StoryEditorOCM
Otocivatrena stihija

Uhićene dvije osobe koje se dovode u vezu s velikim požarom na Čiovu. Vatra još nije u potpunosti ugašena

Piše Dalmacija SD
28. srpnja 2023. - 09:52

NOVO

9:50 Uhićene su dvije osobe koje se dovode u vezu s velikim požarom na Čiovu.

- U odnosu na požar koji je jučer, 28. srpnja 2023.godine oko 15:20 sati izbio u mjestu Žedno na otoku Čiovo, policijski službenici su odmah započeli na terenu postupak obavljanja provjera i utvrđivanja činjenica. Sinoć su u službene prostorije dovedena dva muškarca koja se dovode u vezu s izbijanjem požara. Tijekom jutra obaviti će se očevid i u tijeku je istraživanje - izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Iza vatrogasaca na Čiovu je besana noć. No trud se itekako isplatio s obzirom da su na otoku u petak rano ujutro gorjela još samo dva manja požara.

U uvali Mavarštica situacija je puno povoljnija nego jučer. Na požarištu mjestimično još ima plamena i izdimljavanja, a tijekom noći na terenu je bilo 145 vatrogasaca i 45 vozila koji su aktivno čuvali požarište. Unatoč jakom vjetru koji je puhao i otežavao gašenje, vatrogasci su uspjeli jučer tijekom popodneva i noći spriječiti njegovo širenje stoga nije bilo opasnosti za objekte, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Čitavu noć vatru su držali pod kontrolom, a čim je svanulo pridružili su im se i kanaderi.

 

Iza vatrogasaca na Čiovu je besana noć. No trud se itekako isplatio s obzirom da su na otoku u petak rano ujutro gorjela još samo dva manja požara.

Na požarištu mjestimično još ima plamena I izdimljavanja, a tijekom noći na terenu je bilo 145 vatrogasaca i 45 vozila koji su aktivno čuvali požarište, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Čitavu noć vatru su držali pod kontrolom, a čim je svanulo pridružili su im se i kanaderi.

 

8:30 Dobra vijest je što jutros više nema otvorenog plamena, a ako ne bude vjetra, vatrogasci očekuju da bi ga poslijepodne mogli staviti pod kontrolu. 

Iako je vatra noćas ozbiljno zaprijetila kućama u Žednome, nije nastradao ni jedan objekt, piše Dalmatinski portal.

6:50 Marin Buble, zapovjednik trogirskih vatrogasaca, jutros je u razgovoru za Radio Split rekao kako je požar i dalje aktivan te da čekaju zračne snage koje će stići svaki tren.

"Po noći smo uspješno radili odbijanje od svih putova, izgorjelo je preko 400 hektara", dodao je.

6:30 Vatrogasci su se noćas borili i s požarom u Rudinama, izvještavaju iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Split. Dojava im je stigla oko 1 sat. Na teren su izašli pripadnici DVD-a Kaštela, DVD-a Gomilica i DVD-a Mladost s 19 vatrogasaca i šest vozila. 

Požar je lokaliziran u 1.40 sati, a potpuno ugašen u 3 sata. 

Opožarena je površina od oko 7000 metara kvadratnih niskog raslinja i maslina.

6:20: "Noć mirnija. Još ima otvorenog plamena mjestimično i izdimljavanja. 145 vatrogasaca i 45 vozila aktivno čuvali požarište. Kanaderi će poletjeti u 05:45 sati radi sanacije. Izgorjelo 450 ha trave i niskog raslinja", doznao je jutros Index od glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:18