StoryEditorOCM
ObalaOkršaj u Općini

Tučnjava u Baškoj Vodi: "Načelnik Roščić me bacio na zid i zavrnuo mi ruku, vičući: ‘Izlazi vani, pi*** ti materina"

Piše Sandra Barčot
7. veljače 2024. - 18:18
Automobil načelnika kojim je stigao pred općinsku zgradu kada je doznao da je u njoj JozipovićSnimio čitatelj

Sukob općinskog vijećnika Nezavisne liste mladih u Baškoj Vodi, ujedno i vijećnika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije Matejasa Jozipovića i dugogodišnjeg načelnika ove podbiokovske općine Joska Roščića u srijedu je, kako saznajemo, kulminirao i – nasiljem!

HDZ-ov čelnik, saznajemo od jednog sudionika događaja, nasrnuo je na vijećnika i to u prostorijama zgrade općine, pred šefom komunalnih redara Željkom Lozićem!

Sve je prijavljeno i policiji, a sam Jozipović nam je cijelu poprilično bizarnu situaciju i fizički napad, ovako opisao:

- U srijedu, točno u 13.56 sati, zvao me je komunalni redar Lozić, da donesem u općinsku zgradu dokumentaciju za očevu kuću, od lokacijske i građevinske dozvole, papire vezane za postupanje.
Sa hrpom papira ušao sam u sobu šefa redara, čovjek je počeo kopirati papire, kada upada, doslovno upada kao furija u tu malu prostoriju Roščić i počne dernjava. Histerično je urlao na mene: "Izlazi vani, pi... ti materina! Šta radiš ovdje, nemaš pravo biti tu!

Te je uzeo papire i gužvao ih, druge bacio na pod. U tom trenutku komunalni redar pojašnjava načelniku kako griješi, kako me je on zvao, kako sam po službenoj dužnosti u općini, u svojoj općini u kojoj sam, gle kurioziteta, i vijećnik!

image

Općinski vijećnik Matejas Jozipović

Joško Šupić/Cropix

No tek tada se Roščić još više razgalio i vikao redaru kako ga nije briga, kako ga ne zanima, prijeteći redaru kako će i on dobiti otkaz!

I tada je krenuo na mene, bacio me na zid i zavrnuo mi ruku, onako policajski, te me izbacio iz kancelarije, jer jednostavno nije imalo smisla se boriti protiv razjarenog načelnika, s kojim sam u sukobu od kada prijavljujem institucijama njegove ilegalne radnje koje provodi cijelo vrijeme vladavine ako općinski, lokalni šerif.

image

Načelnik Baške Vode Josko Roščić

Ivo Ravlić/Cropix

Priča nam dalje Jozipović, kako je pri izlasku tražio povrat svoje dokumentacije, na što mu je papire komunalni redar i vratio, a on je otišao u policijsku postaju prijaviti fizički napad.

- Sve je zavedeno, obavio sam i alkotest, no vjerujte mi, poznavajući Roščića, apsolutno se neću iznenaditi da se sve ovo i porekne. A zašto je ovako uletio i napao me, stvarno ne znam. No građani su mi poslali sliku kako je parkirao ispred općine u brzini, pa je i lokalni autobus morao manervirati na cesti kako bi prošao.

Očito mu je netko dojavio kako sam u zgradi općine, pa je došao i napao me. Užas jedan - podvukao je vijećnik Jozipović.

Policija: Postupanje u tijeku

Nakon okršaja u zgradi Općine Baška Voda, kontaktirali smo Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku iz koje su nam kazali da je policijsko postupanje u tijeku te da ćemo detaljnije informacije moći dobiti kasnije.
D. TURIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:20