StoryEditorOCM

Dugogodišnji splitski vijećnik Ante Zoričić se oprašta od politike: Ne idem na izbore, izgubila se strast... Posvetit ću se izazovima privatne naravi

Piše D.B.
15. travnja 2021. - 11:52
Izbori 2021
Ante Zoričić: I dalje ću pomagati oko dva projekta koji su dugo pripreman. Radi se o azilu za životinje i velikom rehabilitacijskom centru za osobe s invaliditetom u DugopoljuPaun Paunović/Cropix

Ante Zoričić, splitski gradski vijećnik, član Popravi grad - Nova generacija, poslao je pismo medijima u kojemu im se zahvaljuje na suradnji i piše da se nakon pet godina u splitskom Gradskom vijeću više neće natjecati na izborima.

- Već dugo vremena osjećam potrebu posvetiti se nekim drugim izazovima koji su privatne naravi, a s kojima je nespojiv dosadašnji angažman i svakodnevna dostupnost koju on podrazumijeva i koja me, moram priznati, u velikoj mjeri opterećivala . U međuvremenu se, nažalost, negdje izgubila i ona strast i energija koju sam imao veći dio mandata pa sam odlučio preskočiti ove izbore, iako mnogi, od mene iskusniji, kažu da u politici to nije mudro. Ali ja radije slijedim svoj instinkt zbog kojeg sam se često ponašao izvan zadanih okvira pa će tako biti i ovaj put - napisao je Zoričić.

Dodao je da će, usprkos tome što više neće biti aktivan ni dostupan kao do sada, i dalje pomagati oko dva projekta koji su dugo pripremani, a koje će javno predstaviti tek nakon lokalnih izbora.

- Radi se o azilu za životinje i velikom rehabilitacijskom centru za osobe s invaliditetom u Dugopolju. Spreman sam nastaviti raditi na njima, naravno, ukoliko to nova gradska uprava bude željela, isključivo kao volonter, tim više što su oba projekta tek u početnoj fazi, naslonjena su na potrebe Splićana i za njihovu realizaciju nužno je uključiti predstavnike grada Splita, dviju općina, županije i države. Ukoliko ih, pak, nova gradska uprava poželi sama realizirati, ne sumnjam da ćete ih vi, kao i dosad, pratiti i s vremena na vrijeme, požurivati - poručio je medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2024 18:33