StoryEditorOCM
DalmacijaGOSPODARSKI DAN

Poziv na ulaganje u zonu Čaporice

Piše PSD.
3. prosinca 2012. - 00:18

U organizaciji Industrijske i trgovačke komore Rheinhessena i Hrvatskoga gospodarskog saveza u Njemačkoj, u Mainzu je održan “gospodarski dan” na kojemu su predstavnici triju hrvatskih županija - Splitsko-dalmatinske, Vukovarsko-srijemske i Krapinsko-zagorske - potencijalnim ulagačima, kojih je bilo više od stotinu, objasnili zašto je profitabilno i poželjno ulagati u Hrvatsku.

U izaslanstvu Splitsko-dalmatinske županije bili su dožupan Luka Brčić, Jozo Sarač i Dinko Franchini iz agencije Rera, gradonačelnik Trilja Ivan Šipić i Ivan Šušnjara koji u gradu Trilju operativno vodi radnu zonu Čaporice.

Oni su pred potencijalnim njemačkim investitorima i hrvatskim poduzetnicima na radu u Njemačkoj posebno predstavili prednost radne zone Čaporice, koja je potpuno komunalno opremljena, smještena je neposredno uz državnu cestu D-60 i modernom prometnicom dugom 4,5 kilometara povezana je s autocestom A-1.

Još su naglasili obrazovanost radnika svih potrebnih zanimanja te činjenicu da većina govori engleski i/li njemački jezik, pa nema jezične barijere. Nazočne potencijalne njemačke ulagače posebno je zainteresirao podatak da Splitsko-dalmatinsku županiju godišnje posjeti oko 1,8 milijuna turista, među kojima je veliki broj državljana Njemačke.

- Iz Njemačke smo se vratili zadovoljni, puni kvalitetnih dojmova, a vjerujem i probuđenog interesa bar kod dijela investitora kojima smo prezentirali potencijale radne zone Čaporice. Naglasili smo im sigurnost uloženog kapitala i dobiti, a dodatno jamstvo tomu je punopravno članstvo Republike Hrvatske u EU-u od 1. srpnja 2013. godine. Isto tako će ulaskom Hrvatske u EU brojne dosadašnje porezne i administrativne barijere postati stvar prošlosti – kaže Ivan Šipić.

Tekst i snimka: T. Paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 19:16