stdClass Object ( [id] => 1344776 [title] => Kako je Fortenova, crno na bijelo, demantirala Bulja i kako je novinarku optužio da ima ‘napisano što ga treba pitati‘ [alias] => kako-je-fortenova-crno-na-bijelo-demantirala-bulja-i-kako-je-novinarku-optuzio-da-ima-napisano-sto-ga-treba-pitati [catid] => 251 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Slučaj "Ređije", slučaj koji je do sada najveći udar na sinjskoga gradonačelnika Mira Bulja. U prvom smo dijelu pojasnili što je prethodilo prodaji tog kompleksa od pet kamenih kuća, koje su i zaštićeno kulturno dobro. Evo i nastavka priče:

"Slobodna" je nastavila istraživati cijeli slučaj pa je razotkrila sve ono što je Miro Bulj u javnom obraćanju sugrađanima prešutio. Tako smo saznali da je cijela operacija prodaje "Ređije" ponovno pokrenuta u veljači 2022. godine.

Na javni poziv prijavilo se 19 zainteresiranih kupaca, između kojih je "Euroviba" kao najpovoljnijeg odabrala obrt "MEL – Jakov Lovrić" s kojim je kupoprodajni ugovor zaključen 1. prosinca 2022. godine. Za tu priču ubrzo smo pribavili i pisanu dokumentaciju, koja je u cijelosti razotkrila da je gradonačelnik Miro Bulj lažno javno tvrdio kako je Fortenova na njegov zahtjev za razgovor na temu "Ređije", i ne samo "Ređije", reagirala ogluhom.

Nasuprot tomu dobili smo dokument koji je potvrdio da je na ponovno ponuđeni prvokup "Ređije" ogluhom reagirao gradonačelnik Miro Bulj. A kako se radi o nekretninama velike vrijednosti koje premašuju njegov zakonom propisani gradonačelnički limit raspolaganja gradskim novcem, čini se da je u tom konkretnom slučaju neovlašteno preuzeo ulogu Gradskog vijeća.

Što smo, dakle, u našem istraživanju otkrili?

---

image

Miro Bulj u županijskim klupama

 

 

Duje Klarić/Cropix
---

Iz Fortenove je 31. siječnja 2022. godine na adresu Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva državne imovine poslana nova ponuda o pravu na prvokup.

Dokument je poslan putem Hrvatske pošte u zatvorenoj kuverti teškoj 90 grama, označenoj kao preporučena pošta s oznakom preporuke RF 53529637 5 HR, istovjetno na sve tri adrese.

Fortenova Grupa u ponovljenoj ponudi za ostvarenje prava prvokupa izvještava Grad Sinj i ostale kako namjerava prodati nekretnine označene kao katastarske čestice broj 184/2, 184/3, zgrade 708/1, 708/2, 708/3, 708/4 i 708/5 te dijelove katastarskih čestica 184/1 i zgrade 1649, sve u katastarskoj općini Sinj, ukupne površine 12.474 metra kvadratna, a sve po cijeni od 1.300.000 eura plus pripadajući porez. Od Grada Sinja, Županije i države Fortenova na tu ponudu nije dobila nikakavu pisanu povratnu informaciju.

Kada smo došli do dokumenta koji je razotkrio namjeru Mira Bulja da od sinjske javnosti sakrije svoju ulogu oko "Ređije" i saznali da je on vodio razgovore s predstavnicima Fortenove, uputili smo pisani zahtjev bivšem krovnom vlasniku "Ređije" za njihovim očitovanjem o svemu. Stigao nam je opsežni odgovor u kojemu iz Fortenove, uz ostalo, navode:

- Fortenova Grupa prodaju nekretninskih čestica koje tvore kompleks "Ređije" u centru Sinja, koje se prostiru na više od 12.000 četvornih metara, započela je koncem 2019. godine. Budući da je bila riječ o zaštićenom kulturnom dobru, sukladno članku 37. Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, već je 10. 3. 2020. godine Gradu Sinju, Splitsko-dalmatinskoj županiji te Republici Hrvatskoj poslan dopis da se u zakonskom roku od 60 dana očituju u vezi korištenja zakonskog prava prvokupa. Pisano očitovanje i odgovor na taj dopis kod nas nikada nisu zaprimljeni. Fortenova Grupa i Konzum potom su ušli u pregovore o kupoprodaji s trećim zainteresiranim kupcem te su 31. siječnja 2022. godine ponovno poslani dopisi prema Gradu Sinju, Splitsko-dalmatinskoj županiji te Republici Hrvatskoj da se očituju u vezi prava prvokupa.

