StoryEditorOCM
S mora i krajaSPLITSKA ŽUPANIJA

Traži se pet kombija za prijevoz učenika, novac je spreman u proračunu, na žalost na prvi poziv nije nitko reagirao...

Piše Sandra Barčot
19. ožujka 2024. - 21:17

Splitsko-dalmatinska županija izdvojila je iz proračuna 197 tisuća eura za kupnju pet kombi vozila za prijevoz učenika, no po svemu sudeći od realizacije tog ulaganja, važnog za našu djecu, neće biti – ništa!

Iz jednostavnog razloga – nitko nije zainteresiran za prodaju, najam ili leasing vozila za regionalnu upravu. Na javni poziv nije pristigla ni jedna jedina ponuda. Očito nitko od prodavača nije zainteresiran za poslovanje sa Županijom ili su ponuđeni iznosi premali.

Za potrebe Osnovne škole “Zagvozd” predmet nabave bilo je kombi vozilo za prijevoz putnika 8 plus 1, procijenjene vrijednosti 30 tisuća eura.

Bračkoj školi OŠ “Selca” planirano je bilo nabaviti kombi vozilo za sedam putnika u iznosu od 28 tisuća eura.

Za prijevoz đaka za Osnovnu školu “Tin Ujević” u Krivodolu trebalo je izdvojiti 35 tisuća eura, i to kombi za 8 plus 1 putnik!

Školarci iz OŠ Ivana Mažuranića iz Obrovca Sinjskog trebali su do svojih razreda stizati isto kombi vozilom za 8 plus 1 putnik, procijenjene vrijednosti 34.860 eura.

Druga škola iz Cetinske krajine, OŠ “Kamešnica” u Otoku, trebala je na raspolaganju imati kombi vozilo za isti broj putnika, devet, no njegova cijena je istaknuta od 30 tisuća eura.

Svi ovi iznosi su bez PDV-a, znači ukupno 157.860 eura, odnosno 197.325 eura s porezom na dodanu vrijednost. No kako nitko nije “reagirao” na ovaj javni poziv za kupnju kombija, gdje se navodi i mogućnost leasinga ili najma vozila, u svrhu prijevoza osnovnoškolaca, očekuje se ponavljanje javnog poziva, po svemu sudeći s “korigiranim” cijenama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:47