StoryEditorOCM
Dalmacijabilo je i vrijeme

‘Staklenici’ se dižu: radnicima isplaćene dvije plaće, u siječnju stižu i tri preostale

Piše PSD.
26. rujna 2013. - 23:57
Direktor “Kaštelanskih staklenika” Marijo Paladin, čini se može odahnuti. Naime, sudski vještak kojega je angažirao Nadzorni odbor “Kaštelanskih staklenika” kako bi ustvrdio zakonitost poslovanja aktualne Uprave, utvrdio je kako u poslovanju tvrtke nije bilo nikakvih nezakonitosti niti propusta, pa će samim tim direktor i dalje imati podršku većine članova NO-a što mu omogućava ostanak na svojoj funkciji i nastavak rada na spašavanju i modernizaciji tvrtke, najvećeg proizvođača povrća u Dalmaciji.

Kako nam je potvrdio predsjednik NO-a “Kaštelanskih staklenika” Dražen Đaković, na današnjoj sjednici, između ostalog, raspravljat će se i o izvješću sudskog vještaka, koji je utvrdio da se direktor Paladin, po nekoliko stavki koje su bile predmet kontrole, u niti jednoj nije ogriješio o zakon. I isplate otpremnina, kao i angažiranje privatne tvrtke za knjigovodstvene poslove na kojima će se steći golema ušteda, odluke su koje ne krše zakon.

Uz to, i zaposlenici “Kaštelanskih staklenika” zadnjih dana imaju razloga za zadovoljstvo. Pozajmicom koju je tvrtka dobila od Zračne luke Split u iznosu od tri milijuna kuna, na ime prodanog zemljišta, radnicima su isplaćene dvije plaće.

Plaće više neće kasniti

- Točno je, od ta tri milijuna radnicima, kojima ovim putem zahvaljujem na strpljenju, posebno onima iz proizvodnje, isplaćene su dvije plaće. U siječnju 2014. godine Zračna luka će nam isplatiti i zadnju ratu za prodano zemljište u iznosu od 10,5 milijuna kuna, a od tih sredstava radnicima će se podmiriti sva dugovanja.

Sada im dugujemo tri plaće od prije i kada se to riješi po pitanju plaća smo na čistoj nuli. Neće biti nikakvih dugova - veli direktor Paladin, navodeći kako se od pozajmice dio novca investirao u proizvodnju, a dio je plaćen i vjerovnicima.

Isto tako, trenutno se radi na rješavanju 47 milijuna kuna poreznih dugovanja.

- Vlada bi uskoro trebala potpisati taj dug, na ime kojega smo državi dali zemljište. Kada se to dogodi, idemo na smanjenje temeljnog kapitala, imat ćemo čistu bilancu i napokon biti kreditno sposobni. Borimo se, tvrtka po našem mišljenju ima budućnost, zaključio je direktor i kazao kako polako završava sezona rajčica, krastavaca i paprike, te kako se kreće sa sadnjom salate i blitve.

HUS-ov sindikat zadovoljan je stanjem u poduzeću, što je potvrdio Jozo Marić, navodeći kako će se prema dogovoru Uprave i sindikata radnička dugovanja u siječnju svesti na nulu.

- Imamo obećanja da će plaće do kraja godine biti redovite. Ovih dana su isplaćene dvije, a u siječnju se isplaćuju zaostale tri. Kada se to dogodi, radnici će imati podmirene sve dugove, a vjerujemo kako nakon toga više neće biti dugovanja ni većih kašnjenja pri isplati radničkih prihoda - kazao je Marić.

JAKOV ŽARKO

Povratak Meštrovića

Na naš upit je li točna informacija da na posao vraća člana Nadzornog odbora Danka Meštrovića kojemu je ovog ljeta dao otkaz, Paladin je kazao kako vjeruje da će se taj slučaj na najbolji način riješiti mirnim putem i razgovorom, te kako bi mu bilo drago da se on vrati na posao.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 15:32