StoryEditorOCM
S mora i krajaOPREZA NIKAD DOSTA

Policajci u Zagori uhvatili mrtvog pijanog vozača, pogledajte s koliko alkohola je sjeo za upravljač! Akcije su i danas

Piše Dalmacija SD
11. prosinca 2023. - 11:24

Na cestama širom Splitsko-dalmatinske županije tijekom proteklog vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu.

Evidentirano je 475 prekršaja od kojih u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj izdvajaju 72 za prekoračenje brzine, 76 za vožnju pod utjecajem alkohola, 97 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 28 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, dva za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, devet za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo te osam prekršaja za zabranu upravljanja.

Zabilježene su čak 24 prometne nesreće od kojih je deset nesreća s ozlijeđenim osobama. Tri osobe su teže dok ih je 15 lakše ozlijeđeno.

Proveden je intenzivniji nadzor prometa na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita i Sinja te je tom prilikom sankcionirano 109 prekršaja od čega se izdvaja devet prekršaja zbog brzine.

image
Policijska uprava splitsko-dalmatinska

Osim toga, policajci su u Dugopolju zaustavili automobil kojim je upravljao 48-godišnjak kod kojeg je utvrđena količina alkohola od 2,43 promila, a kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti je koristio sigurnosni pojas.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz optužni prijedlog doveden je na Općinski prekršajni sud u Splitu gdje je saslušan, nakon čega mu je određeno zadržavanje u trajanju od sedam dana - naglašavaju iz policije te naglašavaju kako danas do 17 sat provode intenzivniji nadzor prometa na području Makarske, Imotskog, Vrgorca i Omiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 05:21