StoryEditor
Zagorain memoriam

Oproštaj od Mate Pavića: ugasio se život dobrog duha alkarskoga grada, bio je uzor mnogima

Piše Toni Paštar
29. travnja 2020. - 14:25
Mate Pavić

U 74. godini preminuo je Mate (Davor) Pavić, dobri duh alkarskoga grada i jedan od najdugovječnijih aktivnih članova Gradske glazbe Sinj.

Tijekom prošlogodišnjih 304. alkarskih svečanosti Mate je obilježio punih šest desetljeća aktivnog sviranja u alkarskoj povorci. Kao glazbar debitirao je na Krnjevalu 1960. godine i od tada nije propuštao ni jedan nastup, osim kada je bio na poštedi zbog operativnog zahvata na otvorenom srcu, radi čega je dr. Biočinu iz KBC-a Split nazivao drugim ocem. U glazbarskoj postavio Mate je svirao nekoliko instrumenata: klarinet, bariton saksofon, veliki bubanj, doboš, a posljednjih godina svirao je činele. Mate Pavić bio je profesionalni vozač, a u zasluženu mirovinu otišao je iz HEP-a.

Vikende je najčešće provodi sa sportašima, čije je ekipe vozio na gostovanja. Volio je društvo i život, a među najomiljenijim zanimacijama bilo mu je kužinavanja. Bili su mu dragi dobar zalogaj i čaša kvalitetnog vina te razgovor s prijateljima. Često je znao reći kako mu je tijekom postoperativne rehabilitacije upravo to najviše nedostajalo.

Tijekom jučerašnjeg prijepodneva kada se alkarskim gradom proširila vijest da je trajno utihnuo Pavićev životni instrument, najviše su, uz članove obitelji, bili pogođeni njegovi najbliži prijatelji i članovi Gradske glazbe. Naročito oni najmlađi kojima je taj uistinu dobri duh Sinja bio uzor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 20:32