StoryEditorOCM
Dalmacijauprava uzvraća udarac

Paladin: Ađutantov i Meštrović su udruženi u mafijašku skupinu koja uništava "Kaštelanske staklenike"

Piše PSD.
9. kolovoza 2013. - 23:41
Potpuno je sigurno kako za sada neće biti ništa od smjene direktora Kaštelanskih staklenika Marija Paladina unatoč najavama članova Nadzornog odbora Željka Ađutantova i Danka Meštrovića.

Podsjetimo, oni su sredinom tjedna na konferenciji za tisak izjavili kako zajedno s Ivanom Čavkom ruše Paladina zbog lošeg poslovanja tvtke, a sam Čavka jučer nam je demantirao tu informaciju.

- Ja nikoga ne rušim. Direktor za sada ima moju podršku, a moj potpis koji je stavljen na priopćenje za medije prije koji dan je podmetnut. Dakle, ograđujem se od tih izjava, a ono što vam mogu potvrditi jest to kako će se o sudbini direktora Paladina odlučiti vrlo brzo, čim nam stigne nalaz sudskog vještaka kojega smo angažirali da utvrdi poslovanje Uprave. Bude li bilo kakvih nepravilnosti, i utvrdi li se da je Uprava za 5 kuna oštetila tvrtku, ja ću prvi tražiti smjenu direktora - kazao nam je Ivan Čavka.

A konferenciju za tisak održao je i direktor Paladin koji je Ađutantova i Meštrovića prozvao da su udruženi u mafijašku skupinu koja uništava Društvo već godinama.

- Danko Meštrović i Željko Ađutantov iznijeli su niz netočnih i lažnih informacija o stanju Društva s ciljem destabilizacije društva i blaćenja svih zaposlenika i mene osobno. Na mene kao predsjednika Uprave vrši se još neviđen pritisak koji je počeo početkom travnja od strane Ađutantova i Meštrovića, a kulminirao je fizičkim prijetnjama i ucjenama na dan posljednje sjednice Nadzornog odbora od njihovih satelita u tvrtki. Zašto? Zato što sam počeo uspostavljati red u svim segmentima poslovanja i prednost dao proizvodnji i radnicima koji su mu uzvratili podrškom. Otkriveno je niz nepravilnosti kod ugovaranja prodaje robe, rada skladišta, distribucije robe te iznajmljivanja objekata Društva na štetu radnika Društva.

Otkrivena je hobotnica koja je godinama stiskala radnike i nanosila štetu društvu - optužuje Paladin nastavljajući - kako je otkrivena skupina djelatnika koja je godinama za svoj račun, ne štiteći interese društva, prodavala ono što su radnici mukotrpno stvarali i za što nisu bili adekvatno plaćeni. Od mog dolaska u tvrtku minirali su sustavno sve moje projekte, a kao čovjek i kao direktor to više nisam mogao dopustiti i reagirao sam davanjem izvanrednog otkaza Danku Meštroviću, otkazom ugovora o radu bivšem predsjedniku Uprave Jadranu Pengi i voditelju komercijale Ivanu Veljači.

- Upravo tada su oni, želeći se mene riješiti, odučili izvršiti medijsku kampanju u svrhu moga blaćenja i omalovažavanja, a u cilju povratka stare uprave na čelu s Jadranom Pengom. Za medijske istupe izabrali su Meštrovića koji je ničim izazvan progovarao o poslovnoj politici tvrtke nanijevši tvrtki nemjerljivu štetu, veli Paladin.

Optužuje Meštrovića kako je godinama s bivšom upravom bistrio politiku tvrtke i bio njihov štit i fikus u nadzornom odboru u kojem sjedi već dva mandata. Zaboravio je Meštrović, veli Paladin, na prodaje zemljišta, fiktivne prodaje robe, nestanak milijunske opreme iz društva, nestanak 100.000 DM pri prodaji zemlje Dal-koningu. Radnici su ga pokušali smijeniti iz radničkog vjeća, kada su vidjeli da sudjeluje u pokušaju rušenja direktora, što je izbjegavao na sve moguće načine, a radnicima se doslovno smijao u lice na skupovima, a nekima čak i prijetio.

Radnici su na kraju peticiju poslali na Županijski sud u svrhu njegove smjene. Kada je dotična skupina ljudi vidjela da se oko njih steže obruč, postali su agresivni i sve je kulminiralo na dan posljednje sjednice Nadzornog odbora na kojoj se dogovarao dnevni red za redovnu skupštinu društva, veli Paladin iznoseći još prljavog rublja na račun svojih oponenata. Naime, par sati prije sjednice gospoda Veljača i Penga prišli su mi i kazali: ”Možemo ti srediti preko Ađutantova da te ne smijene večeras, a ti bi nama trebao potpisati neke papire.“

- Tek tada sam vidio da su svi umreženi i da je jedan član NO-a s njima. Nisam potpisao papire, a sjednicu sam preživio iako je Ađutantov htio mijenjati dnevni red u cilju moje smjene jer je već tada bio svjestan da je cijela skupina otkrivena i da im preostaje još malo vremena za djelovanje. Nakon te sjednice počele su prijetnje i doslovno mafijaški pozdravi i preko moje tajnice. U tom periodu jednu prijeteću poruku dobio je i jedan član NO društva - otkriva Paladin demantirajući sve optužbe koje mu se stavljaju na račun.

- Nismo dijeli nikakve donacije u iznosu od 90 tisuća kuna, već od 2500 kuna bivšoj zaposlenici na ime bolesti u obitelji, poslovnu banku imali su pravo promijeniti, a o gubicima od 10 milijuna za koje ga proziva Meštrović, kazao je: pa u vrijeme kada je on sjedio u NO-u firmi su naneseni gubici od više od 100 milijuna kuna. Zaključio je kako je laž da je u proizvodnju uloženo samo 25 tisuća kuna, baš kao i to kako smo za knjigovodstvene poslove isplaćivali novac bez potpisanog ugovora. Sve je napravljeno po zakonu, a samo na tim poslovima uštedjet ćemo pola milijuna kuna. Pola te službe u kojoj je bilo zaposleno 9 zaposlenica nije ništa radilo a dobivali su plaću. To što govore o ulaganjima nije istina. Uložili smo gotovo 700 tisuća kuna - zaključio je direktor čija će se sudbina znati nakon nalaza sudskog vještačenja.
JAKOV ŽARKO
FOTO: JADRAN BABIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 15:15