Grad Sinj je dopis zaprimio 2. veljače 2022. godine, ali ni Grad, ni Županija, ni RH nisu se očitovali u vezi s pravom prvokupa. Time su se stekli uvjeti za prodaju nekretnina zainteresiranom kupcu te je kupoprodajni ugovor zaključen krajem te godine, točnije 1. prosinca 2022. godine, znatno poslije zakonske obveze za očitovanje vezano za pravo prvokupa.

S obzirom na izjave koje vam je dao gradonačelnik Sinja Miro Bulj, kako ste naveli u svom prvom članku, a vezano uz njegova saznanja o toj kupoprodaji te navode iz vašega drugog članka, želimo istaknuti nekoliko činjenica vezanih uz kronologiju, a koje nisu navedene.

---

image

Jedna od zgrada čuvene ‘Ređije‘

 


 

Nikola Vilić/Cropix
---

U prvom članku se navodi da je gradonačelnik Bulj 14. siječnja 2022. godine na adresu Fortenova Grupe uputio pismo namjere Grada za kupnju četiriju od strane "Eurovibe" ranije ponuđenih zgrada i dio još jedne te da je prvi čovjek Sinja od krovne kompanije tražio razgovor na tu temu. Dodatno, u objavljenoj izjavi gospodin Bulj je rekao da Fortenova nije odgovorila na njegov zahtjev.

Točno je, međutim, da je gospodin Bulj sudjelovao na dva sastanka na kojima mu je prezentirana namjera prodaje te je ujedno i usmeno informiran o poslanim dopisima vezanim uz očitovanje o pravu prvokupa.

Osim što je predstavnik kupca u Gradu Sinju gospodinu Bulju i njegovim suradnicima prezentirao projekt i njegovu namjenu, gospodin Bulj je osobno, 3. veljače 2022. godine, dakle odmah sutradan nakon što je u Gradu Sinju zaprimljena naša druga ponuda o prvokupu, vezano uz temu kupoprodaje bio i na sastanku u "Konzumu" u Zagrebu. Uz to što je na sastanku htio saznati tko je zainteresirani kupac, gospodin Bulj je zatražio pregled nekretnina prema Geoportalu, a što mu je u e-mail korespondenciji poslano 3. veljače 2022. godine, dakle istoga dana.

Nakon toga gospodin Bulj se više nije javljao Fortenova Grupi. Vjerujemo da smo iznošenjem navedenih činjenica, kao i kronologije procesa kupoprodaje zemljišta i drugih nekretnina u centru Sinja dali dodatna pojašnjenja te njima otklonili sumnje u poštovanje zakonske procedure s naše strane, a na što se aludiralo u prvom članku.

  Poslije serije napisa u "Slobodnoj" gradonačelnik Bulj ponovno je imao potrebu preko lokalnog radija pojasniti sugrađanima da on sa svim događanjima oko "Ređije" nije imao ništa i da su za sve krivi drugi, a nikako on.

Pritom je samo sve dublje tonuo. U svom drugom radijskom nastupu nije više bio tih, skrušen i uljudan kao prvi put, već je nastupio sebi svojstvenim manirima gdje je nedostatak argumenata nadomještao povišenim glasom, optužbama, prekidanjem voditeljice u postavljanju pitanja i govoreći o onome o čemu ga ona nije pitala. Imao je, međutim, nezgodu što mu je s druge strane bila novinarka Ivana Vrančić, koja se za razgovor dobro pripremila.

Uvidjevši da voditeljicu neće slomiti, Bulj joj je nakon nekoliko njezinih pitanja kazao da joj je "napisano što ga treba pitati", a kada ga je upitala zašto drugu ponudu prvokupa na iznos od 1,62 milijuna eura, koju je on ocijenio preskupom, nije stavio pred Gradsko vijeće, Bulj je, ne trepnuvši, kazao: "Zato što taj papir nije došao u moje ruke."

