StoryEditorOCM
S mora i krajaDIJAGNOZA KOMA (2)

Dalmatinci su prije 40 godina samodoprinosima izgradili ‘malu bolnicu‘ između Splita i Dubrovnika, a danas na tom potezu nema ni dežurne ljekarne. Hitna pomoć je posebna priča

Piše Sandra Barčot
29. studenog 2022. - 10:31
Stanovnici Makarske i svih susjednih općina još su prije više od 40 godina vlastitim novcem izgradili veliki dom zdravlja s rodilištem, koji je sveden na ostatke ostatakaIvo Ravlić/Cropix

Nastavljamo “šetnju” po zdravstvenim institucijama Splitsko-dalmatinske županije i iznosimo brojne probleme koje imaju u dostupnosti zdravstvene zaštite stanovnici prostorno najveće regionalne jedinice.

Otočani, a među njima i grad Komiža, imaju dodatnu otežavajuću okolnost za zdravstvene usluge – i Vis i Komiža su najudaljenija lokalna zajednica u županiji, što naglašava i onako prisutnu izoliranost.

– Komiža ima Dom zdravlja s dvije ordinacije obiteljske medicine i stomatološku ordinaciju, te nam jednom mjesečno dolaze specijalisti, pedijatar i internist, a njihov dolazak i boravak zajedno financiraju gradovi Komiža i Vis, dok ginekolog dolazi jednom u dva tjedna.

Rendgensko snimanje je moguće u Komiži uz očitavanje nalaza na daljinu, dok u Visu postoji i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:28