StoryEditorOCM
ZagoraSVE ZA MALIŠANE

Tužna sudbina mlade imotske obitelji ujedinila Dalmaciju: Pomozimo Ljubičićima, iznenada su ostali bez oca i hranitelja

Piše Braco Ćosić
21. studenog 2023. - 19:57

Iz Runovića kod Imotskog je krenula humanitarna akcija koja je već izazvala zamjetnu pozornost građana, i to ne samo u Imotskoj krajini, već i šire.

Zaklada "Runovići", utemeljena upravo s ciljem pomoći stanovnicima te općine, objavila je molbu za donacije mladoj obitelji Ljubičić koja je u kolovozu ostala bez svojega glavnog uporišta. Naime, tada je iznenada umro Petar Ljubičić (29) koji je iza sebe ostavio suprugu Anđelu (25) i četvero malodobne djece, kćerkice od šest i sedam godina te sinove od dvije i tri godine.

Tragedija da ne može biti veća. Petar je radio, Anđela je bez posla i sada je sve palo na njezina leđa.

- Anđela nosi teret novoga života hrabro i ponosno, ali bez pomoći svih nas, sve joj je teže, jer ukupna primanja koja čine obiteljska mirovina i dječji doplatak, nisu dostatna niti za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba.

Upravo u predblagdanskom ozračju, u doba obiteljskih okupljanja i dobrih djela, vrijeme je da našim sumještanima pomognemo prilogom kako bismo im malo olakšali koračanje kroz život. Budimo velikodušni, iskažimo suosjećanje, učinimo dobro djelo i pomognimo novčanom donacijom obitelji pokojnog Petra, njegovoj supruzi i djeci - navodi se u dopisu koji potpisuju Ivo Ždero, predsjednik Zaklade i Mario Repušić, općinski načelnik.

image

Veliku humanitarnu akciju pokrenuli su Općina i zaklada ‘Runovići‘

Cropix

- Nismo dvojili hoćemo li biti u prvim redovima, nadam se, velike vojske dobročinitelja, i to ne samo iz naših Runovića već i iz Imotskej krajine i šire, kako bismo potaknuli ljude da pomogunu Ljubičićima. Siguran sam da će akcija biti uspješna, jer davati ljudima u potrebi, znači davati i sebi zadovoljstvo.

Naša općina će uvijek u sličnim situacijama regirati i zajedno sa Zakladom biti pokretač sličnih akcija - ističe načelnik Repušić.

- Temeljni zadatak Zaklade je pomaganje, ne samo u ovakvim slučajevima, već u svemu što je dobro i u korist naših sumještana - naglašava predsjednik Ždero.

Kontaktirali smo i Anđelu Ljubičić koja iz razumljivih razloga nije bila raspoložena za davanje izjava, ali nam je u mobitelskoj poruci kratko kazala:

- Hvala vam puno na svemu, kao i svim građanima koji pomažu.

Podaci za uplate pomoći


Iz Općine i Zaklade ‘Runovići‘ uputili su apel javnosti s uputama za uplate pomoći:

broj računa IBAN: HR38 2360000 32522 44301 (Zagrebačka banka, Anđela Ljubičić, Runovići 587), Model: HR99, Opis plaćanja: Donacija za obitelj Petra Ljubičića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:43