---

image

Miro Bulj tvrdio je da nikakvu ponudu za ‘Ređiju‘ nije dobio

 

 

Saša Burić/Cropix
---

Kada ga je voditeljica podsjetila da joj je u prvoj radijskoj emisiji kazao da na njegov zahtjev od 14. siječnja 2022. godine od Fortenove nije dobio nikakav odgovor te da je poslije toga održao i sastanak s predstavnicima Fortenove, Bulj je bio prisiljen priznati održavanje sastanka, ali je i dalje pokušavao muljati. Pritom je minimalizirao svoju ulogu, "zaboravljao" što mu nije odgovaralo, izbjegavao konkretne odgovore na konkretna pitanja, ali je zato obilno hvalio sebe kao gradonačelnika i svoja postignuća.

U lokalnoj politici njegovo postignuće je i to da je uspio ujediniti sebi oporbene gradske vijećnike, one iz HDZ-a i NL dr. Stipislava Jadrijevića koji su bili poput smrtnih neprijatelja.

Ujedinio ih je toliko da su oni zajednički potpisali zahtjev za održavanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća na temu "Ređije" i uloge gradonačelnika u tom slučaju.

Ponovit ćemo što smo čitateljima "Slobodne" već kazali: Zbog odnosa snaga u Gradskom vijeću ne treba sumnjati kako će to tijelo pod potpunom kontrolom Mira Bulja donijeti politički zaključak kako aktualni gradonačelnik nije odgovoran što Grad Sinj nije iskoristio pravo prvokupa i postao vlasnik "Ređije". Hoće li se pitanjem "Ređije" i uloge gradonačelnika Mira Bulja baviti i neka druga državna tijela, koja već propituju neke njegove ranije poteze, pokazat će vrijeme.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SINJSKI DOSJE (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => SINJSKI DOSJE (2) 2 0 7888 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-03 09:09:11 [created_by] => 3221 [created_by_alias] => Toni Paštar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-05 06:24:22 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-05 06:24:22 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 251 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dalmatinske zagore. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, zagora [secure] => 0 [page_title] => Zagora [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Kako je Fortenova, crno na bijelo, demantirala Bulja i kako je novinarku optužio da ima 'napisano što ga treba pitati' page_title=Kako je Fortenova, crno na bijelo, demantirala Bulja i kako je novinarku optužio da ima 'napisano što ga treba pitati' [metakey] => Miro Bulj, Sinj, Prvokup, Ređija [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/03\/25428624.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/24639324.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/26030220.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/03\/25107667.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Sa\u0160a Buri\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Nikola Vili\u0107\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Miro Bulj u \u017eupanijskim klupama<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Jedna od zgrada \u010duvene \u2018Re\u0111ije\u2018<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n


\n\u00a0<\/p>","

