StoryEditorOCM
Otocidevastirani raj

Sprema li se uskoro rušenje na Budihovcu i hoće li Slavić povući još jedan potez kako bi nastavio zarađivati na otočiću?

Piše Silvana Uzinić
23. travnja 2024. - 09:44
Je li Andro Slavić pokrenuo spor na Upravnom sudu u Splitu kako bi nastavio koristiti ugostiteljski objekt na Budihovcu?Nikola Vilić/Cropix

Je li Andro Slavić pokrenuo spor na Upravnom sudu u Splitu kako bi nastavio koristiti ugostiteljski objekt na otočiću Budihovac? Odgovor nismo doznali, ali kao što smo nedavno pisali, to bi mogao biti daljnji korak bivšeg kapetana "Jadrolinije" koji je, zajedno s kompanjonom Josipom Mijićem, inače suvlasnikom "Građe Solin", zaposjeo dio viškog arhipelaga.

Njih dvojica vode još nekoliko sporova oko prava na posjed pa je vjerojatno to razlog zbog kojega se neki objekti na otočiću nalaze na popisu Državnih inspekcija RH za "izvršenje", što znači za rušenje. Kada bi se to moglo dogoditi u DIRH-u, nisu nam znali za sada odgovoriti.

Podsjetimo, Slavić i Mijić svratili su na sebe pozornost javnosti kada ih je prošlo ljeto posjetio predsjednik Zoran Milanović. Tada je, naime, reagirao Ivan Pavićević, koji je godinama dokazivao da se Slavić uselio u njegovu kuću, u čemu je i uspio, pa potom polovinu te kuće prodao poduzetniku Goranu Kriviću, bivšem pripadniku Antiterorističke jedinice Lučko i bivšem suvlasniku lanca kladionica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:45