StoryEditorOCM
Izbori 2021UZVRATILI PALJBU

Ivošević: Pogriješio sam, ispričao se, danas to ne bih ponovio! Puljak: Ovo što HDZ radi je dno dna politike, ali građani znaju što su radili, u nedjelju će reći dosta!

Piše Nikolina Lulić
28. svibnja 2021. - 12:17

Na Mihanovićevu presicu u kojoj je pozvao Bojana Ivoševića da povuče kandidaturu  za zamjenika Ivici Puljku, presicom su odgovorili Puljak i Ivošević.

- Ovo što HDZ radi ovih dana je dno hrvatske politike. Kad smo mislili da postoji dno, HDZ je otišao korak dalje. Količina laži, insinuacija, podmetanja je nezamisliva za sve dobronamjerne ljude u ovom gradu. Ali tome će doći kraj jer ljudi znaju što je HDZ radio sve ove godine i u nedjelju će reći dosta svemu tome.

Obratio se osobno i svom protukandidatu Vici Mihanoviću.

- Gospodine Mihanoviću, analizirali ste sve što smo rekli i svaki zarez koji smo napisali zadnjih 30 godina. A Vi ste jutros za mog zamjenika rekli da ga se mora poslati u instituciju zatvorenog tipa.

Je li Vi znate što to znači? Vi ste jučer djecu koristili u predizborne svrhe, vi namještate natječaje, poslove, bavite se korupcijom i kriminalom, ali to nećete raditi sutra. U nedjelju će građani svemu tome reći: Dosta je!

Novinarima se potom obratio i Bojan Ivošević.

- Prije svega, želim reći da je moja reakcija bila krajnje neprimjerena 2017. godine. Ali želim isto naglasiti da neću dozvoliti nikome da Hrvatsku i cijeli naš narod vrijeđa i stavlja u kontekst da smo svi ustaše i genocidan narod.

Ovaj narod to nikad nije bio i to je dokazao u svojoj prošlosti. Gospodin Vice Mihanović i HDZ su riječi navedenog gospodina stavili u moja usta gdje je on nazvao Hrvate da su prosječno ustaše i seljačine i pokušao mene okriviti za njegove riječi što je notorna laž. Njemu na čast - kazao je.

Na pitanje je li na takav način, napadom na druge, primjereno braniti Hrvate, Ivošević je odgovorio:

- Danas to ne bih ponovio. Grešku sam napravio, ispričao sam se, nema opravanja, ali iz grešaka se uči. Vidjet ćemo što će tko zastupati u budućnosti, kakve stavove, a kakve ću ja - naglasio je.

Puljak se završno obratio s porukom.

- Vlado Gotovac nam je poručio da čuvamo Hrvatsku od niskosti i mržnje. Pozivam građane Splita da u nedjelju izađu na izbore i neka sačuvaju Split od niskosti i mržnje.

image
Duje Klarić/Cropix

Na novinarsko pitanje kako on komentira Ivoševićev status Puljak je kazao kako je već rekao da se cijeli život bori protiv govora mržnje i da grad bude grad civiliziranih i tolerantnih ljudi.

- Ali nikad neću dopustiti da se insinuacije stavlhaju u usta drugim ljudima - kazao je

Na pitanje smatra li da je ovo antisemitska poruka rekaomje da se radi o neprimjerenoj poruci upućenoj cijelom hrvatskom narodu. Bojan Ivošević je čovjek koji s eu Splitu borio za židovsku zajednicu, da se sačuvaju obilježja židovskog naroda.

image
Duje Klarić/Cropix

Novinare je zanimalo i je li mu Ivošević teret, odnosno je li pravi izbor za zamjenika.

- On je čovjek koji je svojim radom pokazao da se bori za interes grada. On je svojim aktivizmom napravio više nego neki političari. HDZ je napravio najgoru stvar - podcijenio građane Splita koji znaju što je radio sve ove godine.

U nedjelju će građani odlučiti da Split postaje drugačiji grad i u ponedjeljak ćemo se probuditi u gradu punom nade i optimizma - zaključio je Puljak.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 12:43