StoryEditor
Zagora‘tužan dan‘

Lovci ostali bez sedam vrsnih pasa: ‘Koja to osoba može biti toliko bolesna da baca otrov i gleda kako jadni psi ugibaju?!‘

Piše Braco Ćosić
13. siječnja 2020. - 14:39
Privatni Album

Nakon masovnog trovanja desetak lovačkih pasa u općini Lokvičići u vlasništvu nekolicine lovaca iz lovačke udruge “Šeminovac”, na zapadnim rubovima Imotskog polja, stiže dojava o također većem trovanju pasa lovaca iz Slivna na jugoistoku Imotske krajine.

I dok lovcu LU “Šeminovac” nakon podnesenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja očekuju njihovo otkrivanje, dotle se i lovci u Slivnu zgražaju nad nepoznatim trovačima.

- Stvarno je ovo tužan dan za moje kolege lovce, ali i mene osobno - riječi su slivanjskog lovca Dalibora Jukića.

- U nedjelju sam lovio na našem terenu u Slivnu. Psi su išli za tragom divlje svinje i došli do obližnjeg zaseoka Opačci u Kozičkim Poljicima. Tu su naišli na otrovne mamce i uginuli. I nije to samo prvi slučaj. Baš u zaseocima Dubravice, Rudeži, pa Krivića strana, pa Opačci otrovano je već sedam vrsnih lovačkih pasa. Pa koja to osoba može biti toliko bolesna da baca otrov i gleda kako jadni psi ugibaju, a ne možeš im pomoći. Eto, meni je jedan nastradao u nedjelju, a za drugoga se borim da mi ostane na životu. Pa ti mamci mogu otrovati i domaću stoku, djecu, ljude. Mislim da bi inspekcijske službe trebale izići na teren i ustanoviti tko se to igra sa zdravljem ovdašnjih ljudi - veli nam lovac Dalibor Jukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

05. ožujak 2021 04:39