StoryEditorOCM
S mora i krajabožićni vlak

Vožnja za štićenike splitskih udruga; Župan Boban: Čovjek olakša dušu kad vidi kako njima malo treba za sreću

Piše Vijesti SD
3. prosinca 2023. - 20:51

U nedjelju su Hrvatske željeznice putnički prijevoz i Splitsko-dalmatinska županija organizirali humanitarnu vožnju božićnim vlakom Tin-express za štićenike splitskih udruga Anđeli i Sindrom Down 21. „Toliko sam iznenađena pjesmom, Djedom mrazom i poklonima. Baš se ugodno osjećam”, izjavila nam je Mia Markić. Druženjem s Djedom božićnjakom oduševljena je i Marina Kasalo - piše portal Splitsko-dalmatinske županije.

- Meni je ovo veliki doživljaj i velika sreća. Drago mi je što sam došla u Kaštel Stari - rekla je.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban također je sudjelovao u humanitarnoj vožnji, koja je trajala oko sat vremena.

image

Splitsko-dalmatinska županija

- Čovjek jednostavno olakša dušu kad vidi kako njima malo treba za sreću. I zašto to ne učiniti, ne pružiti im tu sreću, jer na taj način i sebe činimo sretnima. Mi u Splitsko-dalmatinskoj županiji odlučili smo se u ovo adventsko vrijeme posvetiti onima kojima smo iznimno potrebiti, kojima su potrebne sve institucije kako bi i oni osjetili čari Božića. Zahvaljujem se partnerima HŽPP-u što su pokrenuli ovu humanitarnu akciju. Prekrasno je biti s djecom u vožnji do Kaštela i natrag, čovjek se uistinu osjeća sretan i zadovoljan - izjavio je Boban.

image

Splitsko-dalmatinska županija

Glasnogovornica HŽPP Mihaela Tomurad Sušac ističe važnost suradnje ove tvrtke i udruga osoba s invaliditetom - piše portal Splitsko-dalmatinske županije.

- Tako im poklanjamo nešto u ovo najveselije doba godine. Mnogoj djeci ovo je prvi susret s vlakom što nas također veseli i nadamo se da će vlak koristiti i inače - rekla je Tomurad Sušac.

image

Splitsko-dalmatinska županija

image

Splitsko-dalmatinska županija

image

Splitsko-dalmatinska županija

image

Splitsko-dalmatinska županija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:45