StoryEditorOCM
ObalaSTRAŠAN ISTUP

Sramotno! Makarski gradonačelnik salvom uvreda napao našu novinarku zbog teksta o USKOK-u u Gradu, uključena je policija

Piše SD
17. siječnja 2024. - 17:41

Nakon što smo prvi u Hrvatskoj objavili informaciju prema kojoj USKOK u zgradi Grada Makarske obavlja izvidne radnje, ovu vijest su prenijeli svi nacionalni mediji.

Međutim, dan nakon teksta, Dijanu Turić, novinarku Slobodne Dalmacije, koja je prva u Hrvatskoj napisala tekst o posjetu USKOK-a Gradu Makarskoj, nazvao je makarski gradonačelnik Zoran Paunović pored kojeg je u uredu bila Sandra Vranješ, privremena pročelnica Odjela za javne potrebe i društvene djelatnosti, o kojoj smo pisali da je primljena na radno mjesto računovođe u Glazbenoj školi “Makarska” i to u kontekstu da je ta vijest Makarskom odjeknula baš u trenutku kada je Grad posjetio USKOK.

Paunović je uključio razglas na mobitelu i verbalno je napadao novinarku, pokušavši je profesionalno diskreditirati pa joj je zajedno s Vranješ vikao u slušalicu, govoreći da joj je Jure Brkan, predsjednik makarskog HDZ-a, ljubavnik. Pročelnica Sandra Vranješ derala se govoreći novinarki da je nesposobna napisati tekst, već ga mora prepisivati od makarskog HDZ-a te da su joj tim tekstom u kojem se njezino ime spominje pored imena USKOK-a uništeni život, karijera i ugled.

image

Pročelnica Sandra Vranješ

Ivo Ravlić /Cropix

Novinarka je dvojac prvo pomno saslušala, ali kada je uvidjela da je riječ o uznemiravanju, zastrašivanju, vrijeđanju na profesionalnoj i privatnoj osnovi, poklopila im je slušalicu. Međutim, gradonačelnik Paunović je opet nazvao, ali mu se nije javila te je slučaj uznemiravanja i vrijeđanja odmah prijavila makarskoj policiji.

Službenici PP Makarska u rekordnom roku su stigli na kućna vrata novinarke, od koje su uzeli izjavu i potrebne podatke, nakon čega su krenuli prema zgradi Grada ispitati Paunovića i Vranješ.

Slučajeve prijetnji i zastrašivanja, kao i omalovažavanja te psihičkog nasilja, novinarka “Slobodne” je već doživjela od lokalnih poduzetnika, nekulturnih i nesposobnih osoba. Međutim, slučaj uznemiravanja i verbalnog napada od strane gradonačelnika i pročelnice je zabrinjavajući i nepojmljivo je da se u vrijeđanje novinara upuste jedan gradonačelnik i njegova pročelnica.

Makarska policija će obaviti krim istraživanje, nakon čega ćemo doznati hoće li gradonačelnik i pročelnica proći “lišo”. 

ISPRAVAK: 

‘Nije točno da je gradonačelnik Grada Makarske, Zoran Paunović vikao u slušalicu D. Turić, novinarki Slobodne Dalmacije‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:44