Miro Bulj tvrdio je da nikakvu ponudu za \u2018Re\u0111iju\u2018 nije dobio<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25428624_1920.jpg":"1920x1080","k_25428624_1280.jpg":"1280x1280","k_25428624_1024.jpg":"1024x1024","k_25428624_640.jpg":"640x640","k_25428624_480.jpg":"480x480","k_25428624_340.jpg":"340x340","k_25428624_220.jpg":"220x220","o_25428624_1280.jpg":"1280x853","o_25428624_1024.jpg":"1024x682","o_25428624_640.jpg":"640x426","o_25428624_480.jpg":"480x320","o_25428624_340.jpg":"340x226","o_25428624_220.jpg":"220x146","h_25428624_1280.jpg":"1280x854","h_25428624_1024.jpg":"1024x683","h_25428624_640.jpg":"640x427","h_25428624_480.jpg":"480x320","h_25428624_340.jpg":"340x227","h_25428624_220.jpg":"220x147","pp_25428624_1280.jpg":"1280x1628","pp_25428624_1024.jpg":"1024x1303","pp_25428624_640.jpg":"640x814","pp_25428624_480.jpg":"480x611","pp_25428624_340.jpg":"340x432","pp_25428624_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1270","hd_24639324_1920.jpg":"1920x1080","k_24639324_1280.jpg":"1280x1280","k_24639324_1024.jpg":"1024x1024","k_24639324_640.jpg":"640x640","k_24639324_480.jpg":"480x480","k_24639324_340.jpg":"340x340","k_24639324_220.jpg":"220x220","o_24639324_1280.jpg":"1280x846","o_24639324_1024.jpg":"1024x677","o_24639324_640.jpg":"640x423","o_24639324_480.jpg":"480x317","o_24639324_340.jpg":"340x224","o_24639324_220.jpg":"220x145","h_24639324_1280.jpg":"1280x854","h_24639324_1024.jpg":"1024x683","h_24639324_640.jpg":"640x427","h_24639324_480.jpg":"480x320","h_24639324_340.jpg":"340x227","h_24639324_220.jpg":"220x147","pp_24639324_1280.jpg":"1280x1628","pp_24639324_1024.jpg":"1024x1303","pp_24639324_640.jpg":"640x814","pp_24639324_480.jpg":"480x611","pp_24639324_340.jpg":"340x432","pp_24639324_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_26030220_1920.jpg":"1920x1080","k_26030220_1280.jpg":"1280x1280","k_26030220_1024.jpg":"1024x1024","k_26030220_640.jpg":"640x640","k_26030220_480.jpg":"480x480","k_26030220_340.jpg":"340x340","k_26030220_220.jpg":"220x220","o_26030220_1280.jpg":"1280x851","o_26030220_1024.jpg":"1024x681","o_26030220_640.jpg":"640x425","o_26030220_480.jpg":"480x319","o_26030220_340.jpg":"340x226","o_26030220_220.jpg":"220x146","h_26030220_1280.jpg":"1280x854","h_26030220_1024.jpg":"1024x683","h_26030220_640.jpg":"640x427","h_26030220_480.jpg":"480x320","h_26030220_340.jpg":"340x227","h_26030220_220.jpg":"220x147","pp_26030220_1280.jpg":"1280x1628","pp_26030220_1024.jpg":"1024x1303","pp_26030220_640.jpg":"640x814","pp_26030220_480.jpg":"480x611","pp_26030220_340.jpg":"340x432","pp_26030220_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25107667_1920.jpg":"1920x1080","k_25107667_1280.jpg":"1280x1280","k_25107667_1024.jpg":"1024x1024","k_25107667_640.jpg":"640x640","k_25107667_480.jpg":"480x480","k_25107667_340.jpg":"340x340","k_25107667_220.jpg":"220x220","o_25107667_1280.jpg":"1280x853","o_25107667_1024.jpg":"1024x682","o_25107667_640.jpg":"640x426","o_25107667_480.jpg":"480x320","o_25107667_340.jpg":"340x226","o_25107667_220.jpg":"220x146","h_25107667_1280.jpg":"1280x854","h_25107667_1024.jpg":"1024x683","h_25107667_640.jpg":"640x427","h_25107667_480.jpg":"480x320","h_25107667_340.jpg":"340x227","h_25107667_220.jpg":"220x147","pp_25107667_1280.jpg":"1280x1628","pp_25107667_1024.jpg":"1024x1303","pp_25107667_640.jpg":"640x814","pp_25107667_480.jpg":"480x611","pp_25107667_340.jpg":"340x432","pp_25107667_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7940520 Threads: 4 Questions: 1587646814 Slow queries: 4849644 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112218465 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /dalmacija/zagora/kako-je-fortenova-crno-na-bijelo-demantirala-bulja-i-kako-je-novinarku-optuzio-da-ima-napisano-sto-ga-treba-pitati-1344776 [printLink] => /dalmacija/zagora/kako-je-fortenova-crno-na-bijelo-demantirala-bulja-i-kako-je-novinarku-optuzio-da-ima-napisano-sto-ga-treba-pitati-1344776?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 410524 [name] => Miro Bulj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => miro-bulj [link] => /tag/miro-bulj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 362381 [name] => Sinj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sinj [link] => /tag/sinj ) [2] => stdClass Object ( [id] => 739170 [name] => Prvokup [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-12-04 07:39:27 [main_article_id] => 0 [alias] => prvokup-0 [link] => /tag/prvokup-0 ) [3] => stdClass Object ( [id] => 736621 [name] => Ređija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-11-14 07:19:13 [main_article_id] => 0 [alias] => redija [link] => /tag/redija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SINJSKI DOSJE (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Kako je Fortenova, crno na bijelo, demantirala Bulja i kako je novinarku optužio da ima ‘napisano što ga treba pitati‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3221 [name] => Toni Paštar [username] => toni-pa-tar [email] => toni-pa-tar@sd.hr [password] => $2y$10$fnIsitcCtERHQO9iLG7wKepiKljq83Z5/T8x2eWKQXRVy5Xs2GB2K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-pastar-3221 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1739 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/553f6f1a5809e40cf66c83fb1533812b?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/25428624.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => SaŠa Burić/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/25428624.jpg [title] => SaŠa Burić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/24639324.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix

