StoryEditorOCM
Izbori 2021ZAHUKTAVA SE UTRKA

Blaženko Boban (HDZ) predao kandidaturu za župana s rekordnim brojem potpisa građana, nakon njega će pred izborno povjerenstvo i Ante Pranić (Za)

Piše Sandra Barčot
28. travnja 2021. - 15:35
Izbori 2021
Potpise potpore predao je Blaženko Boban s kandidatima za svoje zamjenike Antom Šošićem i Stipom ČogeljomDuje Klarić/Cropix

Aktualni župan Blaženko Boban (HDZ) prvi je predao potpise potpore među kandidatima koji su započeli utrku na lokalnim izborima za fotelju splitsko-dalmatinskog čelnika, a nešto kasnije tijekom jučerašnjeg poslijepodneva to je učinio i Ante Pranić u ime koalicije Za.

Članovi Bobanove stranke donijeli su Županijskom izbornom povjerenstvu kutije s više od 28 tisuća potpisa građana koji podupiru njegovu kandidaturu.

– Bilo je potrebno 3200 potpisa, no mi smo skupili rekordan broj potpisa, što nam samo pokazuje kako i dalje imamo povjerenje sugrađana da Boban nastavi svoj dobar rad kao župan i u drugom četverogodišnjem mandatu – doznajemo iz Bobanova izbornog stožera, dok nam je kandidat za župana kazao:

– Prije svega želim zahvaliti vrijednim volonterima diljem svih gradova i općina u županiji koji su proteklih dana prikupljali potpise za naše kandidature. Ne sumnjamo u pobjedu na ovim izborima. U županiji smo u proteklom mandatu napravili niz velikih projekata, prije svega u demografskom i infrastrukturnom smislu, koje planiramo nastaviti.

Ono što je već sada ugovoreno garantira veliku cestovnu i ostalu infrastrukturnu ofenzivu na području naše županije. Naša će županija u idućem razdoblju biti veliko gradilište. Naš je zacrtani cilj u sljedećem mandatu ravnomjeran razvoj te povezanost svih dijelova naše županije, te osiguravanje uvjeta za kvalitetan život i gospodarski razvoj.

– Ističem zadovoljstvo svojim kandidatima za zamjenika, a to su Ante Šošić, moj dosadašnji zamjenik, te Stipe Čogelja, aktualni pročelnik Upravnog odjela za pomorstvo i turizam, koji je napravio ogromne iskorake na području zaštite i uređenja pomorskog dobra na području naše županije, kao i na promociji i razvoju turizma, posebno na području Dalmatinske zagore. To je naš pobjednički tim i vjerujem u veliku potporu građanki i građana naše županije! – zaključio je HDZ-ov kandidat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:56