stdClass Object ( [id] => 1164557 [title] => Uzalud su se Segećani nadali da će im i ove godine ‘kapnuti‘ 500 kuna uskrsnice; i to na ruke! Pa, dali su glas HDZ-u... Ali nema izbora ove godine, a nema ni lipe u blagajni. A gdje je Zulim? [alias] => uzalud-su-se-segecani-nadali-da-ce-im-i-ove-godine-kapnuti-500-kuna-uskrsnice-i-to-na-ruke-pa-dali-su-glas-hdz-u-ali-nema-izbora-ove-godine-a-nema-ni-lipe-u-blagajni-a-gdje-je-zulim [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Dvije loše vijesti za sve Segećane: prva kaže kako ove godine mogu zaboraviti na uskrsnice, a druga kako ih najvjerojatnije neće biti ni iduće dvije godine. Dobre vijesti nema.

A baš su se bili veselili. Mislili su da je to sigurna lova. Zicer. Uostalom, zar lani nisu dali glas upravo stranci koja je pred izbore dijelila uskrsnice. I to po glavi 500 kuna. Na ruke, a ne u kakvom, božeprosti, bonu ili na kartici.

A sad - ništa. Razočaranje. U općinskoj blagajni nema ni lipe za vjerne glasače. Ajde što ni božićnicu nisu bili dobili, ali na uskrsnicu su svi računali. Lani, mislili su, kad je bila još veća kriza i kad je sezona bila upitna, našlo se para, puna vreća je to bila, a kamoli neće ove godine. Em je turista bilo kao u priči, em su na izborima pobijedili naši.

Ni na kraj pameti nikome nije bilo da je to bio samo predizborni trik i da je vladajuća Hrvatska demokratska zajednica, na čelu s tadašnjim načelnikom Vinkom Zulimom, općinskim novcem kupila svoj ostanak na vlasti.

Jer, uskrsnicu su tada dobili mnogi. Na prigodnim plakatima, zalijepljenima izolir trakom po segetskim stablima, precizno su bili navedeni umirovljenici s mirovinom manjom od 4000 kuna, korisnici troškova stanovanja, osobne invalidnine te doplatka za pomoć i njegu, razvojačeni hrvatski branitelji koji primaju opskrbninu, osobe starije od 60 godina koje ne ostvaruju nikakav prihod, nezaposlene rodilje koje ostvaruju pravo na novčanu naknadu, kao i sve ostale nezaposlene osobe.

Dvaput se čekalo u redu. Prvo pred zgradom Općine da dobiješ 500 kuna, pa potom pred glasačkom kutijom da svojim dobrotvorima, blagoslovljeni bili, uzvratiš koliko možeš. A možeš, jer snaga kolektiva krije se u svakom pojedincu.

A onda je, baš kao u bajci, nestalo čarolije. Kad je HDZ dobio što je htio, zlatna kočija koja je Segećane trebala prevesti u zemlju meda i mlijeka pretvorila se u bundevu.

Tako kaže oporba, ponajprije ona iz redova Nezavisne liste "Vrime je", koja je na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća predložila da se u dnevni red uvrsti i točka o podjeli uskrsnice.

- Bili smo bez riječi odbijeni, kao neprijatelji - kažu nam Ante Barada i Luka Jadrić.

Pitamo ih jesu li mislili ozbiljno kad su predložili isplatu uskrsnica ili su samo provocirali vladajući HDZ i novoga načelnika Ivu Sorića.

- Naravno da smo mislili ozbiljno - tvrde.

- Ako je uskrsnica bila odobrena lani, nema nikakva razloga da ne bude isplaćena i ove godine - dodaju.