Miro Bulj u županijskim klupama

 

 

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/26030220.jpg [title] => Nikola Vilić/Cropix

Jedna od zgrada čuvene ‘Ređije‘

 


 

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/03/25107667.jpg [title] => Saša Burić/Cropix

Miro Bulj tvrdio je da nikakvu ponudu za ‘Ređiju‘ nije dobio

 

 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Slučaj "Ređije", slučaj koji je do sada najveći udar na sinjskoga gradonačelnika Mira Bulja. U prvom smo dijelu pojasnili što je prethodilo prodaji tog kompleksa od pet kamenih kuća, koje su i zaštićeno kulturno dobro. Evo i nastavka priče:

"Slobodna" je nastavila istraživati cijeli slučaj pa je razotkrila sve ono što je Miro Bulj u javnom obraćanju sugrađanima prešutio. Tako smo saznali da je cijela operacija prodaje "Ređije" ponovno pokrenuta u veljači 2022. godine.

Na javni poziv prijavilo se 19 zainteresiranih kupaca, između kojih je "Euroviba" kao najpovoljnijeg odabrala obrt "MEL – Jakov Lovrić" s kojim je kupoprodajni ugovor zaključen 1. prosinca 2022. godine. Za tu priču ubrzo smo pribavili i pisanu dokumentaciju, koja je u cijelosti razotkrila da je gradonačelnik Miro Bulj lažno javno tvrdio kako je Fortenova na njegov zahtjev za razgovor na temu "Ređije", i ne samo "Ređije", reagirala ogluhom.

Nasuprot tomu dobili smo dokument koji je potvrdio da je na ponovno ponuđeni prvokup "Ređije" ogluhom reagirao gradonačelnik Miro Bulj. A kako se radi o nekretninama velike vrijednosti koje premašuju njegov zakonom propisani gradonačelnički limit raspolaganja gradskim novcem, čini se da je u tom konkretnom slučaju neovlašteno preuzeo ulogu Gradskog vijeća.

Što smo, dakle, u našem istraživanju otkrili?

---

image

Miro Bulj u županijskim klupama

 

 

Duje Klarić/Cropix
---

Iz Fortenove je 31. siječnja 2022. godine na adresu Grada Sinja, Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva državne imovine poslana nova ponuda o pravu na prvokup.

Dokument je poslan putem Hrvatske pošte u zatvorenoj kuverti teškoj 90 grama, označenoj kao preporučena pošta s oznakom preporuke RF 53529637 5 HR, istovjetno na sve tri adrese.

Fortenova Grupa u ponovljenoj ponudi za ostvarenje prava prvokupa izvještava Grad Sinj i ostale kako namjerava prodati nekretnine označene kao katastarske čestice broj 184/2, 184/3, zgrade 708/1, 708/2, 708/3, 708/4 i 708/5 te dijelove katastarskih čestica 184/1 i zgrade 1649, sve u katastarskoj općini Sinj, ukupne površine 12.474 metra kvadratna, a sve po cijeni od 1.300.000 eura plus pripadajući porez. Od Grada Sinja, Županije i države Fortenova na tu ponudu nije dobila nikakavu pisanu povratnu informaciju.

Kada smo došli do dokumenta koji je razotkrio namjeru Mira Bulja da od sinjske javnosti sakrije svoju ulogu oko "Ređije" i saznali da je on vodio razgovore s predstavnicima Fortenove, uputili smo pisani zahtjev bivšem krovnom vlasniku "Ređije" za njihovim očitovanjem o svemu. Stigao nam je opsežni odgovor u kojemu iz Fortenove, uz ostalo, navode:

- Fortenova Grupa prodaju nekretninskih čestica koje tvore kompleks "Ređije" u centru Sinja, koje se prostiru na više od 12.000 četvornih metara, započela je koncem 2019. godine. Budući da je bila riječ o zaštićenom kulturnom dobru, sukladno članku 37. Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, već je 10. 3. 2020. godine Gradu Sinju, Splitsko-dalmatinskoj županiji te Republici Hrvatskoj poslan dopis da se u zakonskom roku od 60 dana očituju u vezi korištenja zakonskog prava prvokupa. Pisano očitovanje i odgovor na taj dopis kod nas nikada nisu zaprimljeni. Fortenova Grupa i Konzum potom su ušli u pregovore o kupoprodaji s trećim zainteresiranim kupcem te su 31. siječnja 2022. godine ponovno poslani dopisi prema Gradu Sinju, Splitsko-dalmatinskoj županiji te Republici Hrvatskoj da se očituju u vezi prava prvokupa.

