StoryEditorOCM
Izbori 2021prljava kampanja

Gradonačelnik Čakovca iz redova SDP-a zaplakao pred novinarima, Grbin i Borzan ga tješili: ‘Prijetili su mu smrću i dirnuli u obitelj‘

Piše JL
26. svibnja 2021. - 13:57

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač zaplakao je na pressici pred novinarima u centru Čakovca kada se otkrilo da je primio prijetnje smrću, pišu Međimurske novine, a prenosi Jutarnji list.

Na press konferenciji Kovaču je potporu za drugi krug lokalnih izbora dao predsjednik SDP-a Peđa Grbin i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

Peđa Grbin osvrnuo se na prljavu kampanju, kako ju je nazvao, te govorio da se osim gradonačelniku Kovaču i dvojici drugih SDP-ovih kandidata prijetilo smrću.

– Nažalost ova kampanja je pokazala da smo bitno usamljeni. Samo Zagreb je u fokusu javnosti, a prljava kampanja se događa i drugdje. Jednom našem kolegi kandidatu za zamjenika gradonačelnika nakon prvog kruga izbušili su gume na autu, drugi naš kolega dobio je metak kao prijetnju smrću. Zašto to govorim, zato što je i naš kandidat za gradonačelnika Štef Kovač dobio prijetnje smrću, ne samo sebi nego dirnuli su u nešto što je svima od nas najsvetije. Dirnuli su u obitelj, rekao je Peđa Grbin.

U tom je trenutku gradonačelnik Kovač proplakao, a u znak podrške dobio je zagrljaj Peđe i Biljane. Osvrnuo se na nedavne prijetnje smrću koje je Peđa spomenuo.

– Da, dobio sam prijetnje smrću. To je sve što mogu reći jer se istraga još vodi. Postoje indicije koje idu od jednog protukandidata. Policija ne samo naša nego i zagrebačka krim policija se uključila u istragu i vjerujem da ćemo uskoro imati rezultate te istrage, rekao je Kovač, a pišu Međimurske novine.

– Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu, građani su mi usprkos ovoj prljavoj kampanji dali najveći broj glasova, te su prepoznali rad i kvalitetu, a nakon izbora ćemo rješavati ovu prljavštinu, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:29