---

image
Ante Barada i Luka Jadrić ('Vrime je'): Ako je uskrsnica bila odobrena lani, nema nikakva razloga da ne bude isplaćena i ove godine
Božidar Vukičević/Cropix
---

A lani je to bio pravi hit. Pisala je i "Slobodna" o tome. Kolega Jakov Žarko javljao je o gužvama pred Općinom. I o paragon blokovima na kojima se potpisivala potvrda o preuzimanju novca. Bez isplatnog broja i pečata. Kao u krčmi. Citirao je i jednu Segećanku koja je rekla kako se sjeća i nekih ranijih godina kada su načelnikovi ljudi, a u Segetu je načelnik oduvijek bio samo jedan, išli od vrata do vrata i častili birače keksima, uglavnom domaćicama. Neki su, rekla je, dobivali i po 200 kuna, dok je ovih 500 iz 2021. godine bilo pravo iznenađenje.

Mana sa Zulimova neba padala je cijeli mjesec, praktično za cijelo vrijeme trajanja kampanje. A kad su izbori okončani, kad je Zulim otišao u Sabor, a na njegovo mjesto došao prijatelj mu i dugogodišnji suradnik Ivo Sorić, općinska kasa je zaključana. Da nitko ne vidi sitniš koji je u njoj ostao.

---

image
Bivši načelnik Vinko Zulim
 
Joško Šupić/Cropix
---

- Sama činjenica da još iste godine Općina nikome nije dala božićnice sve govori, ali i pokazuje stvarne namjere segetske vlasti - objašnjavaju Barada i Jadrić.

Oporbeni dvojac uvjeren je kako u Segetu i dalje sve konce vuče Vinko Zulim.

- Zulim samo formalno nije načelnik, ali i dalje vlada općinom kao da jest, dok je Sorić samo njegova marioneta. To je jasno svima u mjestu - tvrde naši sugovornici.

A Ivo Sorić ne tvrdi ništa. Nije ni saslušao pitanje kad smo ga nazvali.

- Pošaljite mail - kratko je poručio.

- Nema problema, recite koji vam je mail?

- Uh... huh... općina točka seget manki inet ha er.

Zanemarili smo kvačicu i poslali nekoliko jednostavnih pitanja. Pučkoškolskih. Zašto je odbijen prijedlog oporbe, što se promijenilo u odnosu na lanjski Uskrs, kakvo je stanje u općinskoj blagajni, ima li dugova, koliki su, što je s nedospjelim obavezama...

---

image
Ivo Sorić preuzeo je fotelju načelnika od prethodinika Zulima
 
Joško Šupić/Cropix
---

Odgovor je stigao iznenađujuće brzo. Problem je tek što u njemu ništa nije rečeno. I što ne znamo ni tko nam je odgovorio. U potpisu je, naime, Općina Seget. Koja bi rado polemizirala s novinarima.

"Što se promijenilo u odnosu na lani, kada su vaše novine, dana 5. travnja 2021. godine, objavile članak o isplati uskrsnice u općini Seget u kojem je isplata uskrsnice prikazana kao nešto negativno, dok je ove godine, kada oporba predlaže to isto, u redu? U čemu je problem? Je li problem kada vladajući predlažu i dijele uskrsnicu ili božićnicu, a kada oporba predlaže to nije problem?!", pita Općina Seget, a mi se nadamo kako će shvatiti da je cijeli ovaj članak odgovor.

Ako Općina Seget baš želi da joj nacrtamo, onda može i ovako: ništa se nije promijenilo, isto kao što se ništa u općini Seget nije promijenilo odlaskom Vinka Zulima i dolaskom Ive Sorića.

I dalje je to Općina u kojoj je nemoguće dobiti suvisao odgovor na ikakvo pitanje. I u kojoj je transparentnost prekomplicirana riječ da bi je itko mogao izgovoriti.

"Općina Seget uredno izvršava sve svoje obveze", glasio je odgovor na pitanja o stanju u općinskoj blagajni, dugu i nedospjelim obavezama.

Transparentno.

"Uobičajena je praksa Općine Seget da se odluka o isplati uskrsnice ili božićnice donosi prije samih blagdana, Uskrsa i Božića, tako će biti i ove godine", glasio je odgovor zašto je odbijen prijedlog oporbe.

