StoryEditorOCM
S mora i krajabrzo ‘izdušio‘

Jelićeva politička zvijezda se gasi, šibensko-kninski župan donio drastičnu odluku

Piše Krešimir Gulin
1. lipnja 2024. - 21:17

Izvjesno je kako se politička karijera šibensko-kninskog župana Marka Jelića bliži svom kraju. Barem ona ozbiljna politička karijera...

Naime, aktualni šibensko-kninski župan na jučerašnjoj dodjeli priznanja šibenske gimnazije ‘Antuna Vrančića‘ otkrio je kako se više neće kandidirati za tu funkciju.

Ljudi koji bolje poznaju Jelića već neko vrijeme su bili uvjereni u takav ishod. Navodno, šibensko-kninski župan takvu je odluku donio nakon fijaska na nedavnim parlamentarnim izborima.

Podsjetimo, Jelić je kao nositelj liste AP doživio pravi potop u devetoj izbornoj jedinici. Objektivno, Jelić je teško mogao očekivati prolaz u heterogenoj izbornoj jedinici koja obuhvaća dijelove Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije.

Ali, za Jelića je naročito bolno bilo što je jako loše prošao čak i u rodnom Kninu- gradu u kojem je započeo političku karijeru koja je strelovito rasla preko mjesta gradonačelnika do fotelje šibensko-kninskog župana.

Kako je Jeliću godinama dobro išlo tako su rasle njegove političke ambicije. No, očito one nisu bile u skladu s njegovim političkim kapacitetima.

Jelićeva zvijezda ekspresno je ugasla. Nakon što je 2021. godine u širokoj koaliciji, napravio nešto što je malo tko očekivao- potukao HDZ u jednoj od njegovih utvrda i svrgao ‘vječnog‘ župana Gorana Pauka koji je u toj fotelji pustio korijene budući je u njoj sjedio punih 15 godina!?

Ali, Jelić je vrlo brzo razočarao svoje birače koji su u njemu vidjeli svjetlo promjena. Naprotiv, Jelićeva već gotovo četverogodišnja vladavina protekla je blijedo. Jelić je vodio politiku nezamjeranja, umjesto politike promjena i teško će se netko sjetiti nekog njegovog značajnijeg poteza ili projekta.

Iza njega su četiri apatične godine, ili kako bi Šibenčani rekli- Jelić je stekao ugled političara koji niti puše niti maše. Zato je i kažnjen na travanjskim parlamentarnim izborima.

Kada se sve zbroji i oduzme Jelićeva odluka da se ne kandidira na idućim lokalnim izborima u svibnju 2025. godine sasvim je izvjesna. Jer, nikome nije ugodno doživjeti još jedan poraz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 10:58