StoryEditorOCM
Dalmacijaispraćaj na posljednje počivalište

Žeževica: pokopan don Zdravko Šarić

Piše PSD.
24. srpnja 2009. - 00:27

Uz velik broj crkvenih dostojanstvenika, rodbine, mještana i župljana župe Orje u kojoj je službovao i vodio prvu svetu misu u crkvi svetog Jure, don Zdravko Šarić ispraćen je na posljednje počivalište.

Pokojni don Zdravko rođen je u Žeževici 1957. godine. Nakon završetka osnovne škole u Lovreću, školovao se za svećenika u Rijeci i Splitu. Zaredio se 1982. godine, u 25. godini života.

Oproštaj i svetu misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup msgr. Marin Barišić, koji je, među ostalim, istaknuo:

- Bio je voljen, cijenjen, vrijedan i pošten svećenik. Posebno se isticao u organizaciji i izgradnji nove crkve na Trsteniku, a ostavio je upečatljiv dojam u župama u kojima je službovao: Budimiri, Biorine, Makarska, Bitelić i zaseoci Vučepolje i Dabar. Iznenadna i prerana smrt sve nas je zatekla.

Mještanima Žeževice i svima nazočnima, ostat će neponovljiva slika na sjećanje posljednjeg ispraćaja don Zdravka Šarića. Veliko groblje na Orju bilo je pretijesno za sve koji su voljeli don Zdravka. Posebno je imponirao velik broj svećenika i časnih sestara u bijelim svečanim odorama.

Nedavno izgrađeno parkiralište uz groblje bilo je pretijesno za sve autobuse i osobne automobile, koji su parkirali na prometnicama od zaselaka Kalajžića, Ćorića i Bolčića.

M. ŠARIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:20