StoryEditorOCM
Zagoraapel duboke boli

Brat poginulih sestara: ‘Ne vidite vapaje malih ljudi, samo gledate svoje fotelje. Koliko se još života mora ugasiti?‘

Piše dalmacija sd
11. rujna 2023. - 23:57
Cesta u Prisoju, na ulazu u Dicmo, gdje je poginula 18-godišnja Maja Zorica, a u lipnju dvije sestreNikola Vilic/Cropix

U okolici Dicma na cesti je u prometnoj nesreći prije nekoliko dana poginula mlada rukometašica Maja Zorica, a u lipnju su u blizini te lokacije poginule i dvije sestre.

Brat sestara koje su poginule kod Dicma Nikola Kelam na Facebooku je objavio status u kojem proziva političke strukture za odgovornost zbog velikog broja nesreća na dijelu ceste gdje su nastradale i njegove sestre.

image

Crna točka u Dicmu

Duje Klaric/Cropix

Kelam tvrdi da političari u tri mjeseca nisu ništa poduzeli da se pokuša spriječiti nove tragedije na tom dijelu ceste. U svojoj objavi je napisao da bi za to bile dovoljne dvije kamere koje bi pomogle da se smanji brzina i poveća oprez.

- Zašto ne vidite vapaje malih ljudi? Koliko se još mladih života treba ugasiti da vi pokušate nešto poduzeti?, napisao je, među ostalim, Kelam.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Prije 3 miseca i 2 dana moja kuća je ostala praznija za 2 cure, obje moje sestre.. Prekjučer na istom mistu je život izgubila cura od 18 godina, cura koja je tek počela živjeti. U 3 miseca su se ugasila 3 mlada života. O lakše i teže ozlijeđenima na toj relaciji neću pisati ni spominjati. Općina Dicmo, Vlada Republike Hrvatske, s vašim dokazano korumpiranim ministrima, policijska postaja Sinj, što ste u ova 3 miseca poduzeli ili napravili da barem spriječite da još neku obitelj ne zavijete u crno? Zašto ne vidite vapaje malih ljudi nego samo gledate vas i vaše guzice, vaše fotelje. Je li problem izdvojiti sredstva za barem 2 kamere na tom potezu da se koliko toliko smanji brzina i poveća oprez. Koliko se još mladih života triba ugasiti da vi pokušate nešto poduzeti????, napisao je Nikola Kelam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:35