StoryEditorOCM
ZagoraBRAVO DUBRAVKO!

Maslinar iz Imotskoga u New Yorku osvojio svjetsko zlato: ‘Zatečen sam iako su mom ulju predviđali siguran trijumf‘

Piše Braco Ćosić
21. ožujka 2024. - 17:39

Na najvećem i najprestižnijem svjetskom ocjenjivanju kvalitete maslinovih ulja, World Olive Oil Competition u New Yorku, otvoreno ulje sljubljenih sorti Imoćanina Dubravka Šonjića iz Ciste Velike osvojilo je zlatnu medalju!

Tu vijest javio nam je upravo sam Dubravko Šonjić s kojim smo još jučer razgovarali u Cisti Velikoj u njegovom masliniku, o nedavnom velikom uspjehu na 26. Noćnjaku koji je prije nekoliko dana održan u Zadru. I tamo je ulje Dubravka Šonjića ocijenjeno zlatom sa izvrsnih 99,875 bodova od mogućih 100.

Nagrađeno ulje koje nosi etiketu Villa Four Seasons - naziv kuće za odmor iznad koje je maslinik Dubravka Šonjića - tako je ostvarilo do sada vjerojatno najveći rezultat maslinarstva Dalmatinske zagore.

image

Trijumf na Noćnjaku u Zadru najavio je pobjedu u New Yorku

Braco Ćosić

- Iako su mi nakon pobjede na Noćnjaku u Zadru mnogi stručnjaci predviđali sigurnu zlatnu medalju i na ovom najprestižnijem svjetskom natjecanju najboljih maslinovih ulja u New Yorku, ipak moram priznati da sam pomalo zatečen.

Ponosan sam, isto tako što sam opravdao povjerenje Milanu Amižiću i Ivici Ljubenkovu, koji su inicirali slanje moga ulja u New York.

Isto tako, velike zasluge za ovaj uspjeh idu i na adresu uljare "Inox" iz Podstrane u kojoj je ulje proizvedeno, jer od prvoga dana tu nosim svoje masline na preradu - bila je prva izjava Dubravka Šonjića nakon što je doznao za vrhunski rezultat ulja iz svoga maslinika u Cisti Velikoj.

Cijeli razgovor sa Dubravkom Šonjićem, sada definitivno najboljim maslinarom Imotske krajine i Dalmatinske zagore, naši čitatelji moći će pročitati u Slobodnoj Dalmaciji od nedjelje 24. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 22:27