StoryEditorOCM
S mora i krajadeveta jedinica

Moćni dalmatinski SDP-ovac otpao sa stranačke izborne liste, a u Sabor bi lako mogao dosadašnji čovjek iz sjene

Piše Ivanka Toma, Krešimir Gulin, zadarski.hr
26. ožujka 2024. - 08:56

U SDP-u su jučer predstavljene kandidacijske liste za parlamentarne izbore koji će biti održani 17. travnja.

Evo kako će izgledati lista SDP-a i koalicijskih partnera u devetoj izbornoj jedinici koja obuhvaća cijelu Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju te zapadni dio Splitsko-dalmatinske, od Solina, preko Kaštela i Trogira, uključivo cijelo zaleđe do granice sa Šibensko-kninskom.

Prva na listi u toj jedinici bit će Sabina Glasovac, donedavna potpredsjednica Hrvatskog saboru, na drugom mjestu bit će Tonči Restović, predsjednik šibenskog SDP-a i gradski vijećnik.

Na trećem je zadarska SDP-ovka Irena Dragić, na četvrtom kandidat stranke Centar, na petom mjestu bit će još jedan bivši ministar, Splićanin Branko Grčić, na šestom Nataša Delonga Poparić, dugogodišnja tajnica sinjske stranačke organizacije, na sedmom čelnik zadarskog SDP-a i lokalni vijećnik Danijel Radeta iz Zadra kojeg je nedavno maskirani muškarac napao smrdljivom tekućinom, na osmom mjestu bit će Ružica Jakšić iz Trogira, vijećnica u Županijskoj skupštini splitsko-dalmatinskoj.

Slijede dva mjesta koja je dobio šibensko-kninski SDP. Tako će na devetom mjestu biti Karlo Klarin, načelnik Tisnog, a na desetom Ivana Vučenović.

Na jedanaestom mjestu je Ivana Perišin, predsjednica stranačke organizacije u Kaštelima, na dvanaestom kandidat stranke Centar, na trinaestom HSS-a, a na zadnjem Petar Vrvilo.

Sve koalicijske liste će predvoditi SDP-ovci Arsen Bauk (prva izborna jedinica), Boris Lalovac (druga), Siniša Hajdaš Dončić (treća), Mišel Jakšić (četvrta), Predrag Fred Matić (peta), Mihael Zmajlović (šesta), Kristina Ikić Baniček (sedma), Peđa Grbin (osma), Sabina Glasovac (deveta) i Ranko Ostojić (deseta).

Jure Zubčić, donedavni prvi čovjek SDP-a u Zadarskoj županiji i regionalni vijećnik, nije prošao među konačne kandidate.

Na listi u sedmoj Izbornoj jedinici samo je jedan SDP-ovac iz Zadarske županije i to Toni Herenda, predsjednik ogranka u Pagu, na pretposljednjem 13. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:12