StoryEditorOCM
ZagoraNOVA ZVIJEZDA

Radi čuda na golu dalmatinskog prvoligaša, a tek je - trećaš: ‘Kad sam doznao da ću braniti, nisam mogao spavati‘

Piše Mate Primorac
12. studenog 2023. - 10:38

Kad učenik trećeg razreda srednje škole skupi na vratima malonogometnog kluba "Vrgorac" čak 15 obrana protiv aktualnog prvaka Hrvatske, "Futsal Dinama", kluba kojeg je samo neiskustvo zaustavilo da ne prođe među Top 16 u Europi ili u Elitnu rundu Lige prvaka, onda on zaslužuje dio prostora i u “Slobodnoj Dalmaciji”.

Momak se zove Leo Rašić, ima 17 godina i dolazi iz Veljaka kod Ljubuškog u BiH, mjesta tri kilometra udaljenog od granice s Hrvatskom, no s majčine strane ima jake vrgorske kamene gene.

Mladić kojem je to bila prva seniorska utakmica u nebeskoplavom dresu, i to u prvoligaškom natjecanju, nikoga nije ostavio ravnodušnim u dvorani, ali ni pred televizijskim ekranima. Pohvale mu ovih dana stižu sa svih strana, iako su Vrgorčani izgubili utakmicu u prepunoj dvorani 2:1 od zagrebačkih modrih, razloga za zadovoljstvo imaju, jer su mlade snage briljirale.

Jedan član Uprave dobacio nam je:

- Bit će Leo temelj kluba u budućnosti, ima sve.

image

Leo Rašić: ‘Počeo sam trenirati s osam godina i odmah znao da želim postati - vratar‘

Privatni album

Nakon ozljede prvog vratara Senada Poračanina, u stručnom stožeru našli su se u ogromnim problemima, posebno nakon blamaže u Kupu i ispadanja od trećeligaša, splitskog "Hajduka". Dugo su razmišljali što napraviti na poziciji čuvara mreže, jer su ostali na dva juniora, a stizao im je aktualni prvak, prepun reprezentativaca.

Odluka je pala "u vatru" ide – Rašić.

– Trener Subotić mi je rekao da ću biti prvi vratar protiv "Futsal Dinama", bio sam vrlo uzbuđen jer mi je to bila prva seniorska utakmica u karijeri i osjećao sam strahopoštovanje prema prvaku Hrvatske. Za derbi me posebno pripremao trener vratara Hans Matić, fizički i psihički, na čemu sam mu iznimno zahvalan.

Skupio sam 15 obrana, a najveći izazov mi je bio u 34. minuti kad sam obranio deseterac Kristijanu Postružinu. Ova utakmica ostat će mi u posebnom sjećanju, jer sam dijelio parket s najboljim igračima u Hrvatskoj. U budućnosti planiram još više trenirati, želim da ovo bude samo početak mog puta prema vrhu – kaže Rašić, prepun dojmova.

image
Privatni album

Taj je momak već kao dijete znao što želi biti, prve korake je napravio u Ljubuškom, a onda su ga škola i sport doveli u Tinov grad.

– Futsal sam počeo trenirati s osam godina u Malonogomentnom klubu "Ljubuški" s trenerom Milanom Vučićem, i dok su ostali dječaci željeli biti igrači, ja sam odmah znao da želim postati – vratar. U tome sam imao punu podršku tadašnjeg trenera.

Tijekom odrastanja moja želja za futsalom je sve više rasla. Svakodnevni treninzi postali su dio mog života. Već tri godine branim za HMNK "Vrgorac", a najveći napredak primjećujem u zadnjih godinu dana, od kada je u klub za trenera vratara došao Hans Matić.

Prošlu sezonu sam kao kadet branio za juniore, gdje je naša ekipa pod vodstvom trenera Duška Martinca osvojila prvenstvo Hrvatske bez ijednog poraza. Taj naslov je puno značio klubu i meni, jer je prvi u povijesti nebeskoplavih – zaključuje 17-godišnjak kojeg smo "uhvatili" dok se pripremao za školske obveze.

image

Navijače ‘Vrgorca‘ oduševio je nastup novog prvotimca

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:13