Lukavo.

- Poškakljite nas da se nasmijemo, pa lani, ponavljamo, nije ni bilo božićnice, o čemu oni govore, kakve odluke uoči blagdana, odakle im novac?! Opustošili su općinski proračun, ni lipe tu više nema, samo što to kriju i ne žele, tipično u HDZ-ovu stilu, brojke prezentirati javnosti - uvjeravaju Ante Barada i Luka Jadrić.

- Nudili smo im da točka o uskrsnicama bude njihov prijedlog, da nas i ne spomenu, da zasluge opet sebi pripišu, ali nisu pristali jer znaju da je u kasi pustoš. Nisu se niti obrazloženje odbijenice udostojili ponuditi, toliko su jadni, ali i prozirni - zaključuju segetski oporbenjaci.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => A baš su se Segećani bili veselili. Mislili su da je to sigurna lova. Zicer. Uostalom, zar lani nisu dali glas upravo stranci koja je pred izbore dijelila uskrsnice. I to po glavi 500 kuna. Na ruke, a ne u kakvom, božeprosti, bonu ili na kartici... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nestalo čarolije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => A baš su se Segećani bili veselili. Mislili su da je to sigurna lova. Zicer. Uostalom, zar lani nisu dali glas upravo stranci koja je pred izbore dijelila uskrsnice. I to po glavi 500 kuna. Na ruke, a ne u kakvom, božeprosti, bonu ili na kartici... nestalo čarolije 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-02-02 10:14:54 [created_by] => 3226 [created_by_alias] => Vinko Vuković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-02-02 19:01:28 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-02-02 19:01:28 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 180 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/02\/02\/20134116.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/02\/20760366.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/02\/17698092.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/02\/20760362.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/02\/20154182.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Bozidar Vukicevic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","Ivo Sori\u0107 preuzeo je fotelju na\u010delnika od prethodinika Zulima
\n\u00a0","Biv\u0161i na\u010delnik Vinko Zulim
\n\u00a0","Ante Barada i Luka Jadri\u0107 ('Vrime je'): Ako je uskrsnica bila odobrena lani, nema nikakva razloga da ne bude ispla\u0107ena i ove godine","Seget Donji, 271118.
\nRadni sastanakZupana Blazenka Bobana i njegovih suradnika iz Splitsko-dalmatinske zupanije i predstavnika opcine Seget.
\nNa fotografiji:nNacelnik opcine Seget, Vinko Zulim.
"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_20134116_1920.jpg":"1920x1080","k_20134116_1280.jpg":"1280x1280","k_20134116_1024.jpg":"1024x1024","k_20134116_640.jpg":"640x640","k_20134116_480.jpg":"480x480","k_20134116_340.jpg":"340x340","k_20134116_220.jpg":"220x220","o_20134116_1280.jpg":"1280x853","o_20134116_1024.jpg":"1024x682","o_20134116_640.jpg":"640x426","o_20134116_480.jpg":"480x320","o_20134116_340.jpg":"340x226","o_20134116_220.jpg":"220x146","h_20134116_1280.jpg":"1280x854","h_20134116_1024.jpg":"1024x683","h_20134116_640.jpg":"640x427","h_20134116_480.jpg":"480x320","h_20134116_340.jpg