StoryEditorOCM
ZagoraCESTA SMRTI

Novo divljanje na cesti u Dicmu, golemi tegljač prestiže osobni automobil i to preko dvije pune crte! Stigla i kamera

Piše DALMACIJA SD
18. rujna 2023. - 12:17

Proteklih mjeseci zaredale su smrti na cesti koja prolazi kroz Dicmo, a povezuje Sinj i Split. Posljednja je smrt mlade rukometašice Maje Zorice koja je poginula nakon što je alkoholizirani 44-godišnji vozač prešao u suprotnu traku i zabio se u auto u kojem je bila s prijateljima.

Nekoliko mjeseci ranije su također na gotovo istom mjestu život izgubile kaštelanske sestre Kelam. Tu su i druge nesreće koje su se događale na cijelom potezu ceste koja prolazi kroz Dicmo.

Da vozačima upozorenja policije ništa ne znače svjedoče i videozapisi koje je podijelila Renata Kelam, majka nesretno preminulih djevojaka i općinska vijećnica u Lećevici.

image

Dalmacija Danas, PRIVATNI ALBUM

"Snimku ću proslijediti medijima kako bi imali uvid u našu zabrinutost o nastavku divljanja tom dionicom i hitnoće rješavanja navedene dionice na kojoj su u posljednja 3 mjeseca život izgubile 4 osobe i nekoliko njih teže ozlijeđeno", poručila je zabrinuta Kelam, prenosi Dalmacija danas.

Gospođa Kelam je napisala i status na svom Facebooku prije nekoliko dana:

- Jutros nešto prije 10,00 h vraćena je kamera u postojeće kućište na dionici D1 Dicmo - Sinj.

Kamera je vraćena netom prije konferencije za medije koja se održala u općini Dicmo tema je bila poboljšanje prometa kroz tu općinu.

Inače, između ostalog mjerač vozila je izmjerio da je prosjek prođenih vozila tom dionicom oko 12000, a u sezoni preko 14000 vozila.

Pitam se zar nije dovoljna gustoća prometa da se nešto hitno napravi i poduzme. Pitam se trebaju li mladi ljudski životi ostati na toj dionici da bi se nadležni pokrenuli?

Pitam se zašto je odjednom vraćena ova kamera a oko dvije godine je tu nema i zašto je nema?

Pitam se ja kao majka poginule djece Jelene i Petre jesu li moje cure trebale izgubiti život zbog neodržavanja pristupnih izlaza- ulaza,  tj zbog nepokošenih i neodrezanih stabala i šipražja? Tko je kriv?

Pitam se zašto su se pokosila stabla i šipražje dva dana nakon nesreće mojih cura? Bi li danas bile žive?

Da je bila kamera u svom kućištu, da je postavljena još jedna kamera na toj dionici smrti D1 bi li brzina bila ključna ili bi se vozilo po ograničenju?

Pitam se zašto je tu brzina ograničena na 70 km/h a naselje?

Nisam prometni stručnjak, ali puno se pitam? Da je sve to bilo ja bi bila sretna majka. Meni je svejedno tko je kriv, mojih cura više nema, ali imam dva sina koja idu Gospi na zavjet u Sinj i prolaze tom dionicom… Samo se pitam tko je sljedeći… Čija će majka oplakivat svoju djecu?

Zar kod nas sve funkcionira tako da netko mora platit glavom da bi se nadležni pokrenuli. 

Hvala Cronika.hr šta si nam pomogla u ostvarivanju zajedničkog cilja… - navela je gospođa Kelam. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:54