Grad Sinj je dopis zaprimio 2. veljače 2022. godine, ali ni Grad, ni Županija, ni RH nisu se očitovali u vezi s pravom prvokupa. Time su se stekli uvjeti za prodaju nekretnina zainteresiranom kupcu te je kupoprodajni ugovor zaključen krajem te godine, točnije 1. prosinca 2022. godine, znatno poslije zakonske obveze za očitovanje vezano za pravo prvokupa.

S obzirom na izjave koje vam je dao gradonačelnik Sinja Miro Bulj, kako ste naveli u svom prvom članku, a vezano uz njegova saznanja o toj kupoprodaji te navode iz vašega drugog članka, želimo istaknuti nekoliko činjenica vezanih uz kronologiju, a koje nisu navedene.

---

image

Jedna od zgrada čuvene ‘Ređije‘

 


 

Nikola Vilić/Cropix
---

U prvom članku se navodi da je gradonačelnik Bulj 14. siječnja 2022. godine na adresu Fortenova Grupe uputio pismo namjere Grada za kupnju četiriju od strane "Eurovibe" ranije ponuđenih zgrada i dio još jedne te da je prvi čovjek Sinja od krovne kompanije tražio razgovor na tu temu. Dodatno, u objavljenoj izjavi gospodin Bulj je rekao da Fortenova nije odgovorila na njegov zahtjev.

Točno je, međutim, da je gospodin Bulj sudjelovao na dva sastanka na kojima mu je prezentirana namjera prodaje te je ujedno i usmeno informiran o poslanim dopisima vezanim uz očitovanje o pravu prvokupa.

Osim što je predstavnik kupca u Gradu Sinju gospodinu Bulju i njegovim suradnicima prezentirao projekt i njegovu namjenu, gospodin Bulj je osobno, 3. veljače 2022. godine, dakle odmah sutradan nakon što je u Gradu Sinju zaprimljena naša druga ponuda o prvokupu, vezano uz temu kupoprodaje bio i na sastanku u "Konzumu" u Zagrebu. Uz to što je na sastanku htio saznati tko je zainteresirani kupac, gospodin Bulj je zatražio pregled nekretnina prema Geoportalu, a što mu je u e-mail korespondenciji poslano 3. veljače 2022. godine, dakle istoga dana.

Nakon toga gospodin Bulj se više nije javljao Fortenova Grupi. Vjerujemo da smo iznošenjem navedenih činjenica, kao i kronologije procesa kupoprodaje zemljišta i drugih nekretnina u centru Sinja dali dodatna pojašnjenja te njima otklonili sumnje u poštovanje zakonske procedure s naše strane, a na što se aludiralo u prvom članku.

  Poslije serije napisa u "Slobodnoj" gradonačelnik Bulj ponovno je imao potrebu preko lokalnog radija pojasniti sugrađanima da on sa svim događanjima oko "Ređije" nije imao ništa i da su za sve krivi drugi, a nikako on.

Pritom je samo sve dublje tonuo. U svom drugom radijskom nastupu nije više bio tih, skrušen i uljudan kao prvi put, već je nastupio sebi svojstvenim manirima gdje je nedostatak argumenata nadomještao povišenim glasom, optužbama, prekidanjem voditeljice u postavljanju pitanja i govoreći o onome o čemu ga ona nije pitala. Imao je, međutim, nezgodu što mu je s druge strane bila novinarka Ivana Vrančić, koja se za razgovor dobro pripremila.

Uvidjevši da voditeljicu neće slomiti, Bulj joj je nakon nekoliko njezinih pitanja kazao da joj je "napisano što ga treba pitati", a kada ga je upitala zašto drugu ponudu prvokupa na iznos od 1,62 milijuna eura, koju je on ocijenio preskupom, nije stavio pred Gradsko vijeće, Bulj je, ne trepnuvši, kazao: "Zato što taj papir nije došao u moje ruke."

