StoryEditorOCM
Obalagdje je nadzor?!

Stručnjaci o tragediji na Ratcu: Luduju jer se ne boje kazni, pa tu je Nevera jurila 230 km/h! A posebno je opasan umor

Piše Ahmet Kalajdžić
10. travnja 2024. - 16:24

Komentirajući noćašnju prometnu nesreću na Ratcu, između Dubrovnika i Slanog, koju je izazvala albanska državljanka, a u kojoj su poginuli brat i sestra, Stjepan i Katarina Đerek iz Gradca, prometni stručnjaci s kojima smo razgovarali ističu kako je na državnim cestama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nedovoljan nadzor Prometne policije. Kažu kako izostaju i adekvatne sudske kazne teškim prekršiteljima, a posebno recidivistima.

Božićni, novogodišnji i uskrsni blagdani te turistička sezona donose na prometnice krajnjeg juga više sudionika prometa, ali i prometnih nesreća, te je nužna selektivna preventivna kontrola prometa kako bi se, među ostalim, otkrio i umor vozača. Posebice onih koji putuju sa sjevera prema jugu Europe i obrnuto, pa neki od njih, kako bi smanjili troškove putovanja, za volanom provedu i do 12 sati, uvjereni da je to moguće bez posljedica!

Profesor Željko Marušić, prometni stručnjak, ističe da je selektivno zaustavljanje vozila od strane prometne policije nužno, ali najveći je problem to što nije izvjesno kažnjavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:47