StoryEditorOCM
S mora i krajaGUŽVE NA SVE STRANE

Teška nesreća na staroj cesti Zagreb - Split, promet u smjeru Dalmacije je - prekinut! Kolone su već kilometarske

Piše Dalmacija SD
30. listopada 2023. - 14:52
Nesreća se dogodila na poznatoj crnoj točki u Tušiloviću, mjestu na dionici od Karlovca prema Slunju i PlitvicamaRobert Fajt/Cropix/Ilustracija

Premda su zbog trodnevnih školskih praznika mnogi stanovnici iz unutrašnjosti Hrvatske i susjednih zemalja koji vuku korijene s jadranskih prostora ili BiH već tijekom vikenda iskoristili priliku za odlazak na rodnu grudu i obilazak posljednjih počivališta svojih najmilijih, mnogi su se na put odlučili za danas.

Autoceste su nekima jedina i ujedno najsigurnija opcija, ali ni stara cesta Zagreb - Karlovac - Split nije ništa manje popularna. Međutim, upravo u satima kada se dio vozača i tim smjerom kreće prema jugu, danas se dogodila prometna nesreća.

Kako doznajemo, sudar se dogodio na predjelu Brezova Glava u Tušiloviću, jugoistočno od Karlovca. Promet prema Slunju, Plitvicama i dalje prema Dalmaciji je - prekinut.

Kolone na oba prilazna smjera su kilometarske, a primjerenog obilaznog pravca na tom dijelu Korduna baš i nema.

Inače, iz Hrvatskog autokluba pozivaju sudionike u prometu na dodatan oprez i na autocesti A1, jer je zbog predmeta na kolniku smanjena brzina vožnje na 60 kilometara na sat na dionici od čvora Zadar istok prema odmorištu "Nadin", u smjeru Šibenika i Splita.

Zbog istog razloga na minimalnih 40 kilometara na sat spuštena je dopuštena brzina vožnje u zapadnoj cijevi tunela "Mala Kapela", onoj u smjeru Like i Dalmacije. Promet se odvija samo jednim trakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:43