---

image

Miro Bulj tvrdio je da nikakvu ponudu za ‘Ređiju‘ nije dobio

 

 

Saša Burić/Cropix
---

Kada ga je voditeljica podsjetila da joj je u prvoj radijskoj emisiji kazao da na njegov zahtjev od 14. siječnja 2022. godine od Fortenove nije dobio nikakav odgovor te da je poslije toga održao i sastanak s predstavnicima Fortenove, Bulj je bio prisiljen priznati održavanje sastanka, ali je i dalje pokušavao muljati. Pritom je minimalizirao svoju ulogu, "zaboravljao" što mu nije odgovaralo, izbjegavao konkretne odgovore na konkretna pitanja, ali je zato obilno hvalio sebe kao gradonačelnika i svoja postignuća.

U lokalnoj politici njegovo postignuće je i to da je uspio ujediniti sebi oporbene gradske vijećnike, one iz HDZ-a i NL dr. Stipislava Jadrijevića koji su bili poput smrtnih neprijatelja.

Ujedinio ih je toliko da su oni zajednički potpisali zahtjev za održavanjem izvanredne sjednice Gradskog vijeća na temu "Ređije" i uloge gradonačelnika u tom slučaju.

Ponovit ćemo što smo čitateljima "Slobodne" već kazali: Zbog odnosa snaga u Gradskom vijeću ne treba sumnjati kako će to tijelo pod potpunom kontrolom Mira Bulja donijeti politički zaključak kako aktualni gradonačelnik nije odgovoran što Grad Sinj nije iskoristio pravo prvokupa i postao vlasnik "Ređije". Hoće li se pitanjem "Ređije" i uloge gradonačelnika Mira Bulja baviti i neka druga državna tijela, koja već propituju neke njegove ranije poteze, pokazat će vrijeme.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
SaŠa Burić/Cropix Duje Klarić/Cropix Nikola Vilić/Cropix Saša Burić/Cropix
Duje Klarić/Cropix

Miro Bulj u županijskim klupama

 

 

Nikola Vilić/Cropix

Jedna od zgrada čuvene ‘Ređije‘

 


 

Saša Burić/Cropix

Miro Bulj tvrdio je da nikakvu ponudu za ‘Ređiju‘ nije dobio

 

 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/kako-je-fortenova-crno-na-bijelo-demantirala-bulja-i-kako-je-novinarku-optuzio-da-ima-napisano-sto-ga-treba-pitati-1344776 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=d80baaa3e56a88ab1fe6be9a09c9113f9e9e7ae6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Kako+je+Fortenova%2C+crno+na+bijelo%2C+demantirala+Bulja+i+kako+je+novinarku+optu%C5%BEio+da+ima+%E2%80%98napisano+%C5%A1to+ga+treba+pitati%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fkako-je-fortenova-crno-na-bijelo-demantirala-bulja-i-kako-je-novinarku-optuzio-da-ima-napisano-sto-ga-treba-pitati-1344776 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fkako-je-fortenova-crno-na-bijelo-demantirala-bulja-i-kako-je-novinarku-optuzio-da-ima-napisano-sto-ga-treba-pitati-1344776 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SINJSKI DOSJE (2) [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ZagoraSINJSKI DOSJE (2)

Kako je Fortenova, crno na bijelo, demantirala Bulja i kako je novinarku optužio da ima ‘napisano što ga treba pitati‘

Piše Toni Paštar
5. prosinca 2023. - 07:24

Slučaj "Ređije", slučaj koji je do sada najveći udar na sinjskoga gradonačelnika Mira Bulja. U prvom smo dijelu pojasnili što je prethodilo prodaji tog kompleksa od pet kamenih kuća, koje su i zaštićeno kulturno dobro. Evo i nastavka priče:

"Slobodna" je nastavila istraživati cijeli slučaj pa je razotkrila sve ono što je Miro Bulj u javnom obraćanju sugrađanima prešutio. Tako smo saznali da je cijela operacija prodaje "Ređije" ponovno pokrenuta u veljači 2022. godine.

Na javni poziv prijavilo se 19 zainteresiranih kupaca, između kojih je "Euroviba" kao najpovoljnijeg odabrala obrt "MEL – Jakov Lovrić" s kojim je kupoprodajni ugovor zaključen 1. prosinca 2022. godine. Za tu priču ubrzo smo pribavili i pisanu dokumentaciju, koja je u cijelosti razotkrila da je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 06:57