":"340x227","h_20134116_220.jpg":"220x147","pp_20134116_1280.jpg":"1006x1280","pp_20134116_1024.jpg":"805x1024","pp_20134116_640.jpg":"503x640","pp_20134116_480.jpg":"377x480","pp_20134116_340.jpg":"267x340","pp_20134116_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_20760366_1920.jpg":"1920x1080","k_20760366_1280.jpg":"1280x1280","k_20760366_1024.jpg":"1024x1024","k_20760366_640.jpg":"640x640","k_20760366_480.jpg":"480x480","k_20760366_340.jpg":"340x340","k_20760366_220.jpg":"220x220","o_20760366_1280.jpg":"1280x854","o_20760366_1024.jpg":"1024x683","o_20760366_640.jpg":"640x427","o_20760366_480.jpg":"480x320","o_20760366_340.jpg":"340x227","o_20760366_220.jpg":"220x146","h_20760366_1280.jpg":"1280x854","h_20760366_1024.jpg":"1024x683","h_20760366_640.jpg":"640x427","h_20760366_480.jpg":"480x320","h_20760366_340.jpg":"340x227","h_20760366_220.jpg":"220x147","pp_20760366_1280.jpg":"1006x1280","pp_20760366_1024.jpg":"805x1024","pp_20760366_640.jpg":"503x640","pp_20760366_480.jpg":"377x480","pp_20760366_340.jpg":"267x340","pp_20760366_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1630","hd_17698092_1920.jpg":"1920x1080","k_17698092_1280.jpg":"1280x1280","k_17698092_1024.jpg":"1024x1024","k_17698092_640.jpg":"640x640","k_17698092_480.jpg":"480x480","k_17698092_340.jpg":"340x340","k_17698092_220.jpg":"220x220","o_17698092_1280.jpg":"1280x1086","o_17698092_1024.jpg":"1024x869","o_17698092_640.jpg":"640x543","o_17698092_480.jpg":"480x407","o_17698092_340.jpg":"340x288","o_17698092_220.jpg":"220x186","h_17698092_1280.jpg":"1280x854","h_17698092_1024.jpg":"1024x683","h_17698092_640.jpg":"640x427","h_17698092_480.jpg":"480x320","h_17698092_340.jpg":"340x227","h_17698092_220.jpg":"220x147","pp_17698092_1280.jpg":"1006x1280","pp_17698092_1024.jpg":"805x1024","pp_17698092_640.jpg":"503x640","pp_17698092_480.jpg":"377x480","pp_17698092_340.jpg":"267x340","pp_17698092_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1269","hd_20760362_1920.jpg":"1920x1080","k_20760362_1280.jpg":"1280x1280","k_20760362_1024.jpg":"1024x1024","k_20760362_640.jpg":"640x640","k_20760362_480.jpg":"480x480","k_20760362_340.jpg":"340x340","k_20760362_220.jpg":"220x220","o_20760362_1280.jpg":"1280x846","o_20760362_1024.jpg":"1024x676","o_20760362_640.jpg":"640x423","o_20760362_480.jpg":"480x317","o_20760362_340.jpg":"340x224","o_20760362_220.jpg":"220x145","h_20760362_1280.jpg":"1280x854","h_20760362_1024.jpg":"1024x683","h_20760362_640.jpg":"640x427","h_20760362_480.jpg":"480x320","h_20760362_340.jpg":"340x227","h_20760362_220.jpg":"220x147","pp_20760362_1280.jpg":"1006x1280","pp_20760362_1024.jpg":"805x1024","pp_20760362_640.jpg":"503x640","pp_20760362_480.jpg":"377x480","pp_20760362_340.jpg":"267x340","pp_20760362_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1076","hd_20154182_1920.jpg":"1920x1080","k_20154182_1280.jpg":"1280x1280","k_20154182_1024.jpg":"1024x1024","k_20154182_640.jpg":"640x640","k_20154182_480.jpg":"480x480","k_20154182_340.jpg":"340x340","k_20154182_220.jpg":"220x220","o_20154182_1280.jpg":"1280x717","o_20154182_1024.jpg":"1024x573","o_20154182_640.jpg":"640x358","o_20154182_480.jpg":"480x269","o_20154182_340.jpg":"340x190","o_20154182_220.jpg":"220x123","h_20154182_1280.jpg":"1280x854","h_20154182_1024.jpg":"1024x683","h_20154182_640.jpg":"640x427","h_20154182_480.jpg":"480x320","h_20154182_340.jpg":"340x227","h_20154182_220.jpg":"220x147","pp_20154182_1280.jpg":"1006x1280","pp_20154182_1024.jpg":"805x1024","pp_20154182_640.jpg":"503x640","pp_20154182_480.jpg":"377x480","pp_20154182_340.jpg":"267x340","pp_20154182_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7732355 