StoryEditorOCM
RukometNOVO SLAVLJE |

PETRA DIČAK OSVOJILA I KUP PORTUGALA Dubrovkinja srušila u polufinalu doprvakinje, a potom otišla do naslova: ‘Vraćam se s dva zlata!‘

Piše Tonči Vlašić
21. lipnja 2021. - 16:43

Petra Dičak je sedam dana nakon osvajanja naslova prvaka Portugala s Madeirom osvojila još jedan trofej - Kup Portugala, i to je 25-godišnja Dubrovkinja bila junakinja 'finala prije finala' u kojem je suparnik (novom) prvaku bio doprvak, Alavarium, ekipa koja je imala isti učinak u prvenstvu, a od koje su Dičak i ostale bile bolje u međusobnim ogledima, te su uzele najvrjedniji trofej. 

Dičak je postigla sedam pogodaka u polufinalu. Madeira je slavila s 32:27. Ipak, finale, dan poslije, nije bilo lagano, međutim, nova pobjeda Madeire, koja je s 26:24 svladala ARC Alpendorada, te slavi. 

image
Najbolji strijelci polufinalnih utakmica - Petra Dičak (77/Madeira)

- Vraćam se s dva zlata - istaknula je rukometašica, koja je ponikla u Gospinom polju, u dresu Dubrovnika. Zatim šest godina igrala Prvu hrvatsku ligu, prve četiri za Trešnjevku, s zadnje dvije za Sesvete. S obje ekipe je igrala finale Kupa Hrvatske. Oba puta je bolja bila Podravka Vegeta. S Madeirom je izborila svoje treće finale kupa, i na kraju je treća za nju bila sreća.

Dičak je tako osvojila prve trofeje u karijeri, i to duplu krunu u Portugalu!

image
Madeira je po 19. put osvojila Kup Portugala
27. travanj 2024 01:15