strudentima i penzionerima jer nismo mi neki siromašan grad. Split ima ogromne mogućnosti da pokrije svu tu socijalu – kazao je Kerum, dodajući da je u svom mandatu on pokazao da su mu vrtići, penzioneri, studenti i djeca prioritet.

image
Duje Klarić/Cropix

- Krenut ćemo od nulte točke, to je Dioklecijanova palača, povezati Istočnu i Zapadnu obalu tunelom, završiti Istočnu obalu. Od Istočne obale do Poljičke treba napraviti tunel gdje promet ide na Bračku ulicu, lungomare do Stobreča i Poljičku i dijelom na Vukovarsku, koju treba završiti do kraja. Postoji niz malih projekata, to jest ulica po gradu, Zajčeva, Mađerova... Sve te projekte smo naveli u programu – kazao je Kerum pozivajući građane da cjelovit program pogledaju na Internet stranici HGS-a.

image
Željko Kerum sa suprugom Fani i kćerkom Eleonorom
Duje Klarić/Cropix

- Građani znaju što smo dosad radili, što smo nudili, što smo napravili i što ćemo napraviti. Pozivam ih da izađu 16. svibnja na izbore i glas daju onome za koga misle da će nešto napraviti u Splitu, a dokaz tko je najbolji izbor su upravo djela koja su napravljena. Iza moje vlasti u Splitu su ostala konkretna djela – zaključio je dodajući da je toliko nedorečenosti i lažnih obećanja kod aktualnih kandidata da je to – katastrofa.

image
Duje Klarić/Cropix

Projektant Boženko Jelić je predstavio ideju za rješavanje prometnih gužvi.

- Da bi se obrnuo promet nužno je oko grada, kao što je to u Europi, raditi prometni prsten. Prvi bi povezao centar grada s istočnim i zapadnim dijelom, a drugi bi trebalo izgraditi oko grada, gdje bi se povezao Solin, Kaštela, Trogir i dio otoka Čiova. Nije dovoljno popravljati nego treba raditi sustavno – istaknuo je Jelić.

image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:23