Threads: 3 Questions: 1562065487 Slow queries: 4763900 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111530181 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/uzalud-su-se-segecani-nadali-da-ce-im-i-ove-godine-kapnuti-500-kuna-uskrsnice-i-to-na-ruke-pa-dali-su-glas-hdz-u-ali-nema-izbora-ove-godine-a-nema-ni-lipe-u-blagajni-a-gdje-je-zulim-1164557 [printLink] => /dalmacija/obala/uzalud-su-se-segecani-nadali-da-ce-im-i-ove-godine-kapnuti-500-kuna-uskrsnice-i-to-na-ruke-pa-dali-su-glas-hdz-u-ali-nema-izbora-ove-godine-a-nema-ni-lipe-u-blagajni-a-gdje-je-zulim-1164557?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 91261 [name] => Seget [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => seget [link] => /tag/seget ) [1] => stdClass Object ( [id] => 272687 [name] => Vinko Zulim [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vinko-zulim [link] => /tag/vinko-zulim ) [2] => stdClass Object ( [id] => 654433 [name] => ivo sorić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-28 15:46:07 [main_article_id] => 0 [alias] => ivo-soric [link] => /tag/ivo-soric ) [3] => stdClass Object ( [id] => 307643 [name] => uskrsnice [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => uskrsnice [link] => /tag/uskrsnice ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => A baš su se Segećani bili veselili. Mislili su da je to sigurna lova. Zicer. Uostalom, zar lani nisu dali glas upravo stranci koja je pred izbore dijelila uskrsnice. I to po glavi 500 kuna. Na ruke, a ne u kakvom, božeprosti, bonu ili na kartici... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nestalo čarolije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Uzalud su se Segećani nadali da će im i ove godine ‘kapnuti‘ 500 kuna uskrsnice; i to na ruke! Pa, dali su glas HDZ-u... Ali nema izbora ove godine, a nema ni lipe u blagajni. A gdje je Zulim? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3226 [name] => Vinko Vuković [username] => vinko-vukovi [email] => vinko-vukovi@sd.hr [password] => $2y$10$YO25wAxyFtorM2joNX.2NOXZftdmUYZoNQomCJcy/gPHsWRdTtcde [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-vukovic-3226 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1744 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c5809996ece13595660a096152f26ee?s=100&default=https%3A%2F%2Ff03.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/02/20134116.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Božidar Vukičević/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/02/20134116.jpg [title] => Božidar Vukičević/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/02/20760366.jpg [title] => Joško Šupić/CropixIvo Sorić preuzeo je fotelju načelnika od prethodinika Zulima
 
) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/02/17698092.jpg [title] => Joško Šupić/CropixBivši načelnik Vinko Zulim
 
) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/02/20760362.jpg [title] => Božidar Vukičević/CropixAnte Barada i Luka Jadrić ('Vrime je'): Ako je uskrsnica bila odobrena lani, nema nikakva razloga da ne bude isplaćena i ove godine ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/02/20154182.jpg [title] => Bozidar Vukicevic/CropixSeget Donji, 271118.
Radni sastanakZupana Blazenka Bobana i njegovih suradnika iz Splitsko-dalmatinske zupanije i predstavnika opcine Seget.
Na fotografiji:nNacelnik opcine Seget, Vinko Zulim.
) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Dvije loše vijesti za sve Segećane: prva kaže kako ove godine mogu zaboraviti na uskrsnice, a druga kako ih najvjerojatnije neće biti ni iduće dvije godine. Dobre vijesti nema.

A baš su se bili veselili. Mislili su da je to sigurna lova. Zicer. Uostalom, zar lani nisu dali glas upravo stranci koja je pred izbore dijelila uskrsnice. I to po glavi 500 kuna. Na ruke, a ne u kakvom, božeprosti, bonu ili na kartici.

A sad - ništa. Razočaranje. U općinskoj blagajni nema ni lipe za vjerne glasače. Ajde što ni božićnicu nisu bili dobili, ali na uskrsnicu su svi računali. Lani, mislili su, kad je bila još veća kriza i kad je sezona bila upitna, našlo se para, puna vreća je to bila, a kamoli neće ove godine. Em je turista bilo kao u priči, em su na izborima pobijedili naši.

Ni na kraj pameti nikome nije bilo da je to bio samo predizborni trik i da je vladajuća Hrvatska demokratska zajednica, na čelu s tadašnjim načelnikom Vinkom Zulimom, općinskim novcem kupila svoj ostanak na vlasti.

Jer, uskrsnicu su tada dobili mnogi. Na prigodnim plakatima, zalijepljenima izolir trakom po segetskim stablima, precizno su bili navedeni umirovljenici s mirovinom manjom od 4000 kuna, korisnici troškova stanovanja, osobne invalidnine te doplatka za pomoć i njegu, razvojačeni hrvatski branitelji koji primaju opskrbninu, osobe starije od 60 godina koje ne ostvaruju nikakav prihod, nezaposlene rodilje koje ostvaruju pravo na novčanu naknadu, kao i sve ostale nezaposlene osobe.

Dvaput se čekalo u redu. Prvo pred zgradom Općine da dobiješ 500 kuna, pa potom pred glasačkom kutijom da svojim dobrotvorima, blagoslovljeni bili, uzvratiš koliko možeš. A možeš, jer snaga kolektiva krije se u svakom pojedincu.

A onda je, baš kao u bajci, nestalo čarolije. Kad je HDZ dobio što je htio, zlatna kočija koja je Segećane trebala prevesti u zemlju meda i mlijeka pretvorila se u bundevu.

Tako kaže oporba, ponajprije ona iz redova Nezavisne liste "Vrime je", koja je na posljednjoj sjednici Općinskoga vijeća predložila da se u dnevni red uvrsti i točka o podjeli uskrsnice.

- Bili smo bez riječi odbijeni, kao neprijatelji - kažu nam Ante Barada i Luka Jadrić.

Pitamo ih jesu li mislili ozbiljno kad su predložili isplatu uskrsnica ili su samo provocirali vladajući HDZ i novoga načelnika Ivu Sorića.

- Naravno da smo mislili ozbiljno - tvrde.

- Ako je uskrsnica bila odobrena lani, nema nikakva razloga da ne bude isplaćena i ove godine - dodaju.

---

image
Ante Barada i Luka Jadrić ('Vrime je'): Ako je uskrsnica bila odobrena lani, nema nikakva razloga da ne bude isplaćena i ove godine
Božidar Vukičević/Cropix
---

A lani je to bio pravi hit. Pisala je i "Slobodna" o tome. Kolega Jakov Žarko javljao je o gužvama pred Općinom. I o paragon blokovima na kojima se potpisivala potvrda o preuzimanju novca. Bez isplatnog broja i pečata. Kao u krčmi. Citirao je i jednu Segećanku koja je rekla kako se sjeća i nekih ranijih godina kada su načelnikovi ljudi, a u Segetu je načelnik oduvijek bio samo jedan, išli od vrata do vrata i častili birače keksima, uglavnom domaćicama. Neki su, rekla je, dobivali i po 200 kuna, dok je ovih 500 iz 2021. godine bilo pravo iznenađenje.

Mana sa Zulimova neba padala je cijeli mjesec, praktično za cijelo vrijeme trajanja kampanje. A kad su izbori okončani, kad je Zulim otišao u Sabor, a na njegovo mjesto došao prijatelj mu i dugogodišnji suradnik Ivo Sorić, općinska kasa je zaključana. Da nitko ne vidi sitniš koji je u njoj ostao.

