StoryEditorOCM
OtociRAZBIJAO I U POSTAJI

Dalmatinac izazvao cirkus na cesti, a kada su ga zaustavili, nabio je gas i završio u - lisičinama! Tu nije bio kraj...

Piše Dalmacija SD
27. prosinca 2023. - 15:23

Dok su policajci provodili nadzor i kontrolu cestovnog prometa u Zagrebačkoj ulici u Visu, uočili su automobil koji se vrlo brzo kretao, a radi čega su ga pokušali zaustaviti koristeći svjetlosne i zvučne signale.

Vozač se nije zaustavio na izdanu naredbu policajaca, ali su ga oni uskoro sustigli i zaustavili. Nakon što su pristupili vozilu uočili su da je vozač pod očitim utjecajem alkohola i ne koristi sigurnosni pojas, te su mu naložili da ugasi vozilo i iziđe iz njega, ali on je pritisnuo papučicu gasa u namjeri da nastavi vožnju u čemu su ga policijski službenici spriječili, te su radi sprječavanja daljnjeg bijega nad njim uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

- Tijekom dovođenja u postaju vozač je vrijeđao, psovao i omalovažavao policajce službenike, te je uputio prijetnje. Vozač je odbio alkotestiranje i smješten je u prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, te je tijekom boravka oštetio video kameru.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 44-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela prijetnja i oštećenje tuđe stvari radi čega će protiv njega biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odbvjetništvu u Splitu.

Provedenim istraživanjem također je utvrđeno da je 44-godišnjak ostvario obilježja većeg broja prometnih prekršaja (odbio se podvrgnuti alkotestiranju, nije postupio po izdanoj naredbi policijskih službenika, nije kod sebe imao vozačku dozvolu i nije tijekom vožnje koristio sigurnosni pojas), kao i kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici radi čega će protiv njega biti podneseni optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu - naglasili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:30