---

image
Bivši načelnik Vinko Zulim
 
Joško Šupić/Cropix
---

- Sama činjenica da još iste godine Općina nikome nije dala božićnice sve govori, ali i pokazuje stvarne namjere segetske vlasti - objašnjavaju Barada i Jadrić.

Oporbeni dvojac uvjeren je kako u Segetu i dalje sve konce vuče Vinko Zulim.

- Zulim samo formalno nije načelnik, ali i dalje vlada općinom kao da jest, dok je Sorić samo njegova marioneta. To je jasno svima u mjestu - tvrde naši sugovornici.

A Ivo Sorić ne tvrdi ništa. Nije ni saslušao pitanje kad smo ga nazvali.

- Pošaljite mail - kratko je poručio.

- Nema problema, recite koji vam je mail?

- Uh... huh... općina točka seget manki inet ha er.

Zanemarili smo kvačicu i poslali nekoliko jednostavnih pitanja. Pučkoškolskih. Zašto je odbijen prijedlog oporbe, što se promijenilo u odnosu na lanjski Uskrs, kakvo je stanje u općinskoj blagajni, ima li dugova, koliki su, što je s nedospjelim obavezama...

---

image
Ivo Sorić preuzeo je fotelju načelnika od prethodinika Zulima
 
Joško Šupić/Cropix
---

Odgovor je stigao iznenađujuće brzo. Problem je tek što u njemu ništa nije rečeno. I što ne znamo ni tko nam je odgovorio. U potpisu je, naime, Općina Seget. Koja bi rado polemizirala s novinarima.

"Što se promijenilo u odnosu na lani, kada su vaše novine, dana 5. travnja 2021. godine, objavile članak o isplati uskrsnice u općini Seget u kojem je isplata uskrsnice prikazana kao nešto negativno, dok je ove godine, kada oporba predlaže to isto, u redu? U čemu je problem? Je li problem kada vladajući predlažu i dijele uskrsnicu ili božićnicu, a kada oporba predlaže to nije problem?!", pita Općina Seget, a mi se nadamo kako će shvatiti da je cijeli ovaj članak odgovor.

Ako Općina Seget baš želi da joj nacrtamo, onda može i ovako: ništa se nije promijenilo, isto kao što se ništa u općini Seget nije promijenilo odlaskom Vinka Zulima i dolaskom Ive Sorića.

I dalje je to Općina u kojoj je nemoguće dobiti suvisao odgovor na ikakvo pitanje. I u kojoj je transparentnost prekomplicirana riječ da bi je itko mogao izgovoriti.

"Općina Seget uredno izvršava sve svoje obveze", glasio je odgovor na pitanja o stanju u općinskoj blagajni, dugu i nedospjelim obavezama.

Transparentno.

"Uobičajena je praksa Općine Seget da se odluka o isplati uskrsnice ili božićnice donosi prije samih blagdana, Uskrsa i Božića, tako će biti i ove godine", glasio je odgovor zašto je odbijen prijedlog oporbe.

Lukavo.

- Poškakljite nas da se nasmijemo, pa lani, ponavljamo, nije ni bilo božićnice, o čemu oni govore, kakve odluke uoči blagdana, odakle im novac?! Opustošili su općinski proračun, ni lipe tu više nema, samo što to kriju i ne žele, tipično u HDZ-ovu stilu, brojke prezentirati javnosti - uvjeravaju Ante Barada i Luka Jadrić.

- Nudili smo im da točka o uskrsnicama bude njihov prijedlog, da nas i ne spomenu, da zasluge opet sebi pripišu, ali nisu pristali jer znaju da je u kasi pustoš. Nisu se niti obrazloženje odbijenice udostojili ponuditi, toliko su jadni, ali i prozirni - zaključuju segetski oporbenjaci.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Božidar Vukičević/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Bozidar Vukicevic/Cropix
Joško Šupić/Cropix
Ivo Sorić preuzeo je fotelju načelnika od prethodinika Zulima
 
Joško Šupić/Cropix
Bivši načelnik Vinko Zulim
 
Božidar Vukičević/Cropix
Ante Barada i Luka Jadrić ('Vrime je'): Ako je uskrsnica bila odobrena lani, nema nikakva razloga da ne bude isplaćena i ove godine
Bozidar Vukicevic/Cropix
Seget Donji, 271118.
Radni sastanakZupana Blazenka Bobana i njegovih suradnika iz Splitsko-dalmatinske zupanije i predstavnika opcine Seget.
Na fotografiji:nNacelnik opcine Seget, Vinko Zulim.
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/uzalud-su-se-segecani-nadali-da-ce-im-i-ove-godine-kapnuti-500-kuna-uskrsnice-i-to-na-ruke-pa-dali-su-glas-hdz-u-ali-nema-izbora-ove-godine-a-nema-ni-lipe-u-blagajni-a-gdje-je-zulim-1164557 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=1cbd07d89582dbbde079001a36afdcaa5f62c577 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Uzalud+su+se+Sege%C4%87ani+nadali+da+%C4%87e+im+i+ove+godine+%E2%80%98kapnuti%E2%80%98+500+kuna+uskrsnice%3B+i+to+na+ruke%21+Pa%2C+dali+su+glas+HDZ-u...+Ali+nema+izbora+ove+godine%2C+a+nema+ni+lipe+u+blagajni.+A+gdje+je+Zulim%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fuzalud-su-se-segecani-nadali-da-ce-im-i-ove-godine-kapnuti-500-kuna-uskrsnice-i-to-na-ruke-pa-dali-su-glas-hdz-u-ali-nema-izbora-ove-godine-a-nema-ni-lipe-u-blagajni-a-gdje-je-zulim-1164557 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fuzalud-su-se-segecani-nadali-da-ce-im-i-ove-godine-kapnuti-500-kuna-uskrsnice-i-to-na-ruke-pa-dali-su-glas-hdz-u-ali-nema-izbora-ove-godine-a-nema-ni-lipe-u-blagajni-a-gdje-je-zulim-1164557 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => A baš su se Segećani bili veselili. Mislili su da je to sigurna lova. Zicer. Uostalom, zar lani nisu dali glas upravo stranci koja je pred izbore dijelila uskrsnice. I to po glavi 500 kuna. Na ruke, a ne u kakvom, božeprosti, bonu ili na kartici... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nestalo čarolije [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Obalanestalo čarolije

Uzalud su se Segećani nadali da će im i ove godine ‘kapnuti‘ 500 kuna uskrsnice; i to na ruke! Pa, dali su glas HDZ-u... Ali nema izbora ove godine, a nema ni lipe u blagajni. A gdje je Zulim?

Piše Vinko Vuković
2. veljače 2022. - 20:01

Dvije loše vijesti za sve Segećane: prva kaže kako ove godine mogu zaboraviti na uskrsnice, a druga kako ih najvjerojatnije neće biti ni iduće dvije godine. Dobre vijesti nema.

A baš su se bili veselili. Mislili su da je to sigurna lova. Zicer. Uostalom, zar lani nisu dali glas upravo stranci koja je pred izbore dijelila uskrsnice. I to po glavi 500 kuna. Na ruke, a ne u kakvom, božeprosti, bonu ili na kartici.

A sad - ništa. Razočaranje. U općinskoj blagajni nema ni lipe za vjerne glasače. Ajde što ni božićnicu nisu bili dobili, ali na uskrsnicu su svi računali. Lani, mislili su, kad je bila još veća kriza i kad je sezona bila upitna, našlo se para, puna vreća je to bila, a kamoli neće ove godine. Em je turista bilo kao u priči, em su na izborima pobijedili naši